czy znacie te mini

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wojtysz

czy znacie te mini

Post autor: wojtysz »

Witam wszystkich,

od pewnego czasu przymierzam się do kupna używanego mini w wersji diesel i w tej chwili przyglądam się dwóm modelom.

jeden stoi w warszawie w reducie, a drugi w poznaniu w komisie a2.

Czy macie może jakieś informacje na ich temat?

Będę wdzięczny za pomoc:)

Jeśli potrzeba więcej informacji postaram się odpowiedzieć.
Ella

co kupić?

Post autor: Ella »

witam,
kilka dni temu kupiłam mini one, więc wiem, jak trudno znaleźć właściwy. a trzeba uważać. większość sprowadzonych mini miała jakieś zdarzenia. o czym właściciele nie informują. czasami sami nie wiedzą ;) łatwo to sprawdzić za pomocą testera do mierzenia grubości lakieru. można takie urządzenie wypożyczyć albo kupić. to powinien być pierwszy krok. a potem warto pojechać i sprawdzić auto. generalnie ja zdecydowałam się kupić auto kupione w polskim salonie. widziałam jeden z wymienionych przez ciebie aut - radzę się zastanowić.
ella
Loko

Re: czy znacie te mini

Post autor: Loko »

W poznaniu przy A2 mają same powypadkowe :)

Jesli ten diesel to taki jasno niebieski z białym dachem to nie kupuj - stoi u nich 1,5 roku (wiem, bo jestem z poznania i często tam zaglądałem szukając miniaka dla siebie)

Osobiście diesla odradzam - słabe jakieś to mini (cooper lepszy :) )

Pozdrowienia,

Loko
wojtysz

dzieki za odpowiedzi

Witam ponownie,

rzeczywiście o komisie A2 nie słyszałem zbyt pozytywnych opinii,

chodzi właśnie o tego niebieskiego z białym dachem, stoi tam dość długo i to budzi moje wątpliwosci

na tzw pierwszy rzut oka wygląda całkiem nieźle - ale ja nie mam najlepszego oka, planowałem wizytę w serwisie na badaniach mechaniki i lakieru,

co do żóltego z warszawy, to jest z polskiego salonu i mam o nim trochę więcej informacji od dealera w gdyni, podobno bezpieczniejszy,

a jesli chodzi o podstawy czyli wersje one diesel, to musze powiedziec ze nie lubie sie scigac;)

pozdrawiam!
wojtysz

Re: czy znacie te mini

Ella, a które z nich widziałaś?
ODPOWIEDZ