Hej
Ostatnio am wrażenie, ze moje MINI sie gorzej zbiera (szczegolnie na niskich obrotach).
Czy ktos mial z was kiedys problem z kompresorem?a?
Jak mozna sprawdzic czy ona dziala bez wizywty u mechanika?
pozdrawiam
Cooper S spadek mocy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Cooper S spadek mocy
sprawdz pasek napedzajacy i filtr powietrza
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bangi pisze:Hej
Ostatnio am wrażenie, ze moje MINI sie gorzej zbiera (szczegolnie na niskich obrotach).
Dzis pojawil sie ten problem u mnie, po przejechaniu trasy 200 KM, spadla moc. A po kilku kilometrach zapalila sie kontrolka Silnika ciekaw jestem co to, no coz jutro serwis i sie przekonam ile $$$ trzeba wydac.
ps. a 2 tyg temu skonczyla mi sie gwarancja
neykon pisze:bangi pisze:Hej
Dzis pojawil sie ten problem u mnie, po przejechaniu trasy 200 KM, spadla moc. A po kilku kilometrach zapalila sie kontrolka Silnika ciekaw jestem co to, no coz jutro serwis i sie przekonam ile $$$ trzeba wydac.
ps. a 2 tyg temu skonczyla mi sie gwarancja
jak bedziesz wiedzial to daj znac o kosztach
ja wiem z diagnostyki, ze silnik daje dostaje za malo powietrza, ale jeszcze nic nie robilem
po dwoch dniach intensywnej pracy, serwis podpiol Miniaka pod kompa i stwierdzil nieszczelnosc ukladu odprowadzajacego opary paliwa... i co, nic nie zrobili jutro laskawie elektryk sie ma tym zajac ale kosztorys juz znam 1500 za robocizne bez czesci !
neykon pisze:po dwoch dniach intensywnej pracy, serwis podpiol Miniaka pod kompa i stwierdzil nieszczelnosc ukladu odprowadzajacego opary paliwa... i co, nic nie zrobili jutro laskawie elektryk sie ma tym zajac ale kosztorys juz znam 1500 za robocizne bez czesci !
u mnie komputer wykazal, ze silink dostaje mniej powietrze niz potrzebuje i bedziemy resetoac ustawienia przplywoierza i jeszcze raz go programowac za ok 200 pln
jestes z wawy wiec polecam serwis w konstancinie:
http://www.allegro.pl/item576083510_sma ... erwis.html
bangi pisze:
u mnie komputer wykazal, ze silink dostaje mniej powietrze niz potrzebuje i bedziemy resetoac ustawienia przplywoierza i jeszcze raz go programowac za ok 200 pln
jestes z wawy wiec polecam serwis w konstancinie:
http://www.allegro.pl/item576083510_sma ... erwis.html
Dzieki za namiar na mechanika, dzis juz znam przyczyny spodku mocy okazalo sie ze wtyczka podpieta do elektrozaworu poluzowala sie i jeden PIN nie stykal, co powodowalo nie otwieranie sie zaworu ktory odprowadza niespalony nadmiar paliwa do baku. A to zatykalo czujniki ktore wywolaly tryb serwisow i odciecie mocy.