Mini Klub Polska - czy warto?

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Phantomas

Mini Klub Polska - czy warto?

Post autor: Phantomas »

Witam

Jakiś czas temu, postanowiłem wstąpić w szeregi Mini Klubu. Wszyscy pewnie wiedzą z czym to się wiąże i każdy pewnie czytał na stronie Klubu, jak to wygląda w teorii. Podaje Wam użytkownicy temat do własnych przemyśleń - czy warto... Czyli jak to wygląda w praktyce...

Opłatę wpisowego zaksięgował Klub na koncie 8 kwietnia. Składkę opłaciłem tydzień później - 16 kwietnia. Ale przyjęto mnie do grupy klubowiczów dopiero 26 kwietnia :roll:

Po kilku interwencjach tu na Forum w dziale Klubowym w końcu nastąpił przełom i po 2 miesiącach oczekiwania dostałem paczkę, o której można przeczytać na stronie Klubu.

"(..)po dwóch miesiącach - sprawa została popchnięta :) Jaki wpływ na to miało narzekanie na forum publicznym - trudno jednoznacznie ocenić.
Pewnym jest, że Marcin zadzwonił i wyjaśnił sytuację, a sama paczka do mnie dotarła, wraz z pismem od Prezesa Zarządu - Adama Tarasiewicza.
Ciekaw jestem, czy Prezes wie że podpisując się pod powitalną notą, w której klubowicz jest informowany o przywilejach m.in:
- że otrzymuje podkładkę pod tablicę z logo Klubu
- Koszulkę z wyhaftowanym logo
- Kartę klubowicza, która uprawnia do zniżek...

... ośmiesza swoje stanowisko. Pewnie nawet nie wie - że Klubowicz karty nie dostał i prędko nie dostanie, jeśli w ogóle dostanie. Bo żeby kartę dostać - musi się uzbierać więcej osób, dla jednej osoby wydanie karty jest podobno nie opłacalne - nie przypominam sobie by była informacja na stronie Klubu, że taki warunek jest konieczny...

Koszulki z wyhaftowanym logo klubowym też nie dostał i pewnie nie dostanie - za to dostał podkładkę pod tablicę, koszulkę okazjonalną na 50 lat Mini Classic i płaszczyk przeciwdeszczowy również okazjonalny - niech ma i niech się zamknie... :roll:

Powyższe upominki, po 2 miesiącach oczekiwania, rzeczywiście "upamiętnią dzień wstąpienia do Mini Klubu i pozwolą się wyróżnić spośród innych użytkowników Mini"....
Moja przygoda z Mini rzeczywiście nabrała większego rozmachu :roll:
Gdyby moja przygoda faktycznie miała zależeć od tego incydentu - to auto bym już dawno sprzedał... :!:

Nie będę Wam głowy już zawracał - szkoda czasu. Liczyłem, że po 2 miesiącach wywiążecie się z zobowiązań - i przyślecie to za co zapłaciłem. Myliłem się i niech będzie to nauczką dla mnie i dla innych.

Zakładając podkładkę pod tablicę rejestracyjną, zostałem zaczepiony przez kumpla - spytał, co daje ten klub - aż się prosiło by powiedzieć, że - daje strate kasy i zszarpane nerwy. Reklamowanie mija się z celem.... Tablice chyba wywalę. "

Pozdrawiam
Klubowicz Piter
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Re: Mini Klub Polska - czy warto?

Post autor: Beny »

chłopie .. jakie nerwy? w robocie ci mało? :lol: :lol:

tablice wywal, kup audi ;) dobre auto swoją drogą
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Widzę u Kolegi złe podejście do tematu. Chyba pomyliłeś Klub ze sklepem internetowym, bo wszystkie Twoje pretensje jak ulał pasują do źle załatwionej transakcji "Kup Teraz".

No cóż mogę jedynie przypomnieć, że: "...zapisując się do MKP przestajesz być bezimiennym użytkownikiem Mini w Polsce i stajesz się członkiem społeczności entuzjastówm Miniaka, którzy w ramach Klubu staraja się wzajemnie pomagać i szerzyć mini-kulturę.... " (cd na stronie www.mini.org.pl

Pozdrawiam Marcin
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

podpiszę się pod tym co napisali poprzednicy

jeśli przynależność do klubu jest dla ciebie otrzymanie gadżetów to rzeczywiście powinieneś szybko o tym klubie zapomnieć... i nie tylko o tym klubie
jedź do salonu zapłać za koszulkę, breloczek, kubek, buciki itp a dostaniesz je od ręki

przynależność do klubu ma na celu skupiania osób pozytywnie zakręconych na punkcie mini a nie gadżeciarzy
ludzi którzy tworzą pewną społeczność i cieszą się z samego posiadania mini a tym bardziej z tego że mogą się spotkać/kontaktować z innymi posiadaczami bądź sympatykami marki

przykro to pisać ale odpuść sobie, bądź załóż własny klub który skupi się na wysyłaniu podarków do podobnym sobie kolejnym "wymagającym klubowiczom"
Phantomas

LUPER pisze:Widzę u Kolegi złe podejście do tematu. Chyba pomyliłeś Klub ze sklepem internetowym, bo wszystkie Twoje pretensje jak ulał pasują do źle załatwionej transakcji "Kup Teraz".

No cóż mogę jedynie przypomnieć, że: "...zapisując się do MKP przestajesz być bezimiennym użytkownikiem Mini w Polsce i stajesz się członkiem społeczności entuzjastówm Miniaka, którzy w ramach Klubu staraja się wzajemnie pomagać i szerzyć mini-kulturę.... " (cd na stronie www.mini.org.pl

Pozdrawiam Marcin

Jak już Kolega przypomina, to warto by przypomnieć w całości...

"DLACZEGO WARTO PRZYSTĄPIĆ DO MKP?

Dlatego, że zapisując się do MKP przestajesz być bezimiennym użytkownikiem Mini w Polsce i stajesz się członkiem społeczności entuzjastów Miniaka, którzy w ramach Klubu starają się wzajemnie sobie pomagać i szerzyć mini-kulturę w naszym pięknym kraju. :-)

Dlatego, że będziesz brać udział w spotkaniach i zlotach, jakie zapowiadane są na mini-scenie, zarówno krajowej, jak i zagranicznej. Na tych imprezach poznasz wielu ciekawych ludzi, będziesz mieć możliwość pooglądania ciekawych egzemplarzy Mini, pogadania o nich z ich właścicielami, no i oczywiście świetnie się pobawisz. :-)

Dlatego, że w ramach 'pakietu' członkowskiego otrzymujesz jedyną w swoim rodzaju Kartę Klubową, koszulkę, którą poza zapisami będzie Tobie zdecydowanie trudniej dostać, o ile w ogóle to będzie możliwe ;-) podkładkę pod tablice rejestracyjną MKP oraz zniżki przy opłatach zlotowych w 2010 roku."

Nie dostałem tego co Klub obiecuje na swojej stronie - ani Karty, ani koszulki klubowej - i dlatego, poruszam ten temat na Forum...

Proszę wprowadzić korektę na stronie i napisać - Pakiet Członkowski wyślemy Ci jak nam się przypomni i w skład niego, wchodzi Karta Klubowa, którą może dostaniesz - gdy uzbiera się więcej osób, oraz koszulka klubowa, którą dostaniesz, jeśli będzie na magazynie.... Wówczas, pewnie nikt nie będzie miał zastrzeżeń.
Przez Dwa miesiące od opłacenia składki, nie byłem jedyną osobą - która zapisała się do Klubu - czy Ci pozostali, też dostali Pakiety członkowskie z 2 miesięcznym poślizgiem i nie z taką zawartością, jak deklaruje Klub?

"Kolega" ma podejście prawidłowe - wstąpił do Klubu i oczekuje że Klub wywiąże się z zobowiązań. Wszystko w temacie.

Pozdrawiam
Piter
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a ja nie wiem o co larum?

:twisted:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
sezar
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
Kontakt:

Post autor: sezar »

Phantomas pisze: - za to dostał podkładkę pod tablicę, koszulkę okazjonalną na 50 lat Mini Classic i płaszczyk przeciwdeszczowy również okazjonalny - niech ma i niech się zamknie... :roll:

a ja płaszczyka nie dostałem eh :D
tess

Post autor: tess »

Panie i Panowie [członkowie klubu], może, chociaż raz, przyznajmy uczciwie, że po raz kolejny daliśmy ciała, w temacie przyjmowania nowych członków i przesyłaniu im gadżetów, a nie atakujmy i nie próbujmy wmówić Piterowi że się czepia i nie ma racji. Wydaje mi się, że jedyne, co wypada, w tej przykrej sytuacji, to przeprosić i powiadomić, kiedy realnie dostanie brakujące rzeczy, a nie wmawiać, że to jest u nas norma.
Pozdrawiam.
Wojtek
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd

Wojtku, osoba była przepraszana nie raz, a i o terminie dosłania pozostałych gadżetów również została powiadomiona, więc nie bardzo rozumiem o czym piszesz

Marcin
tess

No właśnie o tym, że skoro został przeproszony i poinformowany o terminie dosłania brakujących rzeczy, to, po co ten krytyczny post:

Widzę u Kolegi złe podejście do tematu. Chyba pomyliłeś Klub ze sklepem internetowym, bo wszystkie Twoje pretensje jak ulał pasują do źle załatwionej transakcji "Kup Teraz".

plus post Marzeny na forum klubowym, zamiast spokojnego wyjaśnienia sprawy?
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd

Spokojne wyjaśnienie sprawy było, zarówno telefonicznie jak i w wątku na forum klubowym, ale jak widać nie zależy Phantomasowi na tym.
Natomiast zakładanie z jego strony kolejnego wątku, tym razem na forum ogólnym pokierowane jest chyba innym powodem.

Marcin
Phantomas

LUPER pisze:Spokojne wyjaśnienie sprawy było, zarówno telefonicznie jak i w wątku na forum klubowym, ale jak widać nie zależy Phantomasowi na tym.
Natomiast zakładanie z jego strony kolejnego wątku, tym razem na forum ogólnym pokierowane jest chyba innym powodem.

Marcin

Wyjaśnienie? Człowieku nie bądź śmieszny...
To, że zadzwoniłeś do mnie po 2 miesiącach i powiedziałeś że wysłałeś nie kompletną paczkę nazywasz wyjaśnieniem?

Sprawa wyjaśniona powinna wyglądać tak:
Osoba odpowiedzialna za gadżety, gdy wie że nie ma ich na stanie, dzwoni, lub informuje drogą elektroniczną - po wpłacie pieniążków jak wygląda sytuacja i kiedy się naprawi - a nie najpierw zwleka z wysyłką 2 miesiące, informuje po skargach petenta - na Forum klubowym, że paczka wysłana, lecz pomija informację, że nie kompletna. I dzwoni z informacją, że wysłał ale nie to co powinien.... :lol:

Na forum ogólnym - po to by zwrócić uwagę na problem organizacyjny.

Klub jako społeczność jest OK. Ale coś organizacyjnie u Was nie styka...
A ja po prostu złożyłem reklamację...

[edit] Nie oczekuje od nikogo przeprosin ani bicia w piersi... Pomyłki zdarzają się każdemu.
Chciałbym żeby osoba odpowiedzialna za tą sytuację - podała mi konkretną informację: kiedy otrzymam brakujące przedmioty - i dotrzymała słowa, wysyłając je w zadeklarowanym terminie.
Posty na forum - gdzie jestem porównywany do gażdżeciarza i sugestie żebym sobie inny klub znalazł, to niech sobie autor daruje. Bo gdyby moja skarga dotyczyły zawalonej rezerwacji w hotelu na zlocie, też domagałbym się wyjaśnienia i rozwiązania problemu.
To chyba normalne - tak to się załatwia przez dorosłych i odpowiedzialnych ludzi.

A chyba w Klubie odpowiedzialnych miłośników Mini i MINI nie brakuje?

Pozdrawiam
Piter
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd

Phantomas pisze:
Wyjaśnienie? Człowieku nie bądź śmieszny...
To, że zadzwoniłeś do mnie po 2 miesiącach i powiedziałeś że wysłałeś nie kompletną paczkę nazywasz wyjaśnieniem?

Sprawa wyjaśniona powinna wyglądać tak:
Osoba odpowiedzialna za gadżety, gdy wie że nie ma ich na stanie, dzwoni, lub informuje drogą elektroniczną - po wpłacie pieniążków jak wygląda sytuacja i kiedy się naprawi - a nie najpierw zwleka z wysyłką 2 miesiące, informuje po skargach petenta - na Forum klubowym, że paczka wysłana, lecz pomija informację, że nie kompletna. I dzwoni z informacją, że wysłał ale nie to co powinien.... :lol:

Na forum ogólnym - po to by zwrócić uwagę na problem organizacyjny.

Klub jako społeczność jest OK. Ale coś organizacyjnie u Was nie styka...
A ja po prostu złożyłem reklamację...

Zacznij od siebie! Jak byś był odrobinę kulturalny to byś najpierw upomniał się na adres e-mail: rekrutacja@mini.org.pl

A co do sposobu załatwienia sprawy: to dzwoniłem właśnie po to by przekazać Ci poniższe informacje.
1 przepraszałem za czas oczekiwania
2 zostałeś poinformowany o tym że niestety niema koszulki klubowej w twoim rozmiarze
3 oraz że imienna karta zostanie dodrukowana później
4 określiłem Ci kiedy później dostaniesz brakujące rzeczy

Phantomas pisze:
....dostał podkładkę pod tablicę, koszulkę okazjonalną na 50 lat Mini Classic i płaszczyk przeciwdeszczowy również okazjonalny - niech ma i niech się zamknie... :roll:

A ty dodatkowo wyśmiałeś z rzeczy które dostałeś.

Marcin
tess

Panowie spokojnie, Marcin, w miarę możliwości powstrzymaj się od uwag [bo wina leży po naszej stronie], napisz, kiedy, albo, do kiedy zostanie dostarczona brakująca karta i koszulka klubowa i zamknijmy ten temat.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

ziaaaaw

podyskutujcie sobie na privach tel albo forum klubowym, mi sie nie chce tych pomyj ogladac

:roll:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Zablokowany