Akcja wiosna - kola????
Akcja wiosna - kola????
Dzisiaj odwiedziłem dealera MINI i zauważyłem nowości z akcji wiosna.
Jest kilka cenowo przystępnych gadżetów lak okleiny na dachy, paski, nakładki na lusterka,progi itp. ogólnie warte uwagi pierdołki poprawiające humor.
Wśród tego wszystkiego jest letni zestaw kol pasujący kolorystyka do mojego autka tylko, że 18"
serwisant powiedział ze jest potrzebna modyfikacja promienia skrętu aby założyć takie kola.
Czy ktoś mi może powiedzieć na czym polega ta modyfikacja i jak ona wpływa na promień skrętu samochodu (ciasny przydomowy parking)?
Jest kilka cenowo przystępnych gadżetów lak okleiny na dachy, paski, nakładki na lusterka,progi itp. ogólnie warte uwagi pierdołki poprawiające humor.
Wśród tego wszystkiego jest letni zestaw kol pasujący kolorystyka do mojego autka tylko, że 18"
serwisant powiedział ze jest potrzebna modyfikacja promienia skrętu aby założyć takie kola.
Czy ktoś mi może powiedzieć na czym polega ta modyfikacja i jak ona wpływa na promień skrętu samochodu (ciasny przydomowy parking)?
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Akcja wiosna - kola????
A co to za koła??? Normalne 18" z katalogu mini maja ten sam rozmiar co 17" tylko jest mniej gumy a wiecej felgi:) Wiec albo gość Ci puścił ścieme (co jest b powszechne) albo to są jakieś niestandardowe koła, albo ja nie wiem o czym mówię;) haha:)
Pwr 106,6 KM @ 3974 rpm Tq 269,2 Nm @ 2047 rpm
zimonK pisze:A czy wiesz może w jakiej cenie są teraz paski na maskę?
(w katalogu są czarne lub białe przez środek maski) 235 PLN
minigjj pisze:A co to za koła??? Normalne 18" z katalogu mini maja ten sam rozmiar co 17" tylko jest mniej gumy a wiecej felgi:) Wiec albo gość Ci puścił ścieme (co jest b powszechne) albo to są jakieś niestandardowe koła, albo ja nie wiem o czym mówię;) haha:)
z kolekcji John Cooper Works czarne z czerwonym rantem idealnie pasującym do mojego Miniaka. 255/40/18 H
Szerokość 255? Spooooro jak na MINI. U mnie są 215 na letnich gumach, a na zimówkach chyba nawet 195. Jakie mają ET felgi, o których mówisz?
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
KeliV pisze:zimonK pisze:A czy wiesz może w jakiej cenie są teraz paski na maskę?
(w katalogu są czarne lub białe przez środek maski) 235 PLN
Dzięki Jeśli nie znajdę w necie dokładnych wymiarów, to chyba będę musiał się tam wybrać. A właśnie, Panowie i Panie, może wiecie znacie stronkę na której są dokładne wymiary? Z paskami na r53 jest problem, bo w przeciwieństwie do tych r56 są zakrzywione...
Szymon
Harnaś pisze:Szerokość 255? Spooooro jak na MINI. U mnie są 215 na letnich gumach, a na zimówkach chyba nawet 195. Jakie mają ET felgi, o których mówisz?
sorry czeski błąd szerokość 205
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Aaaa te z czerwonym paskiem wymiataja:) Do Twojego bedą pasować idealnie. Ale nie wiedziałem ze to 255???? Taki rozmiar to moze jest na tył? (wezsze z przodu, szersze z tylu) Taki rozmiar to tylko Widze z tylu na jakiś dystansach:))
Ale jeśli to prawda ze da się takie założyć to ja w to wchodzę! Zawsze chciałem mieć szersze gumy:)
Ale jeśli to prawda ze da się takie założyć to ja w to wchodzę! Zawsze chciałem mieć szersze gumy:)
Aaa, to zmienia postać rzeczy. Jeśli tylko rozstaw śrub i głębokość osadzenia felgi na piaście są identyczne jak w obecnie użytkowanej przez Ciebie feldze, to delikwent w serwisie robił Cię najprawdopodobniej w przysłowiowe jajo
Harnaś pisze:Aaa, to zmienia postać rzeczy. Jeśli tylko rozstaw śrub i głębokość osadzenia felgi na piaście są identyczne jak w obecnie użytkowanej przez Ciebie feldze, to delikwent w serwisie robił Cię najprawdopodobniej w przysłowiowe jajo
Z tym jajo nie był bym pewny. W firmowych Passatach przy zmianie kol z 17 na 18 zakladali jakies dystanse i dlusze sruby.
jutro pewnie zamówię sobie w końcu zimówki i pogadam na temat tych 18 dokładniej z serwisem.
- minigjj
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Zupełnie nie rozumiem dlaczego w akcesoriach Countrymena, ale to chyba te:
- Załączniki
-
- Felgi red.jpg (58.58 KiB) Przejrzano 1054 razy
Chyba nie... Countryman ma piastę z pięcioma śrubami mocującymi koło, a zwykłe MINI z czterema