czujnik kata skretu
czujnik kata skretu
siemka ponoc mam czujnik kata skretu do wymiany przy mini cooper s 2003r r53
co spowoduje skalibrowanie i czy wogole mozna w tej chwili pali mi sie kontrolka od cisnienia w oponach i od systemu dsc
co spowoduje skalibrowanie i czy wogole mozna w tej chwili pali mi sie kontrolka od cisnienia w oponach i od systemu dsc
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Re: czujnik kata skretu
Czy ty tylko piszesz tak chaotycznie, czy po prostu myśli w głowie są bez ładu- składu?
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
ja mam na sprzedaż działający też od r53 i też z 2003 tylko trzeba sprawdzić numery czy na pewno ten sam.
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
załączam zdjęcie na którym są wszystkie numery.
Czujnik jest nowy, nie używany. Zamówiłem, kupiłem a okazało się że co innego było przyczyną usterki.
Zwrócić już nie mogłem.
Moja cena 400zł
Cena ASO 600zł
Czujnik jest nowy, nie używany. Zamówiłem, kupiłem a okazało się że co innego było przyczyną usterki.
Zwrócić już nie mogłem.
Moja cena 400zł
Cena ASO 600zł
- Załączniki
-
- IMG_2544.JPG (452.99 KiB) Przejrzano 2498 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
jakie są objawy że pada czujnik kąta skrętu i gdzie jest on umiejscowiony?
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Czujnik przed awarią nie daje żadnych oznak że coś jest nie tak. Jeżeli "padnie" wówczas zapali się kontrolka niskiego ciśnienia w oponach.michu86 pisze:jakie są objawy że pada czujnik kąta skrętu i gdzie jest on umiejscowiony?
Czujnik przede wszystkim odpowiada za kontrole trakcji i zazwyczaj błąd sygnalizuje DSC, najlepiej w takim przypadku zdiagnozować usterkę komputerem niż wymieniać w ciemno. Aby go wymienić trzeba wypiąć kolumnę kierowniczą z krzyżaka (przy ścianie grodziowej) Czujnik również odpowiada za kontrole stanu ciśnienia w oponach runflat.michu86 pisze:jakie są objawy że pada czujnik kąta skrętu i gdzie jest on umiejscowiony?
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Umiejscowiony jest patrz część nr. 6:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
(kierownica jest montowana na nr. 11)
Objawy:
Po pierwsze, jakie kol wiek błędy pokaże podłączony komputer diagnostyczny.
Po drugie jak czujnik źle działa albo w ogóle to nie mierzy kąta skrętu, co
za tym idzie źle przekazuję informacje o prędkości obrotowej kół i przez to może nam wywalić błędy w postaci
kontroli ciśnienia opon oraz nawet DSC i ABS.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
(kierownica jest montowana na nr. 11)
Objawy:
Po pierwsze, jakie kol wiek błędy pokaże podłączony komputer diagnostyczny.
Po drugie jak czujnik źle działa albo w ogóle to nie mierzy kąta skrętu, co
za tym idzie źle przekazuję informacje o prędkości obrotowej kół i przez to może nam wywalić błędy w postaci
kontroli ciśnienia opon oraz nawet DSC i ABS.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzięki za odpowiedzi.. mam jakiś problem z trakcją ale tylko w momencie cofania przy maksymalnie skręconych kołach w prawo od czasu do czasu zapalają mi się właśnie wspomniane trzy kontrolki.. problem nie występuje przy normalnej jeździe, tylko przy cofaniu lecz też nie zawsze.. A sam problem pojawił się po x czasie od wymiany wszystkich czujników ABS-u.. Myślę, że coś nie łączy bądź jakis syf dostał sie do niego samego..
mam pytanko co do kontrolek DSC I cisnienia w oponach pala mi sie dokladnie zapalily mi sie jak wyjechalem od elektryka podpinal kompa grzebal i jak wyjechalem kontrolki sie zapalily
i dsc nie idzie wylaczyc wogole mozliwe ze pogrzebal cos ?
wybralem sie do innego elektryka i popiol kompa i stwierdzil ze czujnik kola skretu jest walniety doradzicie cos
wybralem sie do innego elektryka i popiol kompa i stwierdzil ze czujnik kola skretu jest walniety doradzicie cos
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie zaszkodzi jeszcze zresetować układu RSC u mnie podziałało... (procedura z instrukcji obsługi)jankes pisze:mam pytanko co do kontrolek DSC I cisnienia w oponach pala mi sie dokladnie zapalily mi sie jak wyjechalem od elektryka podpinal kompa grzebal i jak wyjechalem kontrolki sie zapalily

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Jeśli o mnie pytasz to tak obie zgasły... dokładnie to pierwsze DSC podczas jazdy, a RSC po ponownym zapłonie.