innocenti a mini

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

kichotek

innocenti a mini

Post autor: kichotek »

Witam. szukałem na forum i w google i nic nie znalazłem dlatego zwacam sie z prośbą do Was. Jakie są różnice wizualne i te nie wizualne (silnik skrzynia zawieszenie hamulce i wszystko inne) między mini a innocenti (tym wyglądającym jak mini.) Czy wszystko podchodzi jeśli chodzi o części? Zastanawiam sie bo mam mini i znajomy powiedział mi że ktoś w jego okolicy ma coś takiego zakopanego gdzieś w stodole pod sianem :mrgreen: Planuje odszukać i zobaczyć co z tego zostało i albo przeznaczyć na części albo jak sie bedzie nadawało to odrestaurować. Tylko niewiem nic na temat innocenti.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: innocenti a mini

Post autor: flapjck1 »

tu jest malo info

w galerii naszych mini sa poruszone tematy z tym autem 3 razy

filip formella
hirek45
sidi

reszta to net panie net

poza tym zmiany byly rozne w zaleznosci od rocznika

jak bedziesz mial cos wiecej o tym mini to daj znac
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Skontankuj się z Rogalem ma Innocenti. :wink:
kichotek

przeglądałem galerie nawet rogala ale tam jest kilka fotek i w zasadzie nic na temat cześci. a o to mi głównie chodzi czy pasują od mini czy nie. chodzi głównie o silnik zawieszenie hamulce. jeśli chodzi o bude to można porównać na fotkach a reszte jest trudno.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

to w takim razie zadales najbardziej retoryczne pytanie jakie sie da zadac w tym temacie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
kichotek

możesz mi wytłumaczyć dlaczego? Mam przez to rozumieć że wszystko pasuje? mini posiadam dopiero od 4 miesięcy i nauczyło mnie już tyle że w nim nic nie jest oczywiste. Wiec prosiłbym Cie o rozszerzenie swojej wypowiedzi.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

wszystko pasuje
kichotek

Dziękuje Ci bardzo. Jak go odszukam to dam znać na forum + fotki i doradzicie czy go próbować ratować czy lepiej żeby poszedł jako dawca organów.
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Dejwid »

O ile sie da to ratowac i to ZDECYDOWANIE, niewiele jest takich rodzynków
kichotek

W przyszłym tygodniu bede coś więcej wiedział to napewno dam znać.
Hirek45

Post autor: Hirek45 »

Witam.
To Innocenti jak Mini to Mini tylko wersja produkowana/montowana jakiś czas w fabryce Innocenti a różni się paroma może szczegółami zewnętrznymi i wewnętrznymi no i napisy na zegarach są po włosku na desce. Nic innego nie zauwazyłem.
Wszystkie części standardowe są z Mini. Oczywiście szybka uchylna trójkątna w drzwiach jest u Inno. Jakby tamto Inno było czasem na cześci to byłbym zainteresowany paroma oryginalnymi szczegółami-częściami, którego mi brakuje a które w czasie "kundlenia" oryginału przez poprzednich właścicieli (jak to nazwał dosadnie i prawdziwie kolega) zostały zniszczone i zaginęły u handlarza cukiernika.
Numer karoserii powinieneś mieć wybity-wytłoczony przez włochów na karoserii wraz z oznaczeniami na lewej grodzi komory silnika-od strony silnika patrząc i tuż poniżej wiązki z kablami idącymi do przedniego pasa.Jak znajdziesz to podaj i wtedy więcej można o nim powiedzieć Gdyby to Inno nie nadawało się do odrestaurowania to jestem zainteresowany częściami lub tym co pozostało jeżeli skrzynia jest zgnita.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

inno bylo PRODUKOWANE przez wlochow

do tego stopnia ze makarony odlewali swoje bloki do silnikow

wloskie silniki byly w mocniejszych specyfikacjach niz angielskie odpowiedniki ( taki cooper w standardzie )

wszystko wygladalo tak samo ale nie zawsze bylo takie same
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

no wreszcie jakieś ciekawe tematy tu poruszamy :)

Co do różnic to jest ich więcej niż podobieństw zwłaszcza jeśli chodzi o "galanterię " :lol:
W razie problemów służę pomocą .
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
ODPOWIEDZ