PROBLEMY Z FORUM

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Zbyszek

PROBLEMY Z FORUM

Post autor: Zbyszek »

Jest wiele awarii związanych z przeniesieniem forum.

Problemy lub niemożliwość zalogowanie z powodu dużej ilości prób logowania
Niemożliwość odzyskania hasła
Niemożliwość rejestracji nowych użytkowników
Niedziałające wiadomości PW

Nie wspominając o tym ze mogła się znaleźć jakaś informacja na starej lokalizacji ze forum będzie przeniesione ...
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: PROBLEMY Z FORUM

Post autor: Sadam »

dokładnie, krótki post by starczył, że będzie się coś działo

dorzucę jeszcze, że kiedyś po kliknięciu na tematy nieprzeczytane przenosiło od razu do nowego postu a teraz tylko otwiera odpowiednią stronę i trzeba szukać...

błędów to mi się nawet czytać nie chce
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
cjango
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM

Post autor: cjango »

i jak kliknę "zapamiętaj" przy logowaniu to i tak mnie wywala zamykając zakładkę. Na innych forach nie ma takiego problemu
Zbyszek

"Konto zostało zablokowane z powodu wielokrotnej próby logowania, spróbuj poźniej

Kliknij Tutaj aby spróbować ponownie

Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej"

a zainteresowanie obsługi forum olbrzymie .....
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

malkontenctwu stop

kazdy robi co moze w wolnym czasie

operacja nie jest moze tak skomplikowana jak przeszczep serca ale tez wymaga troche uwagi

dziekujemy za zlosliwe uwagi i obiecujemy ze zrobimy wszystko tak wolno jak to bedzie mozliwe :P
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Zbyszek

flapjck1 pisze:malkontenctwu stop

kazdy robi co moze w wolnym czasie

operacja nie jest moze tak skomplikowana jak przeszczep serca ale tez wymaga troche uwagi

dziekujemy za zlosliwe uwagi i obiecujemy ze zrobimy wszystko tak wolno jak to bedzie mozliwe :P

Rozumiem ze zmiany są konieczne , ale wyjaśnienie kilku spraw użytkownikom nie jest chyba bardziej czasochłonne i napisane "złośliwego posta"
A jesli jest z tym problem proszę wkleić na stronę główną " REORGANIZACJA FORUM POTRWA DO XXXXX ZA KŁOPOTY PRZEPRASZAMY"
Administratorzy , moderatorzy ... klubowicze , nie jesteście na forum sami uszanujcie forumowiczów

Dziękuje
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

u mnie hula bez problemu, Flap - szacun za fason :oops:
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

zbyszek@ reorganizacja zajmuje sie w wolnym czasie dziesio, ile mu sie z tym zejdzie nie wiem ja ( bo to nie moja brocha ) ani on - bo po prostu tego nie wie

skonczy sie to sie skonczy, u mnie tez wszystko nie dziala jak nalezy, ale nie marudze bo po co?

kazdy robi to spolecznie i wolnym czasie,
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

Blokowanie kont poprzez nieudane proby logowania pojawialy sie juz wczesniej, bede probowal znalezc ich przyczyne, ale na dzien dzisiejszy nie jest to priorytetem.

problem z wysylaniem maili przy rejestracji i przypominaniu hasla jest rozwiazany. Nie zauwazylem go od razu. W czasie urlopu z powodu braku internetu nie bylo jak tego zauwazyc i poprawic.

PW dzialaly caly czas - nie bylo tylko powiadomienia mailowego. Problem ten rowniez zostal rozwiazany.
marecek

Post autor: marecek »

przyczyna jest znana od dawna ;) nazywa się phpbb...

Panowie, czy ten "tymczasowy" stan popapranej konfiguracji subdomeny będzie jeszcze długo trwał? bo siara jak nie wiem co... facepalm 10 minut wystarczy, żeby to poprawnie skonfigurować.
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

dziesio pisze:Blokowanie kont poprzez nieudane proby logowania pojawialy sie juz wczesniej, bede probowal znalezc ich przyczyne, ale na dzien dzisiejszy nie jest to priorytetem.

alleluja

podpowiem
jak macie zablokowane to przywracanie hasła pomaga
marecek

Post autor: marecek »

alleluja?
tzn. że problemy użytkownika są na końcu listy priorytetów? facepalm

to co jest na początku listy? forum się w ogóle nie rozwija, używacie przestarzałej technologii, która nie dość, że jest dziurawa, to jeszcze niesamowicie marnotrawi zasoby. Ostatnio zmieniliście hosting na jakiś amatorski i macie problem ze skonfigurowaniem poprawnie nazwy... wszystkie propozycje zmian macie gdzies i zasłaniacie się brakiem czasu? ... Panowie, czegoś tutaj nie rozumiem? Myślałem, że na pasję nigdy czasu nie brak.
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

zanim zaczniesz opowiadac o przestarzalych technologiach i problemach, ktore rozwiazuje sie w 10 min proponuje zainteresowac sie troche i dowiedziec co, jak i dlaczego jest zmieniane.

Twierdzisz, ze hosting amatorski - znasz warunki na jakich jest udostepniany? Nie wydaje mi sie, wiec jesli dziala to po prostu korzystaj.

Co do propozycji zmian to przejalem forum ok miesiac temu - zmiany sa planowane, przejrze watki ich dotyczace, ale wszystko po kolei. Nie twierdze, ze nie ma nic do zmiany, ale na razie jest to co jest.

Co do czasu, to nie odpowiem na ten argument, bo nie przywyklem rozpoczynac bezcelowych dyskusji.
SAMMMPŻ Rado
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SAMMMPŻ Rado »

A ja tam jestem zadowolony. Zresztą we wszystkich serwisach i sklepach Mini mówią : "Będzie Pan zadowolony, będzie Pan zadowolony".
I kurna jestem, naprawdę :mrgreen:
a Forum to mamy najukochańsze ze wszystkich, i wogóle :cool:
Leyland Mini Clubman
Awatar użytkownika
macko
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: mini
Kontakt:

Post autor: macko »

@Radek

A ty ubiegasz się o tytuł "najmilszego Milusia Forum" czy co? słodzisz ostatnio, ze cukru do herbaty nie trzeba dosypywać :twisted:

co do problemów to mają to do siebie, że występują a potem mijają. Umówmy się, że wystarcza ono do sprawnego komunikowania się, a to jest najważniejsze.

m.
maćko
ODPOWIEDZ