Witam. Za oknem mamy temperatury oscylujące w granicach -20 stopni a mojemu miniakowi zamarzyło sie już upalne lato. NI z gruszki ni z pietruszki zaczol pokazywać +50 Czyżby zaczął tęsknic za lazurowym wybrzeżem FR skąd pochodzi. Nieraz zdarza sie ze jak odpalę auto w garażu pokazuje tmp bliska faktycznej ale pochwili zaczyna ona ostro sie podnosić az znowu dochodzi do 50. Co Wy na to
jesli czujnik dziala na zasadzie odrotnej rezystancji to moze byc uszkodzona instalacja elektryczna do niego, najczesciej w tego rodzaju przypadkach gnije wiazka gdzies w okolicy przedniego pasa lub sama wtyczka do czujnika
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Miałem kiedyś problemy z termometrem też pokazywał 50 stopni C. Byłem w ASO aby dowiedzieć się co może być powodem i gdzie powinien być umiejscowiony taki termometr, niestety nie potrafili mi powiedzieć, natomiast u normalnego mechanika okazało się, ze wystarczy przełożyć termometr, bo był umiejscowiony za bardzo przy wylocie ciepłego powietrza. Od tego czasu wszystko jest OK.
W R53 czujnik temperatury powinien umiwjscowiony we wzmocnieniu czołowym zderzaka ( w aluminiowj belce). Być może wysunął się albo przy naprawie został zainstalowany w nieprawidłowym miejscu.
Faktycznie termometr ma być we wzmocnieniu. Tak myślę, że przy naprawie skrzyni i demontażu belki zamontowali mi go w dolnym grillu (partacze) i byłem przekonany, że tam jego miejsce. Chyba nie chce mi się go przekładać... może na wiosnę.