Witam. Oglądałem dzisiaj jednego Mini Cooper 2002r i jedna rzecz nie daje mi spokoju...
Chciałbym się od was dowiedzieć jakie są objawy padającej skrzyni? W oglądanym modelu przy dodawaniu gazu słychać było takie jakby ocieranie ...może i zgrzytanie gdzieś z okolic silnika po stronie kierowcy. Na bank przy wrzuceniu na luz dźwięk ustawał...teraz już z tych emocji nie pamiętam czy ustawał przy samym wciśnięciu sprzęgła...
Podczas przegazowek na postoju dźwięk ten nie występował. Podejrzewam że to może być coś związane ze skrzynią ale nie jestem pewny. Może to taki typowy dźwięk dla miniaka z padająca skrzynia?
Druga sprawa to silnik który po przegazowaniu zamiast wracać na te 800obrotow delikatnie zachaczal o rejony 500obrotow...zatrząsł się delikatnie i wracał na te normalne.
I ostatnie rozczarowanie...myślałem że te 116KM i 9s do setki zrobią na mnie wrażenie a ten oglądany jakiś taki wolny był. Na co dzień jeżdżę 3 litrowym dizlem który też ma 9.2 do setki dlatego myślałem że odczucia będą podobne ... A tu jakiś taki powolny samochodzik...muszę się przejechać innym
Dziękuję i pozdrawiam