jakie felgi i opony na zimę mini cooper 2003
jakie felgi i opony na zimę mini cooper 2003
Witajcie jako świeżo upieczona posiadaczka wymarzonego Miniaczka muszę zakupić zimówki wraz z felgami doradźcie czy zakładać stalowe ? jeśli tak to jakie ? i opony jakie ? obecnie mam 17' alufelgi i letnie opony. jakiego symbolu muszę się trzymać żeby pasowały ? Może znacie jakieś godne polecenia miejsce w Poznaniu gdzie można to zrobić poza ASO ?
Re: jakie felgi i opony na zimę mini cooper 2003
Fabryczne są 16/6,5; ET48 albo 17/7; ET48. Ja tam zimówki założyłem na oryginalne aluminiowe, na których mały stał jak go kupiłem, bo planuję kupić inne na sezon letni.
youhavemyword.pl - technical authoring and translations
Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Life's just one lap, why don't we make it a good one...
Witam.
Pasują też 15 cali ET45, 4x100 ( sam takie posiadam w esce ). Opona o profilu 65. Na zimę ok, cena mniejsza felg i oczywiście opon, a na zimę wg mnie wyższy profil opony jest lepszy na nasze drogi
ale to moje zdanie oczywiście.
Pasują też 15 cali ET45, 4x100 ( sam takie posiadam w esce ). Opona o profilu 65. Na zimę ok, cena mniejsza felg i oczywiście opon, a na zimę wg mnie wyższy profil opony jest lepszy na nasze drogi

Dzięki za sugestie, a opony jakiejś firmy polecacie ?
Jest ich masa. Jak wezmiesz 15 to do 1000zloty kupisz nagradzane Continentale 850. Oczywiscie za komplet. Inne wyjda taniej:Maori pisze:Dzięki za sugestie, a opony jakiejś firmy polecacie ?
http://www.opony.com/szukaj-opon/osobow ... 195-65-r15
Mozesz poczytaj opinie innych. Ja jezdze na 17 na oryginalnych felgach bo mam 2 komplety alusow do eSki i na zime i na lato ten sam rozmiar. Na zime opony Nankang Snow Viva 2 nowy model bo na 2gim aucie mam jeszcze Snow Viva i daja rade bo juz wczesniej tutaj pisalem, ze jezdze 200 konnym superbem na 225/40/18 w ziemie i nic sie nie dzieje. jezdzi sie normalnie. Cala slowacje w zimie lacznie ze szczytami przejechalem na tych Chinskich oponach i daja rade bez problemu. Tak samo przy wyzszych predkosciach.
Duzo osob narzeka na chinskie opony. Ale sa chinskie i te inne chinskie, ktore naprawde moga spokojnie konkurowac z uznanymi juz markami.
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ja polecam na zimę fińskie opony Nokian. Według mnie chińskie to chińskie i radziłbym zawsze wybierać produkty uznanych marek europejskich/japońskich
Opona to jedyny punkt styczny z nawierzchnią i nie ma co tutaj szukać oszczędności rzędu nawet kilkuset złotych kosztem dobrych kilku metrów drogi hamowania...

- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Nokiany (WR bodaj) są bdb, sam ujeżdżam Pirelli Sottozero Serie II i też jest spoko.
static
Witam, ja również stałam się posiadaczką Mini Cooper 2002r silnik 1,6
Obecnie mam koła 205/45/17 jednak sa tylko opony letnie. Teraz chciałabym zakupić sobie zimowe. Czy będą pasowały 15 lub 16 ??
PS nie chciałam zakladac nowego tematu
Obecnie mam koła 205/45/17 jednak sa tylko opony letnie. Teraz chciałabym zakupić sobie zimowe. Czy będą pasowały 15 lub 16 ??
PS nie chciałam zakladac nowego tematu
Rzuć okiem na felgi, ja smigam na dezencie RE 5 ramienny klasyk całkiem solidne koło.Olo pisze:Jest ich masa. Jak wezmiesz 15 to do 1000zloty kupisz nagradzane Continentale 850. Oczywiscie za komplet. Inne wyjda taniej:Maori pisze:Dzięki za sugestie, a opony jakiejś firmy polecacie ?
http://www.opony.com/szukaj-opon/osobow ... 195-65-r15
Mozesz poczytaj opinie innych. Ja jezdze na 17 na oryginalnych felgach bo mam 2 komplety alusow do eSki i na zime i na lato ten sam rozmiar. Na zime opony Nankang Snow Viva 2 nowy model bo na 2gim aucie mam jeszcze Snow Viva i daja rade bo juz wczesniej tutaj pisalem, ze jezdze 200 konnym superbem na 225/40/18 w ziemie i nic sie nie dzieje. jezdzi sie normalnie. Cala slowacje w zimie lacznie ze szczytami przejechalem na tych Chinskich oponach i daja rade bez problemu. Tak samo przy wyzszych predkosciach.
Duzo osob narzeka na chinskie opony. Ale sa chinskie i te inne chinskie, ktore naprawde moga spokojnie konkurowac z uznanymi juz markami.
http://www.felgi.pl/felgi/mini/cooper/hatchback/r50/1-6