nowe mini w klubie
Moderator: flapjck1
nowe mini w klubie
Witam wszystkich, po przesło dziesieciu latach zakupilem znow coopera i potrzebuje troche pomocy
http://allegro.pl/rover-mini-cooper-i1701034069.html
https://picasaweb.google.com/1000476394 ... directlink
to ten egzemplarz dzis go doebralem no i ....... wiecie mialo byc super a wyszlo jak zwykle
generalnie jest zle ale nie mialem zludzen ze bedzie dobrze pierwsze wyceny blacharza to 6 tys ( rozebranie pelne samochodu wlacznie z silnikiem lakier srodek zewnatrz wszedzie gdzie sie da .I tu moje pytanie czy to tanio czy macie cos taniej jesli tak to czy sprawdzone . Gnicie przy przedniej szybie, pod szyba i przy laczeniach blotnikow zostalo juz stwierdzone dodatkowo progi kierowca i pasazer .
Czas robocizny ok 3 miesiecy
Kolejne stwierdzone usterki to zgrzyt przy wrzucaniu 2 z tego co pamietam to one chyba tak mialy a jesli nie mialy jakie koszta i kto mi pomoze w wawie lub okolicach .
Kolejna sprawa przy dojezdzaniu do swiatel i wcisnieciu sprzegla gasnie mi silnik (zaplon ? obroty?)
Dodatkowo potrzebuje dorwac nastepujace czesci (nowe ):
deska z 3+ 3 zegarami na srodku
komplet uczelek do szyb z chromami
kierownica stal z drewnem john cooper
pakiet nadkoli te ze sport pack + felgi
z gory dziekuje za pomoc i zainteresowanie
pozdrawiam
http://allegro.pl/rover-mini-cooper-i1701034069.html
https://picasaweb.google.com/1000476394 ... directlink
to ten egzemplarz dzis go doebralem no i ....... wiecie mialo byc super a wyszlo jak zwykle
generalnie jest zle ale nie mialem zludzen ze bedzie dobrze pierwsze wyceny blacharza to 6 tys ( rozebranie pelne samochodu wlacznie z silnikiem lakier srodek zewnatrz wszedzie gdzie sie da .I tu moje pytanie czy to tanio czy macie cos taniej jesli tak to czy sprawdzone . Gnicie przy przedniej szybie, pod szyba i przy laczeniach blotnikow zostalo juz stwierdzone dodatkowo progi kierowca i pasazer .
Czas robocizny ok 3 miesiecy
Kolejne stwierdzone usterki to zgrzyt przy wrzucaniu 2 z tego co pamietam to one chyba tak mialy a jesli nie mialy jakie koszta i kto mi pomoze w wawie lub okolicach .
Kolejna sprawa przy dojezdzaniu do swiatel i wcisnieciu sprzegla gasnie mi silnik (zaplon ? obroty?)
Dodatkowo potrzebuje dorwac nastepujace czesci (nowe ):
deska z 3+ 3 zegarami na srodku
komplet uczelek do szyb z chromami
kierownica stal z drewnem john cooper
pakiet nadkoli te ze sport pack + felgi
z gory dziekuje za pomoc i zainteresowanie
pozdrawiam
- dziesio
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: nowe mini w klubie
6 kola za taka robote to bardzo tanio. Musialoby tam niewiele do zrobienia byc albo osoba ktora rzucila taka kwote nie wie na co sie porywa i moze sie zdarzyc, ze rozbabra robote i zabraknie motywacji - tak juz bywalo.
Sprawna 2ka nie powinna zgrzytac - trzeba by przejrzec synchro.
Co do galanterii o ktorej napisales na koncu to lepiej najpierw ogarnac blache i mechanike a pozniej kombinowac z deska i felgami. Wszystko z tego co napisales jest dostepne w sklepach internetowych - czy to polskich, czy zagramanicznych.
Sprawna 2ka nie powinna zgrzytac - trzeba by przejrzec synchro.
Co do galanterii o ktorej napisales na koncu to lepiej najpierw ogarnac blache i mechanike a pozniej kombinowac z deska i felgami. Wszystko z tego co napisales jest dostepne w sklepach internetowych - czy to polskich, czy zagramanicznych.
"spec" od lakierowania podobno juz robil kilka mini nawet mi tlumaczyl ze tu ma byc wcięcie a tu nie ( tam miedzy laczenim blotnikow a "pod szybiem" ) , w skrocie ma rozbebeszyc mini ja w tym czasie mam oddac silnik do czyszczenia i lakierowania, karoseria ma isc do spawania i piaskowania , podkladl podobno 2 tygodnie ma schnac a podwozie ma byc zabezpieczone barankiem - w skrocie zajaralem sie strasznie i gosc jest dla mnie PRO z tym ze biore pod uwage ze moze byc jak zwykle
masz moze namiar na nadkola ze sport packa oryginalne ? slyszalem ze zamienniki sa niefajne i gdzie tego najlepije szukac i ile to koszuje i czemu tak drogo
dzieki za pomoc
masz moze namiar na nadkola ze sport packa oryginalne ? slyszalem ze zamienniki sa niefajne i gdzie tego najlepije szukac i ile to koszuje i czemu tak drogo
dzieki za pomoc
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
nowe orginaly kosztuja tak duzo ze pomyslisz ze lepiej kola 12' kupic za ta kase
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
mam 12 i chce sprzedac chetny ? chce 13 moze ktos mi poradzic gdzie kupic pelen pakiet sport pack nadkola ( jakie wybrac ) nie znam sie na tym kopletnie jesli ktos mnei spyta o opla vectre b to mu powiem wiele niestety w temacie mini czuje sie po latach troche zagubiony az starch pomyslec co powie moj mechanik jak zobaczy mini , tzn wiem co powie ......ze jestem glupi ale co tam trzeba isc za ciosem.
p.s
z tego co patrzylem kola 2000 ok. opony 1000 ok. nie wiem ile nadkola i co trzeba tam ciac i kto mi to zrobi pomozesz? dzieki
p.s
z tego co patrzylem kola 2000 ok. opony 1000 ok. nie wiem ile nadkola i co trzeba tam ciac i kto mi to zrobi pomozesz? dzieki
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
zdjecia masz na tych linkach ktore wkleilem, mozesz mi podac link do tych nadkoli ? kompletnie nie wiem jak tego szukac bo ja znalezm cos takiego i prawie kupilem http://www.midlandwheels.com/Shop/P-129 ... h-kit.html
p.s
zeby sprzedac stare musze kupic nowe
p.s
zeby sprzedac stare musze kupic nowe
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
sportpacki tylko oryginalne ... jak @flap pisał cena dość wysoka
żadnego plastiku w niskich cenach ...
żadnego plastiku w niskich cenach ...
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- Tramborgini
- Nowy
- Posiadane auto:
uffff kamien spadl mi z serca ze nie kupilem tego Miniaka od M. Ptaszynskiego
ja sie odwazylem, blacharka do roboty ale to bralem pod uwage, silnikowo spoko lecialem 160 i chcial isc wiecej ale strach mi nie pozwolil, oddal go za 7 tys wiec nie jest zle. szukalem bazy do remontu i kupilem .
Zreszta juz widzialem kilka i rozsadne zaczynaja sie od 20, z tym ze zeby bylo super to trzeba zazwyczaj w kazdego jeszcze 3-5 tys wsadzic ,wiec jesli bierzesz to wszystko pod uwage to wychodzi mi na chwile obecna ze moze dam rade
Zreszta juz widzialem kilka i rozsadne zaczynaja sie od 20, z tym ze zeby bylo super to trzeba zazwyczaj w kazdego jeszcze 3-5 tys wsadzic ,wiec jesli bierzesz to wszystko pod uwage to wychodzi mi na chwile obecna ze moze dam rade
- Tramborgini
- Nowy
- Posiadane auto:
oj bo doniose do Fiskusa i AlleDrogo ze zanizyliscie cene od faktyczniej hehe
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
dziesio pisze:Co do galanterii o ktorej napisales na koncu to lepiej najpierw ogarnac blache i mechanike a pozniej kombinowac z deska i felgami..
Co do deski to tak ale felgi i nadkola musi kupić teraz , przed blacharką i malowaniem bo trzeba przyciąć błotniki a sme nadkola też będzie pewnie malował więc po co robić to na raty...
Dobra mam nowy problem dzis jechalem za swoim mini i ......... troche jedzie bokiem tzn bankowo jest czterosladem i teraz pytanie czy to geometrai czy jest krzywy i ile to kosztuje i czy jest ktos w wawie komu sie nudzi na tyle zeby go obejrzec i powiedziec tak rob go albo , nie spal go.
mini stoi na srodmiesciu to tak jakby komus sie chcialo
mini stoi na srodmiesciu to tak jakby komus sie chcialo
Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 13:41 przez nismo, łącznie zmieniany 1 raz.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
sprawdz czy nie masz luzow w zawieszeniu
jesli nie to kup zestaw do regulacji geometrii ( regulowane drazki reakcyjne, regulowane przednie dolne wahacze oraz "kit camber" na tyl )
ustawisz geo wzrocowo i bedzie malina
jesli nie to kup zestaw do regulacji geometrii ( regulowane drazki reakcyjne, regulowane przednie dolne wahacze oraz "kit camber" na tyl )
ustawisz geo wzrocowo i bedzie malina
glowa mnie juz troszke od tego wszystkiego boli w przyszlym miesiacu zaczynam remont o ile go nie sprzedam do konca tego
jesli ktos chetny to na priv oferta tylko do konca miesiaca
jesli ktos chetny to na priv oferta tylko do konca miesiaca