Trzeba będzie ciąć nadkola?
Moderator: flapjck1
Trzeba będzie ciąć nadkola?
Dziś przy wstępnej przymiarce kół pojawił się problem - niestety przy skręcaniu nie mieszczą się w nadkolach, nie mówię już nawet o założonych plastikach
W drodze są nowe gruszki ale nie wiem czy to wystarczy gdy wpadnę w jakąś dziurę na zakręcie Czy zdałby egzamin tutaj zestaw HiLo czy może będzie trzeba podcinać nadkola?
Opony to Falken 165/60R12
A wygląda to tak:
W drodze są nowe gruszki ale nie wiem czy to wystarczy gdy wpadnę w jakąś dziurę na zakręcie Czy zdałby egzamin tutaj zestaw HiLo czy może będzie trzeba podcinać nadkola?
Opony to Falken 165/60R12
A wygląda to tak:
- Załączniki
-
- Skręcone w prawo
- 2.jpg (96.04 KiB) Przejrzano 1766 razy
-
- Skręcone w lewo
- 1.jpg (45.14 KiB) Przejrzano 1766 razy
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Trzeba będzie ciąć nadkola?
Musisz ciąć i to dość sporo! Najlepiej teraz bez założonych nowych gruszek.
Hmm a czym najlepiej ciąć, żeby jak najmniej poharatać blachę - niestety mini już pomalowane ;(
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zmartwie cie,
ciac katowka, a ranty najlepiej jeszcze przeklepac od nowa
ciac katowka, a ranty najlepiej jeszcze przeklepac od nowa
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
A możecie podpowiedzieć, czy można sobie zrobić jakąś gotową "linie" cięcia? Czy to dziala na zasadzie prób i błędów? I jak potem z montażem nadkoli? Seryjne miejsca na śruby montażowe wycina się, czyli potem trzeba je nawiercać od nowa? Sory za pytania nowicjusza ale intryguje mnie ten temat.
Felgi JBW Superlight 12x6 ET 0 a nadkola GROUP 2 prawdopodobnie. Ale tu też musicie mi pomóc ....
Felgi JBW Superlight 12x6 ET 0 a nadkola GROUP 2 prawdopodobnie. Ale tu też musicie mi pomóc ....
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Wszystko zależy jak wysoko będzie stał Twój mini , jaka szpara między oponą a rantem nadkola Ci się podoba , jak nadkole otacza oponę itd. Generalnie jak będziesz miał wszystko gotowe do założenia to sie zobaczy. U mnie(group5) trzeba było wiercić osobne otwory, u ciebie będzie podobnie . Samo nadkole też daje się lekko naginać i można sobie modelować łuk nadkola.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale ono wlasnie powinno sie samo rozkladac
jak bedziecie naprezac to bedzie mialo sklonnosc do wyrywania otworow
jak bedziecie naprezac to bedzie mialo sklonnosc do wyrywania otworow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Dziękuje serdecznie za podpowiedzi. Musze przestudiować temat gibkiego (Pozdrawiam) i rozwarzyć tą kwestie. Boje się , że uszkodze sobie lakier Jeszcze jedno, trzeba ciąć przód tylko? Słyszałem kiedyś że pod 13 cali trzeba ciąć również tył. I ostatnie pytanie. Miglia czy GRP5? Wiem wiem to kwestia gustu... Ale może coś doradzicie.
I ja dziękuję za pomoc, poszło szlifierką z wąską tarczą, jedyne co to uważać żeby nie przygrzać blachy, wszystko jest ok
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
adrianoscyganos pisze:A możecie podpowiedzieć, czy można sobie zrobić jakąś gotową "linie" cięcia?
Dla zainteresowanych - temat był już omawiany Tu na tym forum
Jest też ilustracja.