Dlaczego właśnie Mini Cooper S?
Dlaczego właśnie Mini Cooper S?
Mam do was jedno istotne pytanie. jeśli miałabym kupić sobie Mini to jakimi argumentami byście mnie przekonali, żeby to był właśnie Mini Cooper S ??
Re: Dlaczego właśnie Mini Cooper S?
Jeździłam chodzi mi bardziej o ocenę danych technicznych np. w porównaniu do innych Mini
wrażenia z jazdy 200 konnym resorakiem są nieziemskie Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze jak mijam na ulicy miniaka bez dziury w masce (albo z rurą po rawej), to odczuwam swego rodzaju satysfakcję, że ten kierowca MINI nie ma tyle frajdy co ja
- jrock7
- Wiarus
- Posiadane auto: R55 Cooper D
I know that feeling...
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Dokładnie popieram moich kolegów!! Jazda Cooperem S to sama przyjemność. W tej chwili nie wyobrażam sobie jazdy innym samochodem! Przyspieszenie, przyczepność i pewność która mam jadąc są nie do opisania. Wiem że mogę sobie pozwolić na dóżo więcej niż jadąc innym samochodem. W samym spalaniu nie masz takich wielkich różnic a wrażenia z jazdy nie zastąpione!!!
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W spalaniu może i nie ma różnic ale w cenniku owszem Jeśli pieniądze nie grają roli to nie warto "oszczędzać" i brać S-kę. Z własnego doświadczenia powiem, że swego czasu decyzja co do zakupu coopera podyktowana była tylko względami finansowymi, cooper s daję większą frajdę z jazdy.
Tak, tak trochę poczytałam o tym spalaniu A czy jest coś na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę podczas użytkowania Mini??
Różnica w spalaniu wynosi wg. mnie od 1 do 2l na 100km. A jeśli ktoś bardziej będzie chciał wykorzystać uroki S-ki to z pewnością spalanie jeszcze "delikatnie" podskoczy.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
speedfight pisze:pewnością spalanie jeszcze "delikatnie" podskoczy.
i czytając to, co tam koledzy na początku piszą - ego także podskakuje
jrock7 pisze:I know that feeling...
and...vanity kills...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
ja_ja pisze:jrock7 pisze:I know that feeling...
and...vanity kills...
Bez 'and' brzmi lepiej: vanity kills
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
S'ka jest fajniejsza pod wielooooma względami od pozostałych Miniaczy. Lepiej wygląda, jest duuużo szybsza, ma fajniejsze wyposażenie i wcale nie pali dużo więcej od zwykłego coopera
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Justyna24 pisze:Mam do was jedno istotne pytanie. jeśli miałabym kupić sobie Mini to jakimi argumentami byście mnie przekonali, żeby to był właśnie Mini Cooper S ??
Witek pisze:Niektóre elementy wyposażenia - np. dyferencjał.
Kurcze, gdybym wiedział że to na to lecą dziewczyny, to bym dziś nie jeździł Dooperem..
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm