wymiana elastycznego łącznik rury wydechowej
wymiana elastycznego łącznik rury wydechowej
witam , czy można wymienić łącznik "siatke" rury wydechowej bez zdejmowania kolektora ? czy ktoś ma jakiś najprostszy sposób ? lub jakie sa kolszty
pozdrawiam i czekam na posty
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Re: wymiana elastycznego łącznik rury wydechowej
Kolektor wydechowy z katalizatorem: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10pinkizg pisze:witam , czy można wymienić łącznik "siatke" rury wydechowej bez zdejmowania kolektora ? czy ktoś ma jakiś najprostszy sposób ? lub jakie sa kolszty
jest to część ukł. wydechowego w jednym 'kawałku' R50/52/53 - a koszt netto w ASO = 3500PLN
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
ok , ale ja chcę wymienić tylko samą siatkę , i nie wiem czy muszę wymontować kolektor , może da się wspawać nowy bez większych komplikacji , mam coopera 2003 rok
aaa teraz rozumiem , kolektor razem z siatką i to w serwisie 3000 pln ?
a co do używanych ? są po 250 pln
to co nie da się wspawać siatki ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Zapewne da się wspawać...przez umiejącego to zrobić, popytaj w serwisach 'bawiących' się układami wydechowymi.pinkizg pisze:aaa teraz rozumiem , kolektor razem z siatką i to w serwisie 3000 pln ?
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
Jeżeli o tym o czym mowa to elastyczna siatka która spełnia funkcje amortyzacji wstrząsów to ta siatka na 100% jest dostępna sama bo mi teraz przy przekładce silnika będą ją wymieniali bo już jest dziurawa. Sama część około 100zł chyba z tego co pamiętam ale jutro zadzwonię do warsztatu i się zapytam.
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
aaaawięc tak:
Faktycznie w ASO można to kupić tylko z katem za 3,5 koła. Mi warsztat kupuje zamiennik za 150zł w hurtowni. Siatka łącznie z demontażem, spawaniem i montażem koszt wymiany to 350zł. Jak chcesz to masz tu do nich numer:
"Zarzyc" Piotr Zarzycki 607 621 277 albo jak nie odbiera to do Łukasza: 792 621 277.
Wiem że mają zaraz zamawiać dwie sztuki także jak się jeszcze załapiesz to zamówią dla ciebie i ci wyślą za pobraniem albo dadzą namiar na hurtownie. Jeżeli sam będziesz to sobie kołował to poproś o wymiary.
Powodzenia.
Faktycznie w ASO można to kupić tylko z katem za 3,5 koła. Mi warsztat kupuje zamiennik za 150zł w hurtowni. Siatka łącznie z demontażem, spawaniem i montażem koszt wymiany to 350zł. Jak chcesz to masz tu do nich numer:
"Zarzyc" Piotr Zarzycki 607 621 277 albo jak nie odbiera to do Łukasza: 792 621 277.
Wiem że mają zaraz zamawiać dwie sztuki także jak się jeszcze załapiesz to zamówią dla ciebie i ci wyślą za pobraniem albo dadzą namiar na hurtownie. Jeżeli sam będziesz to sobie kołował to poproś o wymiary.
Powodzenia.
ok , dzięki ,
znalazłem u siebie w Zielonej Górze też za 130 plz
znalazłem u siebie w Zielonej Górze też za 130 plz
Mi wlasnie wymienili siatke ale musial wyjac caly wydech zeby wspawac ja na miejsce
Ostatnio wymieniałem tą siatkę około 100-130 zł za siatke plus około stówki za robocizne za wyspawanie