Czy akumulator to wytrzyma?
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mercedes C180 W202
Czy akumulator to wytrzyma?
Siema. Kupiłem do mojego Miniaka fajny sprzęt grający. I teraz mam spore wątpliwości, czy akumulator wytrzyma takie obciążenie. Sprzęt to: radio Pioneer DEH-2220UB mocy 4 x 50 wat, wzmacniacz jednokanałowy Pioneer GM-D7400M o mocy 200 wat RMS przy obciążeniu 4 Ohm. Dodam jeszcze, że do radia podpięte są 4 głośniki. Tak przy okazji mam kondensator, zamontowany przed wzmacniaczem. I co sądzicie ?
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Czy akumulator to wytrzyma?
Gdybyś poszukał wczesniej odpowiedzi w niedawnych dyskusjach na forum znalazł byś temat - Jaki akumulator - problem z ładowaniem to jestten wątek
A w tym wątku w moich odpowiedziach z dnia 28 stycznia i 29 stycznia są prawdopodobnie omówione sprawy które Cię interesują.
Generalnie potrzebna jest większa bateria i mocniejszy alternator dla równowagi. Bo inaczej jak sobie pograsz wieczorkiem na postoju zbyt długo to możesz później nie odpalić
Co do kondensatora przed wzmacniaczem nie wypowiadam się. Pewno ktoś kto jest specem od Car Audio będzie wiedział lepiej
A w tym wątku w moich odpowiedziach z dnia 28 stycznia i 29 stycznia są prawdopodobnie omówione sprawy które Cię interesują.
Generalnie potrzebna jest większa bateria i mocniejszy alternator dla równowagi. Bo inaczej jak sobie pograsz wieczorkiem na postoju zbyt długo to możesz później nie odpalić
Co do kondensatora przed wzmacniaczem nie wypowiadam się. Pewno ktoś kto jest specem od Car Audio będzie wiedział lepiej
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Czy akumulator to wytrzyma?
rozumiem że monoblok do jakiegoś subwoofera
myślę że kondzior będzie mile widziany najlepiej 1F większy to strata kasy jak do tego systemu.
myślę że kondzior będzie mile widziany najlepiej 1F większy to strata kasy jak do tego systemu.