kolor biały dachu
Moderator: flapjck1
kolor biały dachu
Chce w swoim miniaku pomalować dach na biało - i tu pojawił sie problem jest masa kolorów białych. Jakim numerem maluje się dach w miniaku?
Re: kolor biały dachu
A z jakim chcesz to zestawić?
Jaki jest podstawowy kolor Twego samochodu? Jeśli masz oryginalny lakier, to zaraz tu się pewnie odezwą fachowcy, jeśli nie - to i tak się odezwą.
Gdybym był złośliwy, to bym Ci doradził byś poszedł do takiej knajpy dla gejów i pogadał z nimi o odcieniach ecru, łososiowym i pieprzu, ale nie jestem.
Jaki jest podstawowy kolor Twego samochodu? Jeśli masz oryginalny lakier, to zaraz tu się pewnie odezwą fachowcy, jeśli nie - to i tak się odezwą.

Gdybym był złośliwy, to bym Ci doradził byś poszedł do takiej knajpy dla gejów i pogadał z nimi o odcieniach ecru, łososiowym i pieprzu, ale nie jestem.

Teraz jest czarny. Dach ma być biały. Tylko białych tak jak pisałem jest multum - tak jak w barze dla gejów 

- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Diamond White (NMN - BLVC655) też biel 
ja mam u siebie najzwyklejszy biały

ja mam u siebie najzwyklejszy biały

Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze 

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
U mnie biały dach to BLVC 1218 White diamond 2
Tak w ogóle to rozpiska kolorów razem z numerami VIN jest tu: http://minimorris.republika.pl/vin.htm
Tak w ogóle to rozpiska kolorów razem z numerami VIN jest tu: http://minimorris.republika.pl/vin.htm
Back on the road...
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kolor biały dachu
Kolor biały (lub srebrny) dachu jest OK
A nawet jeszcze bardziej OK. Gdy jest wyraźny kontrast między kolorem karoserii taki biały / srebrny dach jest doskonale widoczny nocą, w szarówce, mgle, deszczu itp. Mini to niewielki samochodzik na ciemnej plamie asfaltu dla zmęczonego długą trasą kierowcy kilkudziesięciotonowego zestawu. Czasem ten biały dach może nas uchronić...
A całe czarne mini to już w ogóle fantom na nocnej trasie. Chociaż w dzień i słońcu prezentuje się doskonale (gdy czyste i wypolerowane na błysk)
A nawet jeszcze bardziej OK. Gdy jest wyraźny kontrast między kolorem karoserii taki biały / srebrny dach jest doskonale widoczny nocą, w szarówce, mgle, deszczu itp. Mini to niewielki samochodzik na ciemnej plamie asfaltu dla zmęczonego długą trasą kierowcy kilkudziesięciotonowego zestawu. Czasem ten biały dach może nas uchronić...
A całe czarne mini to już w ogóle fantom na nocnej trasie. Chociaż w dzień i słońcu prezentuje się doskonale (gdy czyste i wypolerowane na błysk)

- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Pomyśl , czy będziesz robił paski na masce i czy będą malowane. Jak malowane to nie ma problemu ,pomalujesz tym samym kolorem co dach. Jak będziesz wyklejał to łatwiej dobrać farbę pod kolor foli, jak folię pod kolor dachu. Dach i pasy w innych odcieniach będą bardzo "oczojebne" ...