woda na dywaniku pasażera R56 S
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI S R56
woda na dywaniku pasażera R56 S
Hallo.
Ktoś miał lub jakieś pomysły gdzie może się dostawać woda po deszczu na dywanik pasażera ???
pzdr
Marcin. GDYNIA
Ktoś miał lub jakieś pomysły gdzie może się dostawać woda po deszczu na dywanik pasażera ???
pzdr
Marcin. GDYNIA
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
Re: woda na dywaniku pasażera R56 S
a masz dach panoramiczny?
-
Nie. Jak by był to wiadomo
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Clubman 1.6i
Przednia szyba czasem puszcza jak była źle wklejona np; na rdzę,czasem nagrzewnica cieknie do środka,dziura w podwoziu ale mało prawdopodobne,niektóre samochody mają w podłodze gumowe korki (nie wiem jak w mini) lubią wypaść i później bajorko w aucie się robi:). Opcji jest wiele
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
pytanie czy to woda czy plyn.
Tak jak pisal kolega powyzej, sprawdz dokola cala szybe przednia, boczna i drzwi pasazera. Nad nogami pasazera pod deska jest wlot powietrza z zewnatrz (bezposrednio do plastikowej obudowy nagrzewicy. Moze tam tez przecieka woda z zewnatrz?
Tak jak pisal kolega powyzej, sprawdz dokola cala szybe przednia, boczna i drzwi pasazera. Nad nogami pasazera pod deska jest wlot powietrza z zewnatrz (bezposrednio do plastikowej obudowy nagrzewicy. Moze tam tez przecieka woda z zewnatrz?
-
Dzięki za sugestie.
Przeczyściłem odpływy wody i chyba już jest spoko
pzdr
MM
Przeczyściłem odpływy wody i chyba już jest spoko
pzdr
MM
-
Temat wrócił czyli nie były to odpływy.
Szukamy przecieku ;(
Szukamy przecieku ;(
Mam to samo, kilka dnie temu rozebrałem co się tylko da , po prawej stronie, łącznie z podszybiem itp.
Kupiłem endoskop, no ale cóż, oprócz zapchanego odpływu na podszybiu nic nie znalazłem.
Mam szyber, ale woda normalnie spływa z niego.
Wody było tyle, że normalnie chlapało. W ziołem gwoźdź i zrobiłem mały otwór w narożniku, pod skrzynką z bezpiecznikami, stwierdziłem, że to lepsze zło, niż kilka cm wody,a w niej wiązka elektryczna.
Na tą chwilę , wszystko fajnie wyschło, przy następnych deszczach spróbuje zlokalizować nieszczelność.
Ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło, w końcu znalazłem przyczynę braku wycieraczek- woda uszkodziła puszkę z bezpiecznikami, i w dolnej części trochę zaśniedziała, a po odpięciu dolnych wtyczek, 5 pinów było ułamanych/ skorodowanych.
Kupiłem endoskop, no ale cóż, oprócz zapchanego odpływu na podszybiu nic nie znalazłem.
Mam szyber, ale woda normalnie spływa z niego.
Wody było tyle, że normalnie chlapało. W ziołem gwoźdź i zrobiłem mały otwór w narożniku, pod skrzynką z bezpiecznikami, stwierdziłem, że to lepsze zło, niż kilka cm wody,a w niej wiązka elektryczna.
Na tą chwilę , wszystko fajnie wyschło, przy następnych deszczach spróbuje zlokalizować nieszczelność.
Ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło, w końcu znalazłem przyczynę braku wycieraczek- woda uszkodziła puszkę z bezpiecznikami, i w dolnej części trochę zaśniedziała, a po odpięciu dolnych wtyczek, 5 pinów było ułamanych/ skorodowanych.
-
- Posiadane auto: Mini Cooper R55 S
U mnie woda wpływała przy silnym deszcz przez urwana klapkę od akumulatora. Spływało po ścianie grodziowej przez filtr kabinowy i na podłogę pasażera.