linka prędkościomierza
Moderator: flapjck1
- MaTeRaTz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Szerokie MPI 98r., British Open 95r.
linka prędkościomierza
wiem ze temat linki był szeroko omówiony ale mam jeszcze jedno pytanko...
czy demontując zegary mogłem pociągnąć za linkę na tyle mocno że ona się zerwała czy tylko odpięła od skrzyni??
czy demontując zegary mogłem pociągnąć za linkę na tyle mocno że ona się zerwała czy tylko odpięła od skrzyni??
- Jerzy
- Nowy
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: linka prędkościomierza
Urwać to Ci się raczej jej nie udało. Aby wróciła na swoje miejsce musisz ją jednocześnie wciskać i obracać.
Jerzy
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
MGF 1,8i, Mini 1380 GTI, Fiat 125p
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
i tak i tak
ale bardziej prawdopodobne ze po prostu wyciagnales sama linke z gniazda w skrzyni ( lub nie osadziles dobrze w zegarze )
ale bardziej prawdopodobne ze po prostu wyciagnales sama linke z gniazda w skrzyni ( lub nie osadziles dobrze w zegarze )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- MaTeRaTz
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Szerokie MPI 98r., British Open 95r.
dziś i tak będę ściągał chłodnicę bo wiatrak ciężko chodzi więc się tym zajmę...dzięki za pomoc
Witam!
przy demontażu deski odłączyłem linkę prędkościomierza, potem ją założyłem, lecz podziałała przez 5 sekund.
Przy próbie demontażu linkę wyjąłem, lecz wypadło/urwało się to co na zdjęciu
Czy ktoś ma pojęciu co to jest i co z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Paweł
przy demontażu deski odłączyłem linkę prędkościomierza, potem ją założyłem, lecz podziałała przez 5 sekund.
Pozdrawiam
Paweł
- Załączniki
-
- wtyczka linki jest pusta
- mini1.jpg (79.11 KiB) Przejrzano 2353 razy
-
- tak to wygląda
- mini2.jpg (75.72 KiB) Przejrzano 2353 razy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Prawdopodobnie linka została źle zamontowana i po krótkiej chwili działania ukręciła się.
Linka cała do wymiany.
Jeżeli przed demontażem deski wszystko działało prawidłowo to znaczy że sam prędkościomierz nie jest przyczyną nadmiernych oporów i nie blokuje swobodnego obrotu linki.
Linka cała do wymiany.
Jeżeli przed demontażem deski wszystko działało prawidłowo to znaczy że sam prędkościomierz nie jest przyczyną nadmiernych oporów i nie blokuje swobodnego obrotu linki.
randal79 pisze:Witam!
Pozdrawiam
Paweł
u mnie jest taka sama końcówka musisz ją po prostu nasunąć na koniec metalowej linki i założyć w gnieździe zegara
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini SPi 92r. ; Countryman SD 2016r.; był Clubman Cooper D 2008r.
TRIP pisze:u mnie jest taka sama końcówka musisz ją po prostu nasunąć na koniec metalowej linki i założyć w gnieździe zegararandal79 pisze:Witam!
Pozdrawiam
Paweł
Czy ktoś wie czy jak kupię nową linkę to ta plastikowa końcówka będzie w komplecie?
W mojej urwały się te "czułki" / wąsy i nie ma się jak linka zagnieździć w liczniku.
Dzięki za info
w Gdańsku jest zakład który dorabia wszelkiego rodzaju linki na podstawie starych mi sprasowali końcówkę na kształt tej białej końcówki
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Plastikowa końcówka pancerza linki czyli element który "zatrzaskuje się" na oprawie linki licznika jest oczywiscie w komplecie linki.Czy ktoś wie czy jak kupię nową linkę to ta plastikowa końcówka będzie w komplecie?
W mojej urwały się te "czułki" / wąsy i nie ma się jak linka zagnieździć w liczniku.
Tu piszesz o samej lince znajdujacej sie wewnątrz pancerza i jej "kwadratowym" zakończeniu. To "sprasowanie" końcówki wykonuje każdy zakład dorabiajacy same linki "z metra" do nie uszkodzonego pancerza.w Gdańsku jest zakład który dorabia wszelkiego rodzaju linki na podstawie starych mi sprasowali końcówkę na kształt tej białej końcówki