Co o tym myślicie ???
Moderator: flapjck1
Co o tym myślicie ???
Jutro wybieram się po mojego mini.
Dodaje kilka zdjęć.
Proszę o ocenę
Czarny.
1991r.
1275cm3
No i oczywiście witam Wszystkich.
MIKE
Dodaje kilka zdjęć.
Proszę o ocenę
Czarny.
1991r.
1275cm3
No i oczywiście witam Wszystkich.
MIKE
- Załączniki
-
- 1857823981_1.jpg (76.4 KiB) Przejrzano 2459 razy
-
- 1857823981.jpg (83.41 KiB) Przejrzano 2459 razy
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Co o tym myślicie ???
ile ma kosztować i czy jesteś gotowy na remont?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
około 6500zł
Ostatnie naprawy: blacharskie naprawy podwozia i konserwacja podwozia, hamulce, wymiana gum łączących chłodnice z silnikiem, wymiana akumulatora.
Tyle było na aukcji ale dopiero jutro zobacze.
Ostatnie naprawy: blacharskie naprawy podwozia i konserwacja podwozia, hamulce, wymiana gum łączących chłodnice z silnikiem, wymiana akumulatora.
Tyle było na aukcji ale dopiero jutro zobacze.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
masz pół polski do przejechania, a cena nie jest atrakcyjna, także się dobrze zastanów
do zrobienia zawieszenie przód i jak widać buda również, bo jeśli pod lampą jest to co jest to cała reszta nie wygląda lepiej, a naprawa samego podwozia to jest co najwyżej podpicowanie
plus za silnik 1,3
no ale jeśli nie planujesz solidnego remontu w bliższym czasie to nie wiem czy warto sobie głowę zawracać...
a przy okazji, jakby ktoś się przymierzał do tego:
http://otomoto.pl/austin-mini-C21043009.html
to nie warto w ogóle sobie głowy zawracać, auto oglądałem 3 lata temu - kosztować miało 6k lub coś koło tego, przez te 3 lata stało w garażu, korozja robi swoje, zresztą w dziwnych miejscach (podszybie ale tylnej szyby), środek maski (pęknięcie lakieru i szpachli na długości około 15cm), auto pali, ale ponoć śmierdzi benzyną (pewnie pierdoła, gaźnik do przejrzenia) także sprzedawca w komisie, który auto kupił i myśli, że zarobi kokosy bo parę osób dzwoniło i pytało, nie odpalił go przy mnie, przeglądu brak, w każdym razie za tą cenę to ja bym oczekiwał że auto może wyjechać o własnych siłach
może ze 3k warte za rocznik - wygląda na to że autentyczny, a przynajmniej nie jest to oczywisty przeszczep do budy z lat 80, nie przyglądałem się intensywnie pod tym kątem
do zrobienia zawieszenie przód i jak widać buda również, bo jeśli pod lampą jest to co jest to cała reszta nie wygląda lepiej, a naprawa samego podwozia to jest co najwyżej podpicowanie
plus za silnik 1,3
no ale jeśli nie planujesz solidnego remontu w bliższym czasie to nie wiem czy warto sobie głowę zawracać...
a przy okazji, jakby ktoś się przymierzał do tego:
http://otomoto.pl/austin-mini-C21043009.html
to nie warto w ogóle sobie głowy zawracać, auto oglądałem 3 lata temu - kosztować miało 6k lub coś koło tego, przez te 3 lata stało w garażu, korozja robi swoje, zresztą w dziwnych miejscach (podszybie ale tylnej szyby), środek maski (pęknięcie lakieru i szpachli na długości około 15cm), auto pali, ale ponoć śmierdzi benzyną (pewnie pierdoła, gaźnik do przejrzenia) także sprzedawca w komisie, który auto kupił i myśli, że zarobi kokosy bo parę osób dzwoniło i pytało, nie odpalił go przy mnie, przeglądu brak, w każdym razie za tą cenę to ja bym oczekiwał że auto może wyjechać o własnych siłach
może ze 3k warte za rocznik - wygląda na to że autentyczny, a przynajmniej nie jest to oczywisty przeszczep do budy z lat 80, nie przyglądałem się intensywnie pod tym kątem
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
No to dokładnie obejrzyj ten zakres "napraw blacharskich" i sposób konserwacji podwozia.
Jeżeli 3,5 tys zł w te czy we wte nie ma dla Ciebie znaczenia to poprzestaniesz na ogladaniu auta z zewnatrz. Jeżeli ma znaczenie to radzę nawet stracić parę złotych na dokładne obejrzenie blach i elementów zawieszenia od spodu na podnośniku w najbliższym warsztacie ze szczególnym zwróceniem uwagi na to czy konserwacja to "opieprzenie" spodu natryskowo bez jego dokładnego oczyszczenia ze rdzy i błota w zakamarkach czy solidna robota.
Ten rocznik może być już w stanie wymagającym kompletnej odbudowy karoserii i naprawy całej mechaniki. Cena jest jak za samochód w pełni sprawny i w przyzwoitym stanie do jazdy powiedzmy jeszcze przez najbliższy rok czy dwa. Ale nie daj sobie tego wmówić tylko przekonaj się czy to prawda. Radził bym wziąć ze sobą kogoś kto albo zna mini albo przynajmniej jest ogólnie obeznany z mechaniką pojazdową.
Jeżeli 3,5 tys zł w te czy we wte nie ma dla Ciebie znaczenia to poprzestaniesz na ogladaniu auta z zewnatrz. Jeżeli ma znaczenie to radzę nawet stracić parę złotych na dokładne obejrzenie blach i elementów zawieszenia od spodu na podnośniku w najbliższym warsztacie ze szczególnym zwróceniem uwagi na to czy konserwacja to "opieprzenie" spodu natryskowo bez jego dokładnego oczyszczenia ze rdzy i błota w zakamarkach czy solidna robota.
Ten rocznik może być już w stanie wymagającym kompletnej odbudowy karoserii i naprawy całej mechaniki. Cena jest jak za samochód w pełni sprawny i w przyzwoitym stanie do jazdy powiedzmy jeszcze przez najbliższy rok czy dwa. Ale nie daj sobie tego wmówić tylko przekonaj się czy to prawda. Radził bym wziąć ze sobą kogoś kto albo zna mini albo przynajmniej jest ogólnie obeznany z mechaniką pojazdową.
Dziękuje chłopaki za dobre rady bo dopiero zaczynam zabawę z mini . Myśle że jutro poproszę gościa o pojechanie do warsztatu. Jak nie bedzie miał nic do ukrycia to napewno sie zgodzi.
Mam zamiar podejść do tematu na "zimno" .
Jeżeli go nie kupię to będę jeszcze pisał.
Napewno planuje się targować.
Wiekszość prac wykonam samodzielnie . Pozostaje tylko malowanie które bede zlecał koledze. Cała frajda w odnowieniu auta.
Mam zamiar podejść do tematu na "zimno" .
Jeżeli go nie kupię to będę jeszcze pisał.
Napewno planuje się targować.
Wiekszość prac wykonam samodzielnie . Pozostaje tylko malowanie które bede zlecał koledze. Cała frajda w odnowieniu auta.
- forki
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini 1.3 SPI 95r
Z większością warsztatów będzie tak że wielkie zdziwienie zobaczysz na ich tważy kiedy odkryją że MINI ma akumulator z tyłu. Przynajmniej ja na takie trafiałem.
I najczęściej nie sprawdzą miejsc w których mini choruje najczęściej.
I najczęściej nie sprawdzą miejsc w których mini choruje najczęściej.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale podniosa go lapowym podnosnikiem
i wtedy ta podloga po remoncie i konserwacji wjedzie do srodka
i wtedy ta podloga po remoncie i konserwacji wjedzie do srodka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ale Panowie straszycie że chyba zaraz nie pojade
Może będę wracał jak Fred Flinston
Podejde do tematu na spokojnie i zobacze.
Relacja jutro wieczorem
Może będę wracał jak Fred Flinston
Podejde do tematu na spokojnie i zobacze.
Relacja jutro wieczorem
- Załączniki
-
- Fred-Flintstone-Barney-Rubble-Car.jpg (155.29 KiB) Przejrzano 2371 razy
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Powodzenia życzę - szczerze Wzięłeś ze sobą Barney'a "w razie czego"?
Po długim i dogłębnym procesie tentegowania w głowie, postanowiłem wam podziękować.
"Król Julian"
Zdravim
"Król Julian"
Zdravim
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a to dopytam : wychodziły mayfair z silnikami 1300?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
tak, jako spi
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Michał: byłeś? oglądałeś? zakupiłeś? cały dzień siedzę w pociągu i tylko F5 robię na forum