działał i zdechł
Moderator: flapjck1
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
działał i zdechł
Może się ktoś orientuje co mogło się stać przy mini,bo przez babską nieuwagę wyjeździłam paliwo do zera.Raz już mi się to zdarzyło,ale po zatankowaniu odpaliłam i jeździłam dalej. Tym razem po powtórce z rozrywki z brakiem paliwa,po zatankowaniu mini ani nie myśli żeby odpalić.Kręcę i kręcę,a tu nic.Już się boję,że zajadę rozrusznik.Ma ktoś na to jakąś radę,może to drobnostka,a elektryk znowu mnie wykasuje
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Re: działał i zdechł
Pewno trzeba by przeczyścić dysze w gaźniku skoro pociągneło wszystkie brudy z baku
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Konrad to nie jest Diesel!
Sprawdź pompę paliwa - powinna przy włączeniu stacyjki (bez odpalania ) zadziałać i się wyłączyć. Jeżeli tak nie jest poszukaj czy bezpiecznik się nie spalił- jeżeli jest ok. to na 99% padła pompa, która jest w zbiorniku. W autach z wtryskiem należy uważać na stan paliwa i nie jeździć na resztkach.
Sprawdź pompę paliwa - powinna przy włączeniu stacyjki (bez odpalania ) zadziałać i się wyłączyć. Jeżeli tak nie jest poszukaj czy bezpiecznik się nie spalił- jeżeli jest ok. to na 99% padła pompa, która jest w zbiorniku. W autach z wtryskiem należy uważać na stan paliwa i nie jeździć na resztkach.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zdarza sie ze jak sie pali pompa to przy okazji oprocz bezpiecznika pali sie tez instalacja
generalnie jest jeszcze przekaznik na pompie, ale najpewniej jest tak jak piotr pisze, jakby co informuje ze "gawa" kilka dni temu zamiescil ogloszenie o sprzedazy rzeczonej
generalnie jest jeszcze przekaznik na pompie, ale najpewniej jest tak jak piotr pisze, jakby co informuje ze "gawa" kilka dni temu zamiescil ogloszenie o sprzedazy rzeczonej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Jeżeli to SPI i pompa nie działa to zobacz, czy nie wyłączył się przypadkiem wyłącznik awaryjny pompy.(jest pod maską )- przynajmniej w moim autku
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
aa zapomnialem zupelnie o tym ustrojstwie , z tym ze ten wylacznik jest raczej wylacznikiem "kapotazowym" - wypadkowym , aczkolwiek mi sie wylaczal jak za szybko po torowisku przelatywalem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Chłopaki, jesteście wspaniali! Dzięki za podpowiedzi,a najbardziej "niejednemu z nas". To był wyłącznik pod maską po stronie kierowcy zakryty taką gumką.Mąż nie chciał mi pomóc i dzięki wam sama go znalazłam.Oszczędziłam pewnie kolejne 50zł.Podobno może zaistnieć rozłączenie tego włącznika jak jest wilgoć w powietrzu i auto stoi dłużej na dworze.Wtedy po załączeniu stacyjki następuje reakcja zabezpieczająca przed zwarciem i wyskakuje niby ten dynks.Tak mi nagadali w pracy panowie,udający,że się znają na mechanice.Nie wiem czy wierzyć,ale powtarzam,może jeśli tak jest,to przyda się ta rada innym.Diękuję raz jeszcze,szerokej drogi dla miniolotów,pozdrawiam
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Aha,pompę w zbiorniku mam nóweczkę,bo oczywiście po zakupie i to było zepsute.W sumie większość była zepsuta,nieuczciwy sprzedawca tego mini wykazał się niesamowitym kunsztem w szabrowaniu tego co dobre