Kilka pytań świeżaka
Kilka pytań świeżaka
Dzień dobry Wszystkim;)
Chciałbym zapytać czy felgi z modelu r60 18stki będą pasować do cooper s 2007r? Wersja S
Jeśli nie to jakich szukać?
Gdzie jest od wewnątrz otwieranie bagażnika? Mogę otwierać tylko z kluczyka bo dotyk na klapie mam zepsuty.rozebrałem zamek i tam jest linka awarujna ale nie wiem gdzie idzie?
Dzwięk silnika czasami syczy i tyka (trochę jak diesel)Nie słychać tego zawsze ale najczęściej zaraz po odpaleniu i przez jakiś czas gdy zimny.
Rozrząd jest nowy,świece też.
Mam pomiar kompresji silnika na poziomie
10,5
12
11,
8,5
Ten czwarty pomiar był powtórzony i wyszło 6,5 i 7bara.
Ogólny wniosek jest taki że raczej ok.powtórki na czwartym były już nie w tej samej temp. chyba robione.
Gdzie dokupię i zakoduję kluczyk?potrzebuję jako zapasowy.
Pozdrawiam
Chciałbym zapytać czy felgi z modelu r60 18stki będą pasować do cooper s 2007r? Wersja S
Jeśli nie to jakich szukać?
Gdzie jest od wewnątrz otwieranie bagażnika? Mogę otwierać tylko z kluczyka bo dotyk na klapie mam zepsuty.rozebrałem zamek i tam jest linka awarujna ale nie wiem gdzie idzie?
Dzwięk silnika czasami syczy i tyka (trochę jak diesel)Nie słychać tego zawsze ale najczęściej zaraz po odpaleniu i przez jakiś czas gdy zimny.
Rozrząd jest nowy,świece też.
Mam pomiar kompresji silnika na poziomie
10,5
12
11,
8,5
Ten czwarty pomiar był powtórzony i wyszło 6,5 i 7bara.
Ogólny wniosek jest taki że raczej ok.powtórki na czwartym były już nie w tej samej temp. chyba robione.
Gdzie dokupię i zakoduję kluczyk?potrzebuję jako zapasowy.
Pozdrawiam
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F60 SD, R55 JCW
Re: Kilka pytań świeżaka
MINI R60 ma rozstaw śrub 5x120 a R56 4x100. Żeby to się udało to trzeba zastosować adaptery, które mogą mieć z 15-20mm. Szerokość felgi 18" od R60 to 7,5 cala vs 7 cali. Może zgubisz kilka milimetrów na ET, ale generalnie może być za szeroko i kolo będzie obcierać. Szukaj felgi o podanych przeze mnie parametrach.
Nie ma innego otwierania bagażnika w środku. Jeśli ta linka jest zakończona zielonym uchwytem to idzie do klapki wlewu paliwa.
Jeśli chodzi o syk to może jest jakaś nieszczelność w dolocie? a tykanie to mogą być różne przyczyny od panewek po pompę wysokiego ciśnienia. Z którego roku masz samochód? Jaki ma przebieg?
Jak dla mnie jednak kompresja na czwartym cylindrze nie wyglada optymistycznie. Może spróbować zrobić płukankę?
Na olx znajdziesz ogłoszenia o dorabianiu kluczyków. Nie jest to tanie bo ponad 500 złotych, w salonie minimum 2 razy drożej
Nie ma innego otwierania bagażnika w środku. Jeśli ta linka jest zakończona zielonym uchwytem to idzie do klapki wlewu paliwa.
Jeśli chodzi o syk to może jest jakaś nieszczelność w dolocie? a tykanie to mogą być różne przyczyny od panewek po pompę wysokiego ciśnienia. Z którego roku masz samochód? Jaki ma przebieg?
Jak dla mnie jednak kompresja na czwartym cylindrze nie wyglada optymistycznie. Może spróbować zrobić płukankę?
Na olx znajdziesz ogłoszenia o dorabianiu kluczyków. Nie jest to tanie bo ponad 500 złotych, w salonie minimum 2 razy drożej
Dzięki ,2007r.
Ta kompresja mnie zasmuciła.Dostałem wydruk od poprzedniego właściciela .Tam była informacja że min.max 8-12 bara więc myślałem że mieszczę się w granicy
Ta kompresja mnie zasmuciła.Dostałem wydruk od poprzedniego właściciela .Tam była informacja że min.max 8-12 bara więc myślałem że mieszczę się w granicy
Dodam tylko że pomiar był robiony na zimnym silniku
Jeszcze mam pytanie o kontrolkę która pojawia się na chwilę po odpaleniu.To żółty licznik z wykrzyknikiem po prawej górnej stronie.Myślałem że to tempomat ale funkcja na kierownicy nie działa aby wyłączyć...
-
- Swój Człowiek
nie kojarzę o którą chodzi...
- Xeper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :) - Lokalizacja: WGM
- Kontakt:
Może to?Jeszcze mam pytanie o kontrolkę która pojawia się na chwilę po odpaleniu.To żółty licznik z wykrzyknikiem po prawej górnej stronie.Myślałem że to tempomat ale funkcja na kierownicy nie działa aby wyłączyć...
R56 Cooper Racing British Green 2010
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
Panowie pytanko.Czy felgi felg 7 j na 17 cali i et 48 rozstaw srub 4 razy 100 otwor centrujący 56mm wejdą do mini s z 2007? Jakie opony wejdą na fe fele?
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
No i jak sprawdzić czy mam czujniki?
-
- Swój Człowiek
Ta ikonka sygnalizuje jakiś problem z tempomatem.
Rozumiem, ze pytasz o czujniki ciśnienia powietrza w oponach? Mini r56 nie ma czujników, mierzy ciśnienie z prędkości obrotowej koła.
Rozumiem, ze pytasz o czujniki ciśnienia powietrza w oponach? Mini r56 nie ma czujników, mierzy ciśnienie z prędkości obrotowej koła.
Dzięki.
Pojawił się nowy problem.Przy skręcie i delikatnym ruszaniu szarpie budą.Wydaje się że przy skręconych kołach bardziej.Aby nie telepało muszę dodać gazu.Podejrżewam sprzęgło.Jeśli tak to na jaki koszt się szykować z wymianą?
Pojawił się nowy problem.Przy skręcie i delikatnym ruszaniu szarpie budą.Wydaje się że przy skręconych kołach bardziej.Aby nie telepało muszę dodać gazu.Podejrżewam sprzęgło.Jeśli tak to na jaki koszt się szykować z wymianą?
-
- Swój Człowiek
mysle, ze z 1000 złotych. Moze jeszcze dojsc kolo dwumasowe.
Przyczyną telepania może jeszcze być pompa wysokiego cisnienia, tym bardziej że pisałeś wcześniej coś o stukach
Przyczyną telepania może jeszcze być pompa wysokiego cisnienia, tym bardziej że pisałeś wcześniej coś o stukach
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 20:43 przez Enemy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Swój Człowiek
Tak, będzie okAx80 pisze:Panowie pytanko.Czy felgi felg 7 j na 17 cali i et 48 rozstaw srub 4 razy 100 otwor centrujący 56mm wejdą do mini s z 2007? Jakie opony wejdą na fe fele?
Dzięki za pomoc
Super ,dzięki