Witam !
Mam pytanie co do uszczelek. Czy ktoś kiedyś próbował samemu wycinać uszczelki np. pod pokrywę termostatu ? Jeśli tak, to jakiego materiału używał, no i jakie są tego efekty ? Wiem, że to nie jest droga sprawa bo na englishcars takie uszczelki to koszt paru złotych, ale jednak chciałbym wiedzieć czy taki handmade ma jakikolwiek sens.
Pozdrawiam
Maciej
Uszczelki
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Uszczelki
Jak masz czas to się baw.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mozna, material na uszczelki nazywa sie klinkieryt, mozna go kupic w sklepach hurtowaniach , relatywnie drogi
no i jak to piotr napisal: jak masz czas to sie baw, ja traktuje to jako awaryjna alternatywe, kiedy okazuje sie ze potrzebuje na juz a nie mam
no i jak to piotr napisal: jak masz czas to sie baw, ja traktuje to jako awaryjna alternatywe, kiedy okazuje sie ze potrzebuje na juz a nie mam
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Tak jak już przedmówcy napisali. Sam czasem dorabiam uszczelki, raczej nie do Miniaka, bo są relatywnie tanie i łatwo dostępne - choć niektóre oryginały są grubości kartki papieru i w przypadku mocno nierównej powierzchni nie trzymają, sama operacja jest dziecinnie prosta.