kierunkowskazy nie dzialaja
Moderator: flapjck1
kierunkowskazy nie dzialaja
witam wszystkich,
mam problem z kierunkowskazami. przy wlanczaniu w prawo lub lewo nic sie nie dzieje,nic nie mruga,nic nie tyka... natomiast wlanczajac swiatla awaryjne wszystko jest wporzadku..
Czy ktos mial taki problem lub wie co moglo sie stac? prosze o rade
pozdrawiam
Miłosz
mam problem z kierunkowskazami. przy wlanczaniu w prawo lub lewo nic sie nie dzieje,nic nie mruga,nic nie tyka... natomiast wlanczajac swiatla awaryjne wszystko jest wporzadku..
Czy ktos mial taki problem lub wie co moglo sie stac? prosze o rade
pozdrawiam
Miłosz
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: kierunkowskazy nie dzialaja
sprawdź na "kostce" pod konsolą czy jest przejście (może nie zwierać), lub wyłącznik się spsuł
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a przede wszystkim jak włączysz światła awaryjne to potem je wyłącz i dociśnij dobrze włącznik (w pozycji OFF)
Włącznik tak sprytnie skonstruowali, że wystarczy go lekko nie docisnąć i kierunki nie działają
jeśli nie pomoże to dopiero sprawdzaj bezpiecznik prądy itd.
Włącznik tak sprytnie skonstruowali, że wystarczy go lekko nie docisnąć i kierunki nie działają
jeśli nie pomoże to dopiero sprawdzaj bezpiecznik prądy itd.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sa miniaki ktore maja dwa niezalezne przerywacze
jeden jest do awaryjnych drugi do kierunkow
prawdopodobnie masz wlasnie taka sztuke i przerywacz od kierunkow zdechl , najczesciej jest na scianie grodziowej od strony silnika w okolicach pompy sprzegla, mala okragla blaszana puszeczka, ew czarna kwadratowa z plastiku
jeden jest do awaryjnych drugi do kierunkow
prawdopodobnie masz wlasnie taka sztuke i przerywacz od kierunkow zdechl , najczesciej jest na scianie grodziowej od strony silnika w okolicach pompy sprzegla, mala okragla blaszana puszeczka, ew czarna kwadratowa z plastiku
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
jest tak jak jak pisał Flap u siebie mam właśnie dwa niezależne przerywacze jeden od kierunków drugi od awaryjnych z tym ze na ścianie grodziowej nad pompką sprzegła jest mały prostokątny przerwacz awaryjnych a od kierunków mały okrągły mam u siebie (firmowo) montowany na stelarzu trzymającym zegary i znajduje sie po prawej stronie za zegarami. Jak zajrzysz od strony pedałów to szukaj go w rogu tego stelarzu. U mnie działał jak chciał (raz szybciej raz wolniej) wiec go zmieniłem na jakiś zwykły polski przekaźnik kierunków i teraz działa pikabelloo
dziekuje bardzo za wszystkie rady... przypuszczam jednak ze bedzie to ten przerywak...mam nadzieje ze poradze sobie z ta usterka,i uda mi sie jutro cos zrobic przy Waszej pomocy z tymi kierunkowskazami bo niestety narazie nie mialem czasu...
jezeli moja praca przyniesie pozytywny skutek dam Wam znac co bylo nie tak:)
pozdrawiam
[ Dodano: Wto 08 Sty, 2008 ]
witam,
dzisiaj wkoncu udalo mi sie naprawic kierunkowskazy powodem ich nie dzialania byly zasniedziale bezpieczniki w malej kwadratowej puszeczce na scianie grodziowej
pozdrawiam
jezeli moja praca przyniesie pozytywny skutek dam Wam znac co bylo nie tak:)
pozdrawiam
[ Dodano: Wto 08 Sty, 2008 ]
witam,
dzisiaj wkoncu udalo mi sie naprawic kierunkowskazy powodem ich nie dzialania byly zasniedziale bezpieczniki w malej kwadratowej puszeczce na scianie grodziowej
pozdrawiam
Czesc,
Tez mam problem z kierunkowskazami podobny jak opisany powyzej...wszystko bylo OK do chili gdy wlaczylam ogrzewanie tylnej szyby i nagle nie dosc ze sie ono wylaczylo to jeszcze zdechly kierunki. Awaryjne dzialaja bez problemu. Moze to tez bezpiecznik tylko, ze ja nie mam pojecia gdzie jest ta puszeczka w ktorej sa bezpieczniki wiec bardzo prosze o wytlumaczenie (jak blondynce) gdzie jest ta puszeczka z bezpiecznikami i ktory to moze byc bezpiecznik.
Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
pozdrowionka
Tez mam problem z kierunkowskazami podobny jak opisany powyzej...wszystko bylo OK do chili gdy wlaczylam ogrzewanie tylnej szyby i nagle nie dosc ze sie ono wylaczylo to jeszcze zdechly kierunki. Awaryjne dzialaja bez problemu. Moze to tez bezpiecznik tylko, ze ja nie mam pojecia gdzie jest ta puszeczka w ktorej sa bezpieczniki wiec bardzo prosze o wytlumaczenie (jak blondynce) gdzie jest ta puszeczka z bezpiecznikami i ktory to moze byc bezpiecznik.
Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
pozdrowionka
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kaja pisze:... gdzie jest ta puszeczka z bezpiecznikami ...
1. otwierasz maskę
2. patrzysz na silnik
3. z lewej strony nad silnikiem - na ściance grodziowej
4. nie mam miniaka pod ręką
5. zapożyczyłem zdjęcie z allegro
kaja pisze:... i ktory to moze byc bezpiecznik.
ten spalony :>
tu masz linka do strony Marka http://www.markfive.republika.pl - tam jest sporo informacji na temat mini
a tu http://www.markfive.republika.pl/hwar/obs7.htm bezpieczniki
- Załączniki
-
- Resize of mini_bezpieczniki.jpg (95.49 KiB) Przejrzano 1078 razy
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
Hej
Wielkie dzieki, wszystko jasne (wpadlam na to, ze to ten spalony, hi, hi )
mam nadzieje, ze po wymianie bezpiecznika bedzie dzialac..
Wielkie dzieki, wszystko jasne (wpadlam na to, ze to ten spalony, hi, hi )
mam nadzieje, ze po wymianie bezpiecznika bedzie dzialac..
...a ten miniak z alegro to nawet w moim (to znaczy mojego miniaka) kolorze jest
tylko troszke wiecej na rdzy...
tylko troszke wiecej na rdzy...
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt: