Woda (sic!) w moim mini. Ratujcie!
Moderator: flapjck1
Woda (sic!) w moim mini. Ratujcie!
Złapałam sobie rano pierwszą gumę moim autkiem. Pominę milczeniem ten fakt, choć koło jeszcze niezmienione, bo żaden klucz nie pasuje:D Otóż po wyjęciu z bagażnika koła, okazało się, że jest ono mokre, bo pod nim stoi sobie jakaś woda. Ale powiedzmy, że nie wyglądało to tragicznie, ot takie sobie poty wyszły z koła. O zawrót głowy przyprawiło mnie dopiero zajrzenie, co tam słychać wokół akumulatora. Do teraz nie mogę się otrząsnąć. Akumulator stoi w wodzie!!!! Skąd u diabła ja wożę wodę na dnie bagażnika, o czym to świadczy i co mam robić???
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Woda (sic!) w moim mini. Ratujcie!
Jeżeli masz z tyłu zbiornik spryskiwacza woda może pochodzić z niego, jeżeli nie to albo dostaje się przez uszczelki bagażnika, szyby tylnej względnie przez dziury w nadwoziu.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Świadczy to o tym, że gdzieś się woda wlewa:) w podłodze bagażnika są otwory i może brakuje zaślepki w jednej z nich, poza tym jest jeszcze uszczelka bagażnika która może przepuszczać gzieś wodę i w sumie uszczelka tylnej szyby też może to powodować.
Wyciągnij wszystko z bagażnika i posprawdzaj którędy sie woda gdzieś może dostawać.
Wyciągnij wszystko z bagażnika i posprawdzaj którędy sie woda gdzieś może dostawać.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Patrzę, patrzę, ale nic tam nie widzę, a wody wokół akumulatora na 5 cm:(
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
w skrzynce aku powinien byc otwor na dnie, wlasnie po to aby woda tam nie stala , pewnie zalepiony jest bitexem albo czyms takim
woda najpewniej plynie ci po uszczelce tylnej szyby, sprawdz na polce czy pod dykta jest wilgoc
a otworami w podlodze to woda raczej nie naleci predzej splynie
woda najpewniej plynie ci po uszczelce tylnej szyby, sprawdz na polce czy pod dykta jest wilgoc
a otworami w podlodze to woda raczej nie naleci predzej splynie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow