Zamek klapy bagażnika -stuki
Zamek klapy bagażnika -stuki
Witam ? Czy ktoś miał podobny problem? Otóż z tylej klapy dochodzą na krótkich nierownosciach stuki. Starałem sie regulować zamek ale szarpać na postoju za klape cisza a jak jadę po wertepach słychać delikatne stuki . Po otwarciu klapy cisza. Wiecie co można z tym zrobić ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Zamek klapy bagażnika -stuki
sa jakies odboje klapy? moze da sie je wykrecic deko?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Miałem ten sam problem
Początkowo obkleiłem zaczep (ten "U"-kształtny na klapie bagażnika) taśmą izolacyjną.
Pomogło, ale zamek zaciskając się szarpał taśmę, więc zakupiłem kawałek opaski termokurczliwej, założyłem w miejsce naklejonej taśmy, podgrzałem i gotowe - problem już nie występuje.

Pomogło, ale zamek zaciskając się szarpał taśmę, więc zakupiłem kawałek opaski termokurczliwej, założyłem w miejsce naklejonej taśmy, podgrzałem i gotowe - problem już nie występuje.
Ma odboje ale tez już kombinowalem na kilka sposobów i papa
. Sprawdze patent z opaska wydaje sie sensowny . Dzięki

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
dobry pomysł - wieki temu zastosowałe u siebie, nawet w innych samochodach = MINI problemyvenomenon pisze:Miałem ten sam problemPoczątkowo obkleiłem zaczep (ten "U"-kształtny na klapie bagażnika) taśmą izolacyjną.

Nie ma sprawy - trzeba sobie pomagać nawzajem
tym bardziej, że to stukanie było dla mnie zajebiście wkurzające.