Nierówne obroty 1.6 120km R56
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R56 2008 chillired
Nierówne obroty 1.6 120km R56
Siemanko mam do was pytanie (a właściwie 2 )
Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą.
Tydzień po odebraniu auta pojawiło sie klepanie na zimnym i koszmarne wypadanie obrotów.
Znów na warsztat wymiana świec,napinacza rozrządu i popychaczy.
O ile silnik ucichł to wypadanie obrotów zostało.Komp pokazuje coil cilinder 3. Cewka ? Jak myślicie ?
Pytanie 2 z innej beczki i informacyjnie czy po załączeniu klimy zawsze sie włącza na stałe wentylator ? Nie pamiętam jak to było w zeszłych latach
Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą.
Tydzień po odebraniu auta pojawiło sie klepanie na zimnym i koszmarne wypadanie obrotów.
Znów na warsztat wymiana świec,napinacza rozrządu i popychaczy.
O ile silnik ucichł to wypadanie obrotów zostało.Komp pokazuje coil cilinder 3. Cewka ? Jak myślicie ?
Pytanie 2 z innej beczki i informacyjnie czy po załączeniu klimy zawsze sie włącza na stałe wentylator ? Nie pamiętam jak to było w zeszłych latach
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Clubman 1.6i
Re: Nierówne obroty 1.6 120km R56
witam
u mnie wiatrak chodzi cały czas po włączeniu klimy. Co do błędu podmień cewki miejscami i sprawdź czy błąd przeskoczy na inny cylinder jak tak to wszystko jasne
u mnie wiatrak chodzi cały czas po włączeniu klimy. Co do błędu podmień cewki miejscami i sprawdź czy błąd przeskoczy na inny cylinder jak tak to wszystko jasne
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
Moze to kolo ktoregos walka rozrzadu?
-
- Nowy
Podmienilem przeskoczyl na 2 . Dziwne bo jak odpalam obroty az telepia silnikiem a przejade 100m i jest ok.
Martwi mnie inna rzecz bo pojawilo się znów cykanie na zimnym silniku. Partacze jak Boga Kocham....
Powiedzcie mi czy to możliwe by po walnieciu uszczelki (płyn do oleju) mozliwe jest by uszkodziły się popychacze od tego masła ?
PS Okazało się że popychacze czyścili a nie wymienili na nowe.
Martwi mnie inna rzecz bo pojawilo się znów cykanie na zimnym silniku. Partacze jak Boga Kocham....
Powiedzcie mi czy to możliwe by po walnieciu uszczelki (płyn do oleju) mozliwe jest by uszkodziły się popychacze od tego masła ?
PS Okazało się że popychacze czyścili a nie wymienili na nowe.
-
- Nowy
I już wszystko jasne to nie popychacze a Vanos.
Po skasowaniu adaptacji wszystko wrocilo do normy
Co to znaczy "skalowanie adaptacji" ?rymianek pisze:I już wszystko jasne to nie popychacze a Vanos.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper ONE R56
Hejmecenas pisze:Co to znaczy "skalowanie adaptacji" ?rymianek pisze:I już wszystko jasne to nie popychacze a Vanos.
Adaptacja polega na wykasowaniu starych ustawień - RESET. Następnie trzeba poprzez adaptacje ustalić poziomy MIN i MAX. Niektórzy na tą mówią, ze wtedy uczy się jak ma reagować. Tak czy siak musisz to zrobić.
-
- Posiadane auto: Mini Cooper ONE R56
Hejmecenas pisze:Co to znaczy "skalowanie adaptacji" ?rymianek pisze:I już wszystko jasne to nie popychacze a Vanos.
W moim przypadku było stosunkowo podobnie. Wymiana łańcucha, a na końcu okazało się ze był uszkodzony ZAWÓR STERUJĄCY VANOS MINI ONE COOPER S R56.
Co najlepsze świrował tylko od czasu do czasu - a wiec było wychwyci to na początku
-
- Posiadane auto: Mini one r56 1,4 95km
Ajak się robi taką adaptację?pomarancza1 pisze:Hejmecenas pisze:Co to znaczy "skalowanie adaptacji" ?rymianek pisze:I już wszystko jasne to nie popychacze a Vanos.
Adaptacja polega na wykasowaniu starych ustawień - RESET. Następnie trzeba poprzez adaptacje ustalić poziomy MIN i MAX. Niektórzy na tą mówią, ze wtedy uczy się jak ma reagować. Tak czy siak musisz to zrobić.
Ja po wymianie rozrządu vanosa i popychaczy mam brak mocy