brudzenie sie szyb od strony wewnetrznej
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
brudzenie sie szyb od strony wewnetrznej
witam, czy wy tez macie taki "problem" ? a mianowicie kiedy opuszczam szybe i zostawie ja na jakis czas tak, to pozniej w miejscu, gdzie szyba byla styczna z uszczelka zostaje na szybie slad na cala dlugosc szyby. taki dziwny bo chyba tlusty ale nie jestem pewien. po kilku razach to az wkurza, kiedy na szybie jest kilka paskow i to za rowno od strony kierowcy jak i pasazera. czy jestem odosobniony z tym problemem ?
pozdrawiam
dawid
pozdrawiam
dawid
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: brudzenie sie szyb od strony wewnetrznej
to raczej jest normalne, ale mozliwe ze solidne mycie samochodu szyb i przetarcie uszczelek jakims preparatem silikonowym by pomoglo
jak palisz to poniekad jestes sprawca tych zaciekow, bo palenie w aucie powoduje przyspieszone brudzenie szyb od srodka
jak palisz to poniekad jestes sprawca tych zaciekow, bo palenie w aucie powoduje przyspieszone brudzenie szyb od srodka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
hehe wiem o czym mowisz... to nie tylko ty masz ten problem. moj znajomy w innej esce mial to sam. ogolnie jak powiedsz np w serwisie to troche cos pomoga ale nie do konca. klucz jest taki - przynajmniej u mnie - ze tak sie robi jak jest mokra szyba prosto po myciu i nie otwieram jej. ale jak wyschnie to moge normalnie otwierac i nie ma problemu... pozdr.artoholik pisze:witam, czy wy tez macie taki "problem" ? a mianowicie kiedy opuszczam szybe i zostawie ja na jakis czas tak, to pozniej w miejscu, gdzie szyba byla styczna z uszczelka zostaje na szybie slad na cala dlugosc szyby. taki dziwny bo chyba tlusty ale nie jestem pewien. po kilku razach to az wkurza, kiedy na szybie jest kilka paskow i to za rowno od strony kierowcy jak i pasazera. czy jestem odosobniony z tym problemem ?
pozdrawiam
dawid
Siema u mnie raczej takich probemów nie ma ale może to być przyczyna uszczelek możliwośc wadliwej gumy lub jakieś syfy wlazły pod uszczelke i wychodzą z szybą . Pozdro
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
no ja nie mam pojecia co to moze byc bo to takie tluste sie wrecz wydaje.. jak sie brudzi to moze zrobie foto ale i tak niewiele to da.. ale to zapewne cos z uszczelki no bo skad indziej :/
ja też nie mam takiego problemu chociz jak byłem na myjni recznej to przetarli mi uszczelki jakimś tłustym preparatem i przez pewien czas robił mi sie taki zaciek może to odtłuść denaturatem i posmaruj preparatem sylikonowym pozdro
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tak tez zrobie, denaturat to wiem, a preparat sylikonowy to co to za wynalazek i jaki polecasz?
są takie specjalne do uszczelek ja tego wogóle nie używam na stacji dopadniesz takie coś albo w jakims Norauto. Wkażdym bądź razie to też troche brudzi. Pozdrawiam a twoje tłuste plamy to pewnie pozostałośc po takim sylikonie albo wazelinie!!
Chyba zaraz pójde zobaczyć moje szyby bo nigdy na coś takiego nie zwracałem uwagi
Spotkałem się z czymś takim w klasyku... Zabrudzenie brało się ze środka do konserwacji profili zamkniętych
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
czyli spirytusem jak to przetre to powinno zejsc? tylko pytanie - co jak zostanie duzo oparow w aucie :D:D
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Panie właco, ja nie piłem, ja tylko szy-szybki czyściłem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
Artoholik, udało Ci się wyczyścić? Czego użyłeś?
"Specjalnego" płynu, czy spirytusu?
Generalnie płyn do uszczelek to chyba odpada, bo na dole szyby nie ma gumowej uszczelki tylko coś w rodzaju szczotki.
Ja mam smugi na szybie po otwieraniu, ale pionowe - poziomych brak.
Pozdrowienia,
Loko
"Specjalnego" płynu, czy spirytusu?
Generalnie płyn do uszczelek to chyba odpada, bo na dole szyby nie ma gumowej uszczelki tylko coś w rodzaju szczotki.
Ja mam smugi na szybie po otwieraniu, ale pionowe - poziomych brak.
Pozdrowienia,
Loko
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
przetarłem spirytusem, poki co jakos mazów nie widzę, ale może to dlatego, że ze względu na otaczający chłód nie zdarza mi się otwierać okna
tzn pare razy otwierałem, śladów nie zauważyłem, więc mam nadzieję, że poskutkowało
tzn pare razy otwierałem, śladów nie zauważyłem, więc mam nadzieję, że poskutkowało