innocenti a mini
Moderator: flapjck1
innocenti a mini
Witam. szukałem na forum i w google i nic nie znalazłem dlatego zwacam sie z prośbą do Was. Jakie są różnice wizualne i te nie wizualne (silnik skrzynia zawieszenie hamulce i wszystko inne) między mini a innocenti (tym wyglądającym jak mini.) Czy wszystko podchodzi jeśli chodzi o części? Zastanawiam sie bo mam mini i znajomy powiedział mi że ktoś w jego okolicy ma coś takiego zakopanego gdzieś w stodole pod sianem
Planuje odszukać i zobaczyć co z tego zostało i albo przeznaczyć na części albo jak sie bedzie nadawało to odrestaurować. Tylko niewiem nic na temat innocenti.

- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: innocenti a mini
tu jest malo info
w galerii naszych mini sa poruszone tematy z tym autem 3 razy
filip formella
hirek45
sidi
reszta to net panie net
poza tym zmiany byly rozne w zaleznosci od rocznika
jak bedziesz mial cos wiecej o tym mini to daj znac
w galerii naszych mini sa poruszone tematy z tym autem 3 razy
filip formella
hirek45
sidi
reszta to net panie net
poza tym zmiany byly rozne w zaleznosci od rocznika
jak bedziesz mial cos wiecej o tym mini to daj znac
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Skontankuj się z Rogalem ma Innocenti. 

przeglądałem galerie nawet rogala ale tam jest kilka fotek i w zasadzie nic na temat cześci. a o to mi głównie chodzi czy pasują od mini czy nie. chodzi głównie o silnik zawieszenie hamulce. jeśli chodzi o bude to można porównać na fotkach a reszte jest trudno.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
to w takim razie zadales najbardziej retoryczne pytanie jakie sie da zadac w tym temacie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
możesz mi wytłumaczyć dlaczego? Mam przez to rozumieć że wszystko pasuje? mini posiadam dopiero od 4 miesięcy i nauczyło mnie już tyle że w nim nic nie jest oczywiste. Wiec prosiłbym Cie o rozszerzenie swojej wypowiedzi.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
wszystko pasuje
Dziękuje Ci bardzo. Jak go odszukam to dam znać na forum + fotki i doradzicie czy go próbować ratować czy lepiej żeby poszedł jako dawca organów.
O ile sie da to ratowac i to ZDECYDOWANIE, niewiele jest takich rodzynków
W przyszłym tygodniu bede coś więcej wiedział to napewno dam znać.
Witam.
To Innocenti jak Mini to Mini tylko wersja produkowana/montowana jakiś czas w fabryce Innocenti a różni się paroma może szczegółami zewnętrznymi i wewnętrznymi no i napisy na zegarach są po włosku na desce. Nic innego nie zauwazyłem.
Wszystkie części standardowe są z Mini. Oczywiście szybka uchylna trójkątna w drzwiach jest u Inno. Jakby tamto Inno było czasem na cześci to byłbym zainteresowany paroma oryginalnymi szczegółami-częściami, którego mi brakuje a które w czasie "kundlenia" oryginału przez poprzednich właścicieli (jak to nazwał dosadnie i prawdziwie kolega) zostały zniszczone i zaginęły u handlarza cukiernika.
Numer karoserii powinieneś mieć wybity-wytłoczony przez włochów na karoserii wraz z oznaczeniami na lewej grodzi komory silnika-od strony silnika patrząc i tuż poniżej wiązki z kablami idącymi do przedniego pasa.Jak znajdziesz to podaj i wtedy więcej można o nim powiedzieć Gdyby to Inno nie nadawało się do odrestaurowania to jestem zainteresowany częściami lub tym co pozostało jeżeli skrzynia jest zgnita.
Pozdrawiam
To Innocenti jak Mini to Mini tylko wersja produkowana/montowana jakiś czas w fabryce Innocenti a różni się paroma może szczegółami zewnętrznymi i wewnętrznymi no i napisy na zegarach są po włosku na desce. Nic innego nie zauwazyłem.
Wszystkie części standardowe są z Mini. Oczywiście szybka uchylna trójkątna w drzwiach jest u Inno. Jakby tamto Inno było czasem na cześci to byłbym zainteresowany paroma oryginalnymi szczegółami-częściami, którego mi brakuje a które w czasie "kundlenia" oryginału przez poprzednich właścicieli (jak to nazwał dosadnie i prawdziwie kolega) zostały zniszczone i zaginęły u handlarza cukiernika.
Numer karoserii powinieneś mieć wybity-wytłoczony przez włochów na karoserii wraz z oznaczeniami na lewej grodzi komory silnika-od strony silnika patrząc i tuż poniżej wiązki z kablami idącymi do przedniego pasa.Jak znajdziesz to podaj i wtedy więcej można o nim powiedzieć Gdyby to Inno nie nadawało się do odrestaurowania to jestem zainteresowany częściami lub tym co pozostało jeżeli skrzynia jest zgnita.
Pozdrawiam
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
inno bylo PRODUKOWANE przez wlochow
do tego stopnia ze makarony odlewali swoje bloki do silnikow
wloskie silniki byly w mocniejszych specyfikacjach niz angielskie odpowiedniki ( taki cooper w standardzie )
wszystko wygladalo tak samo ale nie zawsze bylo takie same
do tego stopnia ze makarony odlewali swoje bloki do silnikow
wloskie silniki byly w mocniejszych specyfikacjach niz angielskie odpowiedniki ( taki cooper w standardzie )
wszystko wygladalo tak samo ale nie zawsze bylo takie same
- rogal
- Super użytkownik
- Posiadane auto: 6 x MINI
- Kontakt:
no wreszcie jakieś ciekawe tematy tu poruszamy 
Co do różnic to jest ich więcej niż podobieństw zwłaszcza jeśli chodzi o "galanterię "
W razie problemów służę pomocą .

Co do różnic to jest ich więcej niż podobieństw zwłaszcza jeśli chodzi o "galanterię "

W razie problemów służę pomocą .
pozdrawiam
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
Rogal
tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl