mrugająca kontrolka cisnienia
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
mrugająca kontrolka cisnienia
Już drugi raz w ciągu tygodnia podczas jazdy zapaliła się kontrolka ciśnienia opon (i mrugała).
Za każdym razem sprawdzam metodą poglądową, ale opony wyglądają jak najbardziej normalnie (równomiernie), więc kasuję błąd i 3-4 dni jest ok
czy ta MRUGAJĄCA kontrolka odpowiada za coś jeszcze? pojadę dzisiaj na stację i sprawdzę ciśnienie, ale skoro sprawdzanie cisnienia dziala tak jak dziala (czyli jakos roznicowo), a zadna z opon nie jest kapciem, to zastanawiam sie czy czasem czujnik abs nie zwariowal ew. czy to nie przez mrozy (ale co?)
Za każdym razem sprawdzam metodą poglądową, ale opony wyglądają jak najbardziej normalnie (równomiernie), więc kasuję błąd i 3-4 dni jest ok
czy ta MRUGAJĄCA kontrolka odpowiada za coś jeszcze? pojadę dzisiaj na stację i sprawdzę ciśnienie, ale skoro sprawdzanie cisnienia dziala tak jak dziala (czyli jakos roznicowo), a zadna z opon nie jest kapciem, to zastanawiam sie czy czasem czujnik abs nie zwariowal ew. czy to nie przez mrozy (ale co?)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: mrugająca kontrolka cisnienia
jeszcze podczas puszczania hamulca wczoraj slyszalem taki dzwiek jak przy pompowaniu kola w rowerze
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
u mnie ostatnio zapaliła się kontrolka, ale ztcw nie mam czujników na felgach zimowych i po prostu zignorowałem to wskazanie przytrzymując klawisz kilka sekund, lampka zmieniła kolor, a potem zgasła. po problemie 

- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Nikt w 1 gen nie ma fizycznie czujników w kołach, system działa poprzez czujniki ABS. Sprawdź najlepiej ciśnienie, żeby nie było przykrej niespodzianki.
static
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
smieszna sprawa. po paru dniach od tego wydarzenia zauwazylem na parkingu, ze mam w 1/3 kapcia w prawej tylnej oponie (taki, ze dalo sie jezdzic normalnie, ale bylo widac, ze na pewno nie jest dobrze). Pojechalem migiem na najblizsza stacje, dopompowalem skurczybyka i normalnie bylo slychac jak z mokrej opony uchodzi powietrze.
zadzwonilem do mechanika, z ktorym bylem i tak umowiony na nastepny dzien i pojechalem zostawic mu samochod. gosc zdjal kolo, sprawdzil w wodzie i mowi, ze wszystko jest ok. samochod stal juz prawie tydzien na placu i podobno wciaz powietrze nie schodzi. ktos ma jakies pomysly? czy moze w czasie jazdy schodzi bo felga jest skrzywiona? moze przy skrecaniu?
zadzwonilem do mechanika, z ktorym bylem i tak umowiony na nastepny dzien i pojechalem zostawic mu samochod. gosc zdjal kolo, sprawdzil w wodzie i mowi, ze wszystko jest ok. samochod stal juz prawie tydzien na placu i podobno wciaz powietrze nie schodzi. ktos ma jakies pomysly? czy moze w czasie jazdy schodzi bo felga jest skrzywiona? moze przy skrecaniu?
ja mialem w bmw tak skrzywiona felge , ze jak jechalem i akurat byl na tej czesci caly nacisk to powietrze syczalo
i myslalem , ze mi sie cos urwalo 

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
ale to byl taki delikatny syk, slyszalny tylko z pol metra przy wylaczonym silniku
Jeśli felga skrzywiona to może byc tak jak mówisz ze przy skręcaniu schodzi powietrze. Przełóż na tył i obserwuj