Dolewka oleju! PILNE
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Dolewka oleju! PILNE
Olo... są oleje do diesli, to tak FYI i zainwestuj w słownik języka polskiego, bo przekombinujesz
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Hehe, ......Olo wróciłeś......
Fakt tylko jest jeden maly problem, ze te oleje sa i do benzyny wiec gdzie tu podzial skoro podzialy sie zrobily na pompo wtyrski, romon raila, filtry czastek stalych itp. Oleje do diesla stosuja sie w benzynie wiec nie widze jakotakiego normalnego ludzkiego podzialu jak kiedys ale mniejsza z tymmaniujr pisze:Olo... są oleje do diesli, to tak FYI i zainwestuj w słownik języka polskiego, bo przekombinujesz
Ta bo gdzies musze wystawiac graty na sprzedazAlfik30 pisze:Hehe, ......Olo wróciłeś......
Pierwsze slysze, ze mnie ktos wywalil ale pozostawie to bez dalszego komentarza...pididi pisze:Chyba Cię znów wywalą, bo nic się nie zmieniło...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sam się wywalil strzelil focha
witamy syna marnotrawnego
ale nie pisz az tyle postow
witamy syna marnotrawnego
ale nie pisz az tyle postow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Moze mi jeszcze napisze ktos, ze sa oleje do zagazowanych diesli…
Jak ktos nie umie interpetowac, tego co pisze i lubi sobie nabijac licznik postow glupimi docinkami to niech sobie to daruje bo nie rusza mnie to wcale. I albo sami zacznie modyfikowac auta a nie gadac mi ze kolegakolegi zrobil to pogadamy naprawde. Bo swiat modyfikacji nie konczy sie na wrzuceniu gwinta i innej do auta oraz zmiany kolka kompresora i jechaniu na hamownie.
Uwzam temat za zamkniety. jak ktos ma jakis problem do mnie to piszcie na PW a nie robcie tutaj syfu bo wiecej postow do wywalenia sie nadaje niz maja sluzyc komus czymkolwiek…
Over
Jak ktos nie umie interpetowac, tego co pisze i lubi sobie nabijac licznik postow glupimi docinkami to niech sobie to daruje bo nie rusza mnie to wcale. I albo sami zacznie modyfikowac auta a nie gadac mi ze kolegakolegi zrobil to pogadamy naprawde. Bo swiat modyfikacji nie konczy sie na wrzuceniu gwinta i innej do auta oraz zmiany kolka kompresora i jechaniu na hamownie.
Uwzam temat za zamkniety. jak ktos ma jakis problem do mnie to piszcie na PW a nie robcie tutaj syfu bo wiecej postow do wywalenia sie nadaje niz maja sluzyc komus czymkolwiek…
Over
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Producent zaleca norme olejową i jej tylko się trzeba trzymać. Oleje maja na etykiecie wypisane normy. Krótko i na temat.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Dokladnie a noramy sa dopasowane do tego czy auto jest na PD, CR czy ma DPF-FAP itd.Kuner pisze:Producent zaleca norme olejową i jej tylko się trzeba trzymać. Oleje maja na etykiecie wypisane normy. Krótko i na temat.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Dokładnie, taki Lotos Quazar 5W-40 spełnia je spokojnieKuner pisze:Producent zaleca norme olejową i jej tylko się trzeba trzymać. Oleje maja na etykiecie wypisane normy. Krótko i na temat.
Jedyne nad czym można dywagować to kwestia Longlife i czy jest sens odrzucać znaczną część olejów jeśli zmieniamy oliwę co 10k km.
static
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Liqui Moly
Wiadomo, że 6 cylindrowe i więcej cylindrowe benzyniaki biorą olej, taka ich natura. Mój Lexus RX brał tak ok 1 litr od wymiany do wymiany (15 tys. km). Jeden mechanik polecił mi Liqui Moly mos 2 (z dodatkiem molibdenu). Co ciekawe, olej ma kolor grafitowy (zabarwienie od molibdenu). Teraz nie dolewam nic, ani grama oleju od wymiany do wymiany. Olej niemiecki uważany za jeden z najlepszych. Może do Mini będzie w sam raz?
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Po jakim przebiegu?
W V8 którymi jeżdżę (jeździłem) nic nie dolewam(łem) - ciekawe zjawisko.
W V8 którymi jeżdżę (jeździłem) nic nie dolewam(łem) - ciekawe zjawisko.
wolnossący 1,3 112KM/6700 , 138Nm/5197