II ispekcja Mini (90 tys. km.)
II ispekcja Mini (90 tys. km.)
Witam,
Czy ktoś już miał II inspekcję Mini w salonie BMW?
Dodam, że jest ona dokonywana przy przebiegu około 90 tys. km.
Pytania z tym związane:
- co trzeba wymienić?
- jakie są koszty?
- czy warto to robić w ogóle w ASO?
Pozdrowienia,
Loko
Czy ktoś już miał II inspekcję Mini w salonie BMW?
Dodam, że jest ona dokonywana przy przebiegu około 90 tys. km.
Pytania z tym związane:
- co trzeba wymienić?
- jakie są koszty?
- czy warto to robić w ogóle w ASO?
Pozdrowienia,
Loko
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: II ispekcja Mini (90 tys. km.)
no a ja tak sie podepne pod posta, generalnie nie znam sie na tych termianch.
moje auto rocznik 2003, przebieg 48.000.. wiem, ze przy 50.000 mam wymienic olej i sprawdzic klocki hamulcowe, ale co jeszcze? jak to jest z rpzegladami itd? kiedy co i jak? bo chyba jest jakis terminarzyk... co iles tam km przeglad itd musze serwisowac w bmw? ktos cos podbija? jak to jest? help
moje auto rocznik 2003, przebieg 48.000.. wiem, ze przy 50.000 mam wymienic olej i sprawdzic klocki hamulcowe, ale co jeszcze? jak to jest z rpzegladami itd? kiedy co i jak? bo chyba jest jakis terminarzyk... co iles tam km przeglad itd musze serwisowac w bmw? ktos cos podbija? jak to jest? help
Kupując takie auto powinna być do niego książka serwisowa, a w niej jest napisane przy jakich przebiegach co się wymienia. Jeśli takowej nie ma to należy pojechać do serwisu a tam to już wiedzą wszystko
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Motox pisze:Kupując takie auto powinna być do niego książka serwisowa
no ale nie bylo czy jak skseruje sobie taka ksiazke to cos pomoze?
no i czy serwis tylko bmw? czy moze inny, bardziej ekonomiczny co nie znaczy gorszy moze byc ?
Możesz serwisować auto w warsztacie posiadającym autoryzację, a taki jest na pewno tańszy od BMW xero sobie zrób i rób przeglądy terminowo w/g książki, jeszcze lepiej jak byś podbijał przeglądy to przy sprzedaży samochodu się liczy i ma wpływ na cenę.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
ok, to jak ktos z krakowa ma w miare pusta ksiazke serwisowa to chetnie bym sobie skserowal
motox dzieki za pomoc
motox dzieki za pomoc
Pomoc bezwartosciowa.
Po pierwsze: BMW nie wyznaczylo okreslonych terminow przegladow. Jak samochod bedzie gotowy do przegladu, powie ci o tym.
Po drugie: Nie ma serwisow "BMW", sa tylko autoryzowane serwisy i kazdy z nich skasuje cie tak samo za przeglad bo maja wspolne tabele oplaty.
Po pierwsze: BMW nie wyznaczylo okreslonych terminow przegladow. Jak samochod bedzie gotowy do przegladu, powie ci o tym.
Po drugie: Nie ma serwisow "BMW", sa tylko autoryzowane serwisy i kazdy z nich skasuje cie tak samo za przeglad bo maja wspolne tabele oplaty.
BMW w tym Mini ma ustalone przeglądy - komputer o tym również mówi. Jak zrobią przegląd mając jakiś przebieg ustalają nowy na ileś tam kilometrów (dlatego nie w każdym samochodzie jest dokładnie 90tys km).
W BMW są tzw. przeglądy małe i duże - raz mały, raz duży, czy jakoś tak.
Jednocześnie ponawiam pytanie z pierwszego postu
Pozdrowienia,
Loko
W BMW są tzw. przeglądy małe i duże - raz mały, raz duży, czy jakoś tak.
Jednocześnie ponawiam pytanie z pierwszego postu
Pozdrowienia,
Loko
możesz skserować moja mam prawie pustą D jak będę w kr ale aluto Ci samo powie kiedy ma być przeglądniete . według mnie to gupie, lepsze sa sztywne terminy
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
PawcioCooper pisze:możesz skserować moja mam prawie pustą D jak będę w kr ale aluto Ci samo powie kiedy ma być przeglądniete . według mnie to gupie, lepsze sa sztywne terminy
spoko Pawcio, bylbym Ci bardzo wdzieczny daj znac to zrobimy maly meeting hehe
moj mini mi nic nie mowi :/ nawet jak slucham plyty CD to nie podaje mi czasu utworu moze da sie jakos to zmienic ?
luzik ja jestem w grodzie kraka 22 i 23 lutego więc nie ma problema najmniejszego. Pozdrawiam