Witam!
Od tygodnia jestem posiadaczem Mini Coopera z 2002 roku . Jak wiadomo samochód używany nie jest wolny od mniejszych lub większych usterek. W związku z tym mam kilka pytań.
WSPOMAGANIE:
Czytając forum widze że to powszechny temat. W moim przypadku wygląda to podobnie, głośna praca pompy i czasami przy kręceniu kołem kierownicy słychać stuki.tu moje pytanie: jak sprawdzić poziom płynu wspomagania? gdzie wogóle jest zbiorniczek wyrównawczy?nie moge go znaleźć.
jeżeli go będzie brakować jaki płyn wlać?
SZYBY
SZyby w przednich drzwiach działają hm.. dziwnie. szyba kierowcy po otwarciu drzwi opada o około 2 cm. a gdy drzwi się zamknie wraca do normalnego stanu. jest to normalne?
Z kolei w prawych drzwiach cos takiego nie występuje ale szyba bliżej słupka się nie domyka i leje się tam woda. czy to tylko kwestia regulacji?
WLEW PALIWA
a w zasadzie chodzi mi o korek. nie jest on zabezpieczony żadnym zamkiem, zastrzaskiem itp. nie wiecie moze czy można coś takiego dokupić, dorobić? samochód stoi niestety cały czas "pod chmurką" a nigdy nie wiadomo co komu strzeli do głowy i chciałem to zabezpieczyć.
SILNIK
podczas gdy silnik jest zimny przerywa ale nie wiem czy to nie jest kwestia świec bo samochód ma 111 tys. przebiegu a nic mi nie wiadomo o tym żeby wymieniane. jakich świec wy używacie?
z góry dzięki za odpowiedź!
pozdrawiam![/b]
Kilka pytań od nowego użytkownika(problemy)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: Kilka pytań od nowego użytkownika(problemy)
marcin.kraków pisze:Witam!
Od tygodnia jestem posiadaczem Mini Coopera z 2002 roku . Jak wiadomo samochód używany nie jest wolny od mniejszych lub większych usterek. W związku z tym mam kilka pytań.
z góry dzięki za odpowiedź!
pozdrawiam![/b]
...poszukaj, na wszystkie Twoje pytania są odpowiedzi na Forum - 'Szukaj'. Moja skromna rada...OBOWIĄZKOWO po zakupie (a raczej przed jego kupnem) auta używanego należało...należy udać się do 'Fachury' specjalisty od BMW Mini.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Re: Kilka pytań od nowego użytkownika(problemy)
1. Zbiorniczek płynu do wspomagania rozpoznasz po czarnej zakrętce i znajduje sie po prawej strony silnika..
2.To normalne i tak ma byc ze po otworzeniu drzwi szyba sie opuszcza a po ich zamknięciu podnosi sie... jeśli chodzi o drugą szybę... tez tak powinno być... czyli tu już masz jeden problem
3. Wlew paliwa też masz ok... tylko zamknij auto przyciskiem z kluczyka i wtedy spróbuj otworzyć klapkę od wlewu Wtedy zaczaisz o co chodzi...
4. Wymień świece i nie będziesz miał tego zjawiska... świece powinno sie wymieniać co 20tyś km.
2.To normalne i tak ma byc ze po otworzeniu drzwi szyba sie opuszcza a po ich zamknięciu podnosi sie... jeśli chodzi o drugą szybę... tez tak powinno być... czyli tu już masz jeden problem
3. Wlew paliwa też masz ok... tylko zamknij auto przyciskiem z kluczyka i wtedy spróbuj otworzyć klapkę od wlewu Wtedy zaczaisz o co chodzi...
4. Wymień świece i nie będziesz miał tego zjawiska... świece powinno sie wymieniać co 20tyś km.