wypadek mini cooperem

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Richie
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53

Re: wypadek mini cooperem

Post autor: Richie »

nena pisze:
hello pisze:czujniki poduszek są na podłużnicach, tu masz raczej podłużnice i chłodnicę nie ruszoną. do wymiany maska, zderzak, błotnik + pewnie parę części w zawieszeniu. mój był identycznie uderzony w momencie zakupu, w granicach raczej 5000 spokojnie się zamkniesz

a czy to co trzyma halogeny tez musze wymienic?? bo cos mi tak kolega mowil ..silnik na pewno mam nietknięty??

tak takie cos raczej musisz kupic :)

http://allegro.pl/nowy-pas-przedni-wzmo ... 04851.html
speedfight

Post autor: speedfight »

ale oczywiście ze emblemat ma swoją cenę. Jakiś czas temu za kupno emblematu w ASO do BMW X6 wołali coś koło 100zł a z zamontowaniem 264zł!! Ja sie pytam dlaczego 160zł za przyklejenie... Gość odpowiada... bo trzeba wiedzieć w którym miejscu... facepalm
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

jak idziesz do dealera i chcesz kupić emblemat, to jasne że kosztuje ale jak kupujesz NOWE auto w salonie to jest opcja "BEZ EMBLEMATU" i ona nie wpływa na cenę auto bez i z emblematem kosztuje tyle samo.
speedfight

Post autor: speedfight »

skąd to wiesz że w salonie MINI a nie innych mark tak właśnie jest?
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

Fajne masz felgi, chce takie :D.
Jak coś znajdziesz z tego szrotu coś dla siebie to daj znać bo przejeżdżam tamtędy raz w tygodniu to mogę wpaść i zobaczyć stan danej rzeczy:
http://allegro.pl/Shop.php/Show?categor ... id=5339125

Trzymam kciuki w naprawianiu autka.
Richie
Nowy
Nowy

Bylem tam kiedyś jak szukałem części do mojego mini maja dużo części są one w bdb stanie ale w średnich warunkach przechowywane,wiec polecam zobaczyć cześć przed kupnem .
Sabina777

Post autor: Sabina777 »

nena pisze:witam! dzis mialam nieprzyjemny wypadek mini , dodaje zdj , ale jest ono niewyrazne troche , moze uda Wam sie oszacować koszt naprawy tego , mam caly prawy bok rozwalony, reflektory, swiatla miajania, z drugiej strony też , ale ta druga strona nie jest tak zmasakrowana ja ta co widzicie, tylko bardziej porysowana , z boku mam wgniecenie i ryse. Co najciekawsze !!! uwaga! nie wyskoczyly mi poduszki! a uderzylam w murek betonowy ,instalacje od prądu ktora znajduje sie kolo stacji benzynowej i znak drogowy . jestem w szoku do tej pory , to bylo nie przyjemne przezycie , teraz musze czekac na mojego kochanego cooperka Bog wie ile..;/ jak myslicie w ilu tygodniach/miesiacach wyrobi sie blacharz z naprawa? czy bedzie ciezko z czesciami ? chyba to jedank za szybkie auto jak dla mnie ;///////////////////////

Jeju...jak mi przykro koleżanko... Dobrze że nic Ci się nie stało!! Miniaczka naprawisz i wszytko będzie dobrze! 3maj się cieplutko!
nena

Post autor: nena »

Chciałam Was poinformować ze moj cooper wlasnie wczoraj odebrany z naprawy .....aaaaaaaaaa jak sie ciesze:DD hehe, niektórzy prosili mnie o zdj jak bedzie wyglądal po naprawie takze wrzucam fotke;) , jesli chodzi o moją opinie, kolor niedoodróżnienia na zywo , swietnie dobrał lakier , aczkolwiek ja jestem zwykłym laikiem i dla mnie to niezauwazalne ale wiadomo fachowiec sie wyzna ze auto było malowane. Auto odebrałam czyste, wypolerowane, byłam pod zdziwieniem , wygląda lepiej niz kiedy go kupiłam .Mechanior się przyłożył do roboty , nawet naprawił drobne usterki które miałam do roboty przed wypadkiem. Jedynie co mnie niepokoi , mimo ze mechanik powiedzial ze wszystko ok , to to że jak jade na najwyzszym biegu szostce albo piatce to slysze takie drganie pod pedałem i tak dziwnie rzęchocze coś ..co to moze byc ?
Załączniki
DSCF2671.JPG
DSCF2671.JPG (89.66 KiB) Przejrzano 1248 razy
nena

..
Załączniki
DSCF2674.JPG
DSCF2674.JPG (72.39 KiB) Przejrzano 1246 razy
nena

speedfight pisze:ale oczywiście ze emblemat ma swoją cenę. Jakiś czas temu za kupno emblematu w ASO do BMW X6 wołali coś koło 100zł a z zamontowaniem 264zł!! Ja sie pytam dlaczego 160zł za przyklejenie... Gość odpowiada... bo trzeba wiedzieć w którym miejscu... facepalm

aa co do emblematu ktorego tak bardzo poszukiwalam ...w koncu go kupilam ;p
Maciek_m
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maciek_m »

nena pisze:Chciałam Was poinformować ze moj cooper wlasnie wczoraj odebrany z naprawy .....
Hej,
Chyba Ci mechanior założył złe chromy na zderzaku. Nie pasują do tych z atrapy chłodnicy....

Maciek
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera :-)
Maciek_m
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maciek_m »

ups - już takie miałaś przed stłuczką :-)
Hyundai Santa Fe '04 4WD 2.0 CRDi 140KM - dupowóz
Mini Cooper S Park Lane Steptronik '06 beżowa tapicera :-)
nena

Maciek_m pisze:ups - już takie miałaś przed stłuczką :-)
no wlasnie, nie zmienialam chromow , bo mi zostaly:P
Richie
Nowy
Nowy

i jaki byl koszt naprawy?
nena

Richie pisze:i jaki byl koszt naprawy?