deska rozdzielcza
Moderator: flapjck1
deska rozdzielcza
Witam! Czytałem, że kilka osób "wystrugało" sobie deskę do mini. Powiedzcie mi czy takie deski nie gną się i czy nie skrzypią w trakcie jazdy?? Jaki jest koszt takiej deski?? A może ma ktoś z was deskę rozdzielczą do sprzedania. Chętnie kupiłbym również konsolę, która "przykrywa" skrzynię biegów... Z góry dziękuję
- fil
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: deska rozdzielcza
czesc,
na przyklad August wystrugal sobie deche, wzorujac sie na mojej - raczej rzadko zaglada na forum, wiec lepiej do niego napisz w tej sprawie na maila.
Pozdrawiam,
filip
na przyklad August wystrugal sobie deche, wzorujac sie na mojej - raczej rzadko zaglada na forum, wiec lepiej do niego napisz w tej sprawie na maila.
Pozdrawiam,
filip
1957 Oldsmobile 98 (project)
1970 Dodge Challenger T/A
1999 Mini40
v^v /|/|||\|| /\|]|]|[''|''|[]|\| v^v
1970 Dodge Challenger T/A
1999 Mini40
v^v /|/|||\|| /\|]|]|[''|''|[]|\| v^v
- Jasiek
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
w sprawie deski
mam stuganą deske rozdzielczą i nie ma problemów ze skrzypieniem itp.jak masz trochę zdolności manualnych to spoko ją zrobisz
.Poozdrawiam Jasiek
.Poozdrawiam Jasiek
Najlepiej zrobić sobie taką deskę z MDF-u... Jest to prasowany papier i najlepiej daje sie stylizować, przy tym posiada właściwości wygłuszające i bardzo prosto się w nim wycina.. Po wycięciu można deseczkę zalać żywicą z włóknem, zaszpachlować i pomalować jak blachę na dowolny kolor.. lub iść na łatwiznę i na MDF położyć materiał np: skórę... Wiem, bo już zrobiłem sobie takie dwie deski i jest bardzo ładnie...
Deska z MDF
OK. A możesz mi powiedzieć jak zabrałeś się do strugania?? Może masz jakieś zdjęcia?? Jakich narzędzi używałeś?? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Potrzebna jest przede wszystkim wyżynarka, bo to nią robi się najwiecej roboty.. poza tym papier ścierny na wiertarkę do zeszlifowania krawędzi i do wygładzenia. Ale najważniesze jest to... aby poprawnie wszystko wymierzyć. W tym celu proponuję użyć kartonu z dużego pudła i z niego wyciąć kształt deski, następnie przenieść wymiar na MDF. Mi się udało to zrobić i jestem zadowolony.. Ale teraz za sprawą wygranego prze ze mnie konkursu Alpine http://www.galeriatonow.pl/gallery/konkurs.jpg wszystko będzie inaczej a w desce dodatkowo będzie zainstalowane DVD i ekran dotykowy LCD oraz PLAYSTATION.. jak będzie gotowe to opiszę jak przebiegały prace montażowe. Pewnie będzie tego sporo, ale będę sam uczestniczył w montażu tego wszystkiego. A wracając do deski, trzeba troszkę ruszyć głową i napewno się uda. W razie czego pomogę... prosze pisać.
witam
od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem nowej drewnianej deseczki do mojego miniaczka 70 roczek,
poprzednia byla ze sklejki pomalowana brazowa farba ochyda. nowa deseczka jest z jednego kawalka drewna
z pieknymi slojami pomalowana na mochoń oraz 4 warstwami lakieru do parkietu pieknie świeci wyglada jakby
bylawzieta z luksusowego jachtu. deske wykonal moj kolega na stolarni zaoferowal sie do produkcji wiekszej ilosci ksztalty kolory do wyboru. w razie potrzeby wiecej zdjec na maila mozna dzwonic 501931139
pozdrawiam
od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem nowej drewnianej deseczki do mojego miniaczka 70 roczek,
poprzednia byla ze sklejki pomalowana brazowa farba ochyda. nowa deseczka jest z jednego kawalka drewna
z pieknymi slojami pomalowana na mochoń oraz 4 warstwami lakieru do parkietu pieknie świeci wyglada jakby
bylawzieta z luksusowego jachtu. deske wykonal moj kolega na stolarni zaoferowal sie do produkcji wiekszej ilosci ksztalty kolory do wyboru. w razie potrzeby wiecej zdjec na maila mozna dzwonic 501931139
pozdrawiam
- Załączniki
-
- decha1.jpg (120.29 KiB) Przejrzano 2764 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
tak trzymac panowie i panie
Do It Yourself
bardzo mi sie podoba to co robicie
pozdroo
Do It Yourself
bardzo mi sie podoba to co robicie
pozdroo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Z Aluminium
A ja jestem w trakcie prac nad deską z blachy aluminiowej perfotowanej ... narazie to mi opiłki aluminium w oczy wpadają ale sie nie zniechęcam.. jeszcze kilka dni i bedzie gotowa .. Ciekawe jaki edzie efekt...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
witam,
Janiol - a zastanawiałeś się jak to bedzie jak słońce w czasie jazdy bedzie świecić przez tylną szybę ? Chodzi o to czy promienie słoneczne padające na deskę aluminiową nie będą Ciebie oślepiać w czasie jazdy ?
Janiol - a zastanawiałeś się jak to bedzie jak słońce w czasie jazdy bedzie świecić przez tylną szybę ? Chodzi o to czy promienie słoneczne padające na deskę aluminiową nie będą Ciebie oślepiać w czasie jazdy ?
MJ
Promyki słońca
Narazie idzie jesień i zima .. nie zastanawiałem sie nad tym przyjdą słoneczne dni to się okaże...
Wiec moja blacha aluminiowa nie jest błyszcząca jak lustro.. tak sie składa ze leżała troszkę czasu i oddziaływały na nią warunki atmosferyczne.. nie mam zamiaru polerować jej bo wtedy promienie słoneczne mogły by być problemem podczas jazdy.. Jedna rada dla moich naśladowców nie obrabiajcie blachy aluminiowej bez okularó ochronnych .. ja nie miałem okularów i wylądowałem na pogotowu okulistycznym gdzie pozbywałem się opiłków aluminium nie jest to za przyjemna czynność .. Mądry Polak po szkodzie ...
Ale trzeba robic dalej....
Wiec moja blacha aluminiowa nie jest błyszcząca jak lustro.. tak sie składa ze leżała troszkę czasu i oddziaływały na nią warunki atmosferyczne.. nie mam zamiaru polerować jej bo wtedy promienie słoneczne mogły by być problemem podczas jazdy.. Jedna rada dla moich naśladowców nie obrabiajcie blachy aluminiowej bez okularó ochronnych .. ja nie miałem okularów i wylądowałem na pogotowu okulistycznym gdzie pozbywałem się opiłków aluminium nie jest to za przyjemna czynność .. Mądry Polak po szkodzie ...
Ale trzeba robic dalej....
ja mam pytanie czy jest ktos kto posiada deske drewniana troche dluzej...zastanawia mnie jak one "funkcjonują" w różnych porach roku.ostatnio rozmawiałem na ten temat ze znajomym stolarzem i on rzekł mi że z drewna to nie jest najlepszy pomysł ponieważ różnica temperatur w ciagu roku może sprawić, że drewno się poprostu zniszczy (popeka i costam jeszcze).on tak powiedział..ale mnie interesuje jak to jest w praktyce? i czy z tym niszczeniem to prawda.dzieki
czy mógłby mi ktoś odrysować wzór deski na 3 zegary powiedzmy na jakimś brystolu albo czymkolwiek żebym mógł sobie wyciąć i wysłać szkic?? plisssssssssssssss
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
lamerson1985 pisze:czy mógłby mi ktoś odrysować wzór deski na 3 zegary powiedzmy na jakimś brystolu albo czymkolwiek żebym mógł sobie wyciąć i wysłać szkic?? plisssssssssssssss
gotowe plany desek krążą po necie przeciez
a "real mini" is definitely not big, plastic and german