np jakie?t_scarf pisze:Zabezpieczenia, które wymagają od kierowcy zrobienia czegoś przed odpaleniem samochodu nie są najlepszym rozwiązaniem. Teraz samochodów nie kradną małolaci w przypływie emocji tylko wyspecjalizowani zlodzieje, ktorzy obserwują samochód oraz kierowcą, który do niego wsiada conajmniej przez kilak dni - szybko się zorientują, że jest jakieś zabezpieczenie a rozbrojenie takiego ustrojstwa to dla nich dodatkowa minuta, bo oni przeciez z tego żyją i to dla nich żadna nowośćNie twierdzę jednak, że nie warto mieć jakiegoś odcięcia w samochodzie - są po prostu inne sposoby
Chcialem sie z Wami podzielic smutną wiadomością...
Re: Chcialem sie z Wami podzielic smutną wiadomością...
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Takie, które nie wymagają od kierowcy wykonywania żadnej czynności przed odpaleniem auta.
ale jakieś konkrety czy to jest tajna wiedza? 

- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
g00dMan, tajna wiedza
nigdy nie wiadomo, kto czyta forum...

Ech, wczoraj dokładnie mierzylem ile zajmuje wciagniecie auta na lawetę -2 osoby, niecale 3 minuty. Wszelka ektronika to pic, wystarczy podpiąć się w przewody do ogrzewania lusterek...Policja jak zwykle "To zdumiewające, nigdy czegos takiego nie było, to pierwsze auto w tym roku" - to i tak po 3 godzinach tłumaczenia ze sam nie ukradlem auta
Trzeba zrobić odcięcie od akumulatora.
Wtedy nie ma napięcia ogrzewania lusterek.
Ja napisałbym skargę na takich policjantów.
Pozdrawiam,
AndrzejS&
Wtedy nie ma napięcia ogrzewania lusterek.
Ja napisałbym skargę na takich policjantów.
Pozdrawiam,
AndrzejS&
Jedyne skuteczne zabezpieczenie to niestety polisa AC z gwarantowana suma wyplaty i ubezpeczeniem znizek. I taka opcje wszystkim serdecznie polecam.
ja mam odciecie zasilania sterownika silnika, proste i skuteczne.
Moj elektryk powiedział, ze jednym z najlepszych zabezpieczeń jest podmianka PIN'ow,
przy wiążce przewodów wchodzacej do komputera.
Rzadko złodzieje wciagaja samochód na lawete, zwykle przychodzą ze 'swoim" komputerem , który podłączaja zamiast naszego, podmiana tylko 2 odpowiednich sasiednich kabelków, spowoduje, że nie da sie uruchomić auta !
Moj elektryk powiedział, ze jednym z najlepszych zabezpieczeń jest podmianka PIN'ow,
przy wiążce przewodów wchodzacej do komputera.
Rzadko złodzieje wciagaja samochód na lawete, zwykle przychodzą ze 'swoim" komputerem , który podłączaja zamiast naszego, podmiana tylko 2 odpowiednich sasiednich kabelków, spowoduje, że nie da sie uruchomić auta !
t_scarf pisze:Zabezpieczenia, które wymagają od kierowcy zrobienia czegoś przed odpaleniem samochodu nie są najlepszym rozwiązaniem. Teraz samochodów nie kradną małolaci w przypływie emocji tylko wyspecjalizowani zlodzieje, ktorzy obserwują samochód oraz kierowcą, który do niego wsiada conajmniej przez kilak dni - szybko się zorientują, że jest jakieś zabezpieczenie a rozbrojenie takiego ustrojstwa to dla nich dodatkowa minuta, bo oni przeciez z tego żyją i to dla nich żadna nowośćNie twierdzę jednak, że nie warto mieć jakiegoś odcięcia w samochodzie - są po prostu inne sposoby
Ale jaja Policja umorzyła sprawę po 5 dniach!
Już mnie nic nie zdziwi, po 5 dniach Policja umorzyła śledztwo, a wczoraj dostałem informacje z komendy że Mini się znalazło w dziupli w Pińczowie (prawie 100 km od Niepołomic). Nie wiem tylko w jakim jest stanie...na coś się jednak ta Policja przydaje 

- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Trzymamy kciuki, żeby był w całości 

- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Wow!! Znaleźli???!!! Daj znać czy wszystko wporządku! 

Uff, już po sprawie. w sumie 11 godzin załatwiania formalności na Policji, wyprawa do Pińczowa, walka z Wartą o ściągniecie auta na lawecie w ramach ubezpieczenia (policja nie chciała wystawić opinii rzeczoznawcy ze auto jest sprawne. Goscie wpadli dlatego ze ukradli Audi, a w samochodzie była aktywna komórka - Policja pojechala za nimi i znalazła dziuple.
Kilkaaanascie aut pociętych i 3 czekaly na swoją kolej (w tym moje Mini).
Sposób na kradzież - odginają szybę na górze - drucikiem cycek do otwierania dzwi, podpinają się pod gniazdko, wlasny aku (nasz był wypięty) i jazda.
Sposób na kradzież - odginają szybę na górze - drucikiem cycek do otwierania dzwi, podpinają się pod gniazdko, wlasny aku (nasz był wypięty) i jazda.
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
W takim razie miniak dostał drugie życie, oj będzie się teraz sprawował wyśmienicie.Osian pisze:Uff, już po sprawie. w sumie 11 godzin załatwiania formalności na Policji, wyprawa do Pińczowa, walka z Wartą o ściągniecie auta na lawecie w ramach ubezpieczenia (policja nie chciała wystawić opinii rzeczoznawcy ze auto jest sprawne. Goscie wpadli dlatego ze ukradli Audi, a w samochodzie była aktywna komórka - Policja pojechala za nimi i znalazła dziuple.
Gratulacje !!!