Zmiana ustawień (mile na km, st. F na st. C) w Mini USA 2004

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Wudek

Zmiana ustawień (mile na km, st. F na st. C) w Mini USA 2004

Post autor: Wudek »

Witam Wszystkich Forumowiczów !!!

Jako, że stałem się szczęśliwym posiadaczem amerykańskiej wersji Mini - pierwsze pytanie (jak w temacie).
Czy ktoś z Was wie gdzie i jak można przestawić ustawienia w komputerze na europejskie? Prośba o pomoc/kontakt - najlepiej Warszawa.

Pozdrawiam,
Wudek
Mini Cooper USA
speedfight

Re: Zmiana ustawień (mile na km, st. F na st. C) w Mini USA 2004

Post autor: speedfight »

Jedź do ASO. Poproś o wgranie europejskiego oprogramowania. Koszt ok. 700-800zł
Jeśli chodzi o mile to "na dzień dobry" musisz kupić licznik w kilometrach, najlepiej na własną rękę (allegro itp) bo cena serwisowa jest z księżyca... Wtedy z kolei (zależy od serwisu) może się okazać że części zakupionej nie u nich, nie będą chcieli ci zamontować.
Wudek

Pytanie czy po zmianie oprogramowania na wyswietlaczu obrotomierza będę miał stopnie w celsjuszach i ustawienia komputera w l/km oraz czy na prędkościomierzu - na wyświetlaczu będę miał przebieg w kilometrach.
Najbardziej zależy mi na ustawieniach z wyświetlacza na obrotomierzu.

Pozdr,
Wudek
speedfight

Post autor: speedfight »

no tak. Wszystko będziesz miał tak jak w wersji europejskiej
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Ze stopniami Celsjusza - spróbuj nacisnąć przycisk Auto na panelu klimatyzacji na 2 sekundy (powinna się też wówczas zmienić temp na wyświetlaczu na obrotomierzu).
Od 2005 (chyba) trzeba jednocześnie nacisnąć Auto i przycisk nawiewu na nogi (ten najniższy po prawej w każdym bądź razie :smile: )
Co do kilometrów, trzeba podłączyć Miniaka pod komputer i zmienić jedną opcję :wink:
Może ktoś poza ASO w Warszawie ma dostęp do potrzebnego softu...
Wudek

pididi pisze:Ze stopniami Celsjusza - spróbuj nacisnąć przycisk Auto na panelu klimatyzacji na 2 sekundy (powinna się też wówczas zmienić temp na wyświetlaczu na obrotomierzu).
Od 2005 (chyba) trzeba jednocześnie nacisnąć Auto i przycisk nawiewu na nogi (ten najniższy po prawej w każdym bądź razie :smile: )
Co do kilometrów, trzeba podłączyć Miniaka pod komputer i zmienić jedną opcję :wink:

Będę szukał - na pewno nie zamierzam płacić tyle w ASO ...

Pozdr,
Wudek
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Najpierw zadzwoń i zapytaj ile takie coś kosztuje, to nie jest wgrywania oprogramowania, tylko zmiana jednej opcji po podłączeniu pod kompa! I daj znać czy zmiana F na C zadziałała :wink:
swirek

Post autor: swirek »

jakis czas temu tez rozważałem zakup amerykanskiej wersji mini znalazłem wtedy namiar na :

http://4mini.pl/

robia takie rzeczy od reki koszt dużpo mniejszy niż w aso byłem nawet u nich przed zakupem mini na sprawdzenie polecam
gh0ly

Post autor: gh0ly »

pididi pisze:Ze stopniami Celsjusza - spróbuj nacisnąć przycisk Auto na panelu klimatyzacji na 2 sekundy (powinna się też wówczas zmienić temp na wyświetlaczu na obrotomierzu).

jutro sprawdze to w swoim miniaku z tymi stopniami :) ja juz sie do mil przyzwyczailem :)

no niestety u mnie to nie dziala...
ODPOWIEDZ