Mapa silnika. Dobry warsztat który zna sie na Mini i modyfikacjach.

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

LiteOn
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Mapa silnika. Dobry warsztat który zna sie na Mini i modyfikacjach.

Post autor: LiteOn »

Witam.

Nazywam sie Rafał. Zostalem posiadaczem coopera s r53. Auto nie mialo zadnych modyfikacji. Ja zaczalem je wprowadzac i aktualnie wymienione zostaly takie podzespoly jak:

- cravenspeed 17% oraz pasek
- cat-back milltek bez rezonatora
- intercooler airtec
- wtryski na 550cc bosch (przy wymianie ich w Holandii mechanik ingerowal w komputer zeby przestawic chip na wieksze wtryski, twierdzac ze nie ruszal mapy przy tym.)

Problem jest taki ze pasek sie slizga(jest zalozony krotszy) i nie wiem czy to czasem nie jest wina napinacza. Wiadomo ze kompresor teraz nie zawsze dmucha tak jak powinien. Drugim problemem jest jednak to ze jak bylem w Polsce we Wroclawiu w firmie robiacej remap powiedziano mi ze mapa byla ruszana i nie sa wstanie napisac mi mapy bo nie maja podstawy. Rozumiem to ze nie chcieli na mnie tylko zarobic i mogli cos tam sobie wgrac i fajnie by bylo. Podeszli do tematu profesionalnie a nie zarobkowo (chwala im za to :) ). Jest jeszcze jeden obiaw a mianowicie przy okolo 3 tys obrotow na kazdym biegu kiedy chce sie rozpedzac normlanie, nie dynamicznie auto ma taką jakby czkawke i jedzie dalej normalnie.

Szukam kogos kto bedzie mial odpowiednia mape pod te wtryski i ta rolke 17%, kogos kto ma pojecie co robi a nie jakis pierwszy lepszy warsztat.

Prosze dajcie namiary na dobry warsztat ktory zna sie na tych autach i potrafia je modyfikowac. Moga to byc tez namiary w Anglii. Przeplyne promem i jestem.

Dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam Rafał.
Micke
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53

Re: Mapa silnika. Dobry warsztat który zna sie na Mini i modyfikacjach.

Post autor: Micke »

Z miejscowych firm masz Beek Auto Racing/ Minispeed ktora, z tego co wiem, zna sie na rzeczy.
LiteOn
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Re: Mapa silnika. Dobry warsztat który zna sie na Mini i modyfikacjach.

Post autor: LiteOn »

Brałem u nich wszystkie czesci i oni zmieniali mi rolke z paskiem. Twierdzili ze nie przestawiali mi mapy, jednak po ich ingerencji w komputerze moj wydech zaczal bardziej strzelac ale rowniez zaczal sie problem przy 3 tys obrotow. Wiem ze ingerowali bo widzialem jak podpinali mojego kompa do pc ktory stal w biurze. Takze im podziekuje za wspolprace.

Dla osob ktore dziwia sie czemu nie reklamuje tego to odrazu powiem ze to nie Polska. Dosyc ze skasuja mnie jak za zborze to jeszcze strace przy tym dwa dni jak nie trzy. Tutaj w Nl to tak nie dziala.

Tak czy innaczej Micke dzieki za checi :)
ODPOWIEDZ