"Klima" w klasycznym mini
Moderator: flapjck1
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper SPI '95
- Kontakt:
"Klima" w klasycznym mini
Podrzucam temat dla tych którzy w mini siedzą jakiś czas. Wiadomo, że nie sprofanowałbym mini jakimiś uniwersalnymi kitami klimo-podobnymi ale jednak latem czasem ciężko bez klimy się poruszać (wiem bo jej nie mam ). Przypomniałem sobie że widziałem wiele vw t1 i garbusów z takim wynalazkiem: http://www.oldeskool.org/thermador-swamp-cooler.php
Super sprawa na lato i chyba trzyma klimat co myślicie? Nie ukrywam, że poważnie myślę o tym wynalazku na nasze piękne polskie gorące lato
Super sprawa na lato i chyba trzyma klimat co myślicie? Nie ukrywam, że poważnie myślę o tym wynalazku na nasze piękne polskie gorące lato
Re: "Klima" w klasycznym mini
Fajna sprawa, ale chyba bedzie wiekszy pobor mocy niz ladowanie, przynajmniej tak mi sie wydaje a po drugie taki urok klasyka, ze warunki w upalne dni sa jakie sa
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Dlatego nie ma to jak faldach Opcja przetestowana! Wiatr we włosach i bez much na zębach
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- Arti
- Wiarus
- Kontakt:
Tylko trzeba miec jakaś czapke bo ostatnio jak było słonecznie i robiliśmy sobie trase 100km to facjate sobie opalilem na czerwono
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
I wzrost spalania razy dwa
Inna sprawa ile czasu potrzeba, aby woda się ogrzała i zamiast zimnego będzie ciepłe powietrze
W.
Inna sprawa ile czasu potrzeba, aby woda się ogrzała i zamiast zimnego będzie ciepłe powietrze
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- Arti
- Wiarus
- Kontakt:
Jeżeli mnie miałeś na myśli to powiem, że nie zauważyłem wiekszego zużycia paliwa w stosunku do jazdy z zakrytym dachemWitek pisze:I wzrost spalania razy dwa
Pozdrawiam,
Arti
Arti
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
raczej czoło potrafi się deko spalić...Arti pisze:Tylko trzeba miec jakaś czapke bo ostatnio jak było słonecznie i robiliśmy sobie trase 100km to facjate sobie opalilem na czerwono
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
na ebayu od czasu do czasu pokazują sie zestawy klimy wyciągnięte z japonskiego mini - cena to zwykle kilkaset funtów
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Miałem na myśli tą rurę rolldach znam i wiem, że to samo dobro sam też mam roll dach... w sumie to sam rolldachArti pisze:Jeżeli mnie miałeś na myśli to powiem, że nie zauważyłem wiekszego zużycia paliwa w stosunku do jazdy z zakrytym dachemWitek pisze:I wzrost spalania razy dwa
Jeżeli chodzi o klimę z mini japońskich, to z tego co się orientuję, to ona pasuje tylko do aut z kierownicą po złej stronie... ale nie znam szczegółów.
Ja mam jeden pomysł na klimę... ale nie mam kiedy się zabrać za testowanie tego genialnego dzieła jak już mi się uda to opatentuję i dam znać
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
twardym trzeba być !!!
https://www.google.pl/search?num=10&hl= ... FXqFms1Ajc
https://www.google.pl/search?num=10&hl= ... FXqFms1Ajc
No dokładnie, o tym samym pomyślałem:P Można zamówić i podjechać gdzieś żeby wstawili_michal_ pisze:na ebayu od czasu do czasu pokazują sie zestawy klimy wyciągnięte z japonskiego mini - cena to zwykle kilkaset funtów
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Klima i ciche wnętrze o czym piszesz w innym wątku to bariery raczej nie osiągalne w przeciętnym klasyku mini ( który wymaga sporo inwestycji w innych obszarach ( blacha, mechanika , zawieszenie). Sumując koszty, taniej bedzie chyba kupno drugiego innego auta które te zalety ( klima i ciche wnętrze) juz posiadatwarzowiec pisze:Chociaż z drugiej strony trochę drogo wyjdzie.
Za chwilę może paść kolejne pytanie - jak zwiększyć komfort zawieszenia bo strasznie trzęsie