R56 - czarna atrapa/czarnygrill

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

intruso

Re: R56 - czarna atrapa/czarnygrill

Post autor: intruso »

Włączę sie w temat: Dziś pytałem w Bawarii jak jest z tym grillem, tez mam zamiar zmienić z chromowanego na tego z JCW. (nie typowa kratka tylko raczej taki plaster miodu - pewnie wiecie o co chodzi :) )

Powiedzieli, że nie bedzie pasował bo... To jak to w koncu jest pasuje czy nie pasuje.?

Chromowany na model z S?
Chromowany na model z JCW?

Są jakieś zasadnicze różnice w masce? Rozmiary tego grilla? Szerokośc itd? Uchwyty w zderzaku? inne badziewia?
Yacuro

Post autor: Yacuro »

Witam, ja żonce pomalowałem Plast Dipem ,
przedni grill góra dół, i wnęki halogen.
Załączniki
mms_img62051.jpg
mms_img62051.jpg (251.17 KiB) Przejrzano 1152 razy
Olo

Post autor: Olo »

intruso pisze:Włączę sie w temat: Dziś pytałem w Bawarii jak jest z tym grillem, tez mam zamiar zmienić z chromowanego na tego z JCW. (nie typowa kratka tylko raczej taki plaster miodu - pewnie wiecie o co chodzi :) )

Powiedzieli, że nie bedzie pasował bo... To jak to w koncu jest pasuje czy nie pasuje.?

Chromowany na model z S?
Chromowany na model z JCW?

Są jakieś zasadnicze różnice w masce? Rozmiary tego grilla? Szerokośc itd? Uchwyty w zderzaku? inne badziewia?
A jaki masz model mini? R3 r56??

Roznice masz spore a jakie juz mowie w przypadku r56 bo takowy mam i chcialem kabinowac

Jesli masz coopera one i grill caly chromowany gdzie gril tworza 3 paski poziome to nie zmienisz tego bo dolna listwa nie spasuje ci od grilla z Coopera S czy JCW i sytuacja jesli chodzi o odwrotna sytuacje jesli chcesz grill taki jak w cooper one lub d tylko w czarnej opcji to nie zalozysz dolnej listwy. Temat przerabielm juz chyba ze dasz zderzak do przerobki i to jest jedyna opcja.

Moze kupic taki jak w poscie powyzej grill do coopera s i do jcw tylko taki z 3 paskami i wieksza iloscia dziurek. W dodatku ten grill od cooper one czy coopera d nie pozwala w pelni oddychac chlodnicy bo jest prawie caly pelny.

Zalozyc zalozysz ale dolna listwa chromowa nie podejdzie bo zderzaki sie roznia wycieciem.

W ASO ci powiedza to samo po vin moesz zobaczyc co Ci podejdzie i co jest w ofercie. Jesli chcesz jakis czarny to mozesz go okleic. Ja wszystkie chromy okleilem

Moim zdaniem najlepszym grillem jest grill z coopera one te 3 paski bo na taki chcialem zmienic i przemalowac go pod kolor lakieru i wtedy wyglada bajecznie bo jak mini
Olo

Yacuro pisze:Witam, ja żonce pomalowałem Plast Dipem ,
przedni grill góra dół, i wnęki halogen.
Wszystko fajnie ale za cene puszki plastidipa mam oklejenie najtrwalsza folia na rynku i trwalosc tego jest znacznie wieksza oraz ilosc kolorow i gramtury jest ogromna bo nawet sa folie biale w carbonie gdzie pod wartwa bialej perly jest jakis inny kolor co sie mieni w slonu cos pieknego bo niepostykane
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

Skąd ta pewność, że plastidip jest nietrwały? Jakieś linki?
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Jak chodzi o R53 to zmiana grilla wymaga minimalnych przeróbek. Łatwe do zrobienia.
Cześć na masce to tylko wpiąć wystarczy natomiast trochę zabawy jest z tym kawałkiem na zderzaku. Temat o tym gdzieś jest na forum i pokazane są zdjęcia co trzeba zrobić.

Odnośnie PlastiDipa. Około dwóch miesięcy temu pomalowałem Plastilakiem (Polski wynalazek zamiast PlastiDipa) felgi, lusterka, listwę na klapie. Podchodziłem do tego sceptycznie ale chciałem zobaczyć jak będzie autko wyglądało zanim oddam felgi i inne elementy do malowanie. Ku mojemu zaskoczeniu wszystko się na razie trzyma, na felgach tak samo. Jedynie na przednich felgach, na górnej części rantu odeszło (mało widoczne) najprawdopodobniej od wjeżdżania na krawężniki bo z tyłu jest idealnie. Więc na razie odpuściłem malowanie tych elementów.
Yacuro

Post autor: Yacuro »

Na innym autku , przedni grill, tylni zderzak, lusterka i felgi
dwu kolorowe ponad 2 lata i Plast Dip trzyma,
a paleta kolorów jak tęcza.

http://www.youtube.com/dipyourcar
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

Również na bieżąco śledzę twórczość DipYourCar dlatego ciekawi mnie skąd Olo bierze te negatywne opinie :roll:
Olo

Byl film z polski jak chlopaki pokazali na myjkach cisnieniowych pokazli jak mozna dosyc latwo napompowac nawet plastidipa.

Wiadomo jak sie obchodzi z tym jak z jajkiem to trwalosc jest ok. Ale powierzchnia nie jest gladka, nie ma efektu glossy kolory spoko jest ich 5000 na dzien dzisiejszy ale nie przebije to oklejania folia i nie zadne folie 3m bo sa inne pionierskie firmy ktorymi oklejalem swoje elementy miniacza.

Plastidip nie daje takiego fajnego efektu bo dla mnie wyglada to jakby grudkowata powierzchnia. Bede go owszem uzywal na beny felg ktore kupie ale tylko po to zeby sprawdzic jak beda wyglad dane felgi w pelnej czerni i tyle przygod z PD ale ogolnie nie jest to zly prodykt ale zamist psikac cale auto wole je okleic bo trwalosc jest do 10 lat najlepszymi foliami a koszt naprawde niewiele wiekszy
SpaCar

Post autor: SpaCar »

A takie coś widzieliście?

Robimy takie cuda:)

http://www.youtube.com/watch?v=XNv9O1wRiKs

Można oklejać elementy wnętrza, felgi itd...
Olo

SpaCar pisze:A takie coś widzieliście?

Robimy takie cuda:)

http://www.youtube.com/watch?v=XNv9O1wRiKs

Można oklejać elementy wnętrza, felgi itd...
Wszystko okleisz nawet telefon czy kluczyk. Mam to w garazu u kumpla i jest to hydrografika. Ma pol auta w hydrografice :) dla mnie szalu nie ma jesli chodzi o opcje carbon bo najlepiej wychodzi z laminatu co sie go potem poleruje wzor carbonu tak jak to robia profesionalnie a roznica w carbonie pomiedzy hydro a oklejaniem jest olbrzymia
Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56 Cooper '09

Post autor: mdsuperstar »

Cooper D i Cooper S mają mniej więcej takie same maski, więc pasuje kratka od JCW. Jednak w Cooperze D może być potrzeba wymiany albo docięcia dolnej listwy.

Co do Coopera, to jak wiemy maska i całe te chromy okalające mają inny kształt więc jedyną możliwością jest dobranie grilla z pakietu aero JCW dedykowanego do Coopera. I wtedy grill pasuje idealnie, bez potrzeby zmiany listewek. Najlepiej to sobie sprawdzić na TEJ stronce. W zależności od wybranego modelu zmienia się numer części, który jest tożsamy z tymi w katalogu BMW. Mi się te poziome listewki nie za bardzo podobały, więc odrzuciłem ich malowanie/oklejanie.

Co do PlastiDipa, to od kiedy pomalowałem obwódki przednich i tylnych p/mgielnych nie uległy one żadnej degradacji, a samochód myję często i namiętnie nawet myjką ciśnieniową. Pamiętać trzeba tylko, żeby nie trzeć jakąś gąbką albo szczotą. Dla mnie bomba.
M7: Strut Re-Inforcement Plates; Under Strut System; Rear Chassis Brace + MOMO Ten-S 16"
Awatar użytkownika
mdsuperstar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56 Cooper '09

Post autor: mdsuperstar »

Tak wyglądaja obudowy p/mgielnych "wyPlastiDipowane"
Załączniki
nAABKjgL3UyOuDYSmLtrE-RYgVErfKvPxmmGX6kG1mA.jpg
nAABKjgL3UyOuDYSmLtrE-RYgVErfKvPxmmGX6kG1mA.jpg (90.88 KiB) Przejrzano 947 razy
M7: Strut Re-Inforcement Plates; Under Strut System; Rear Chassis Brace + MOMO Ten-S 16"
ODPOWIEDZ