Mini auto, maxi koszty, ale fajda pewnie ceny warta...chociaż te pare tysi wolałabym inaczej spożytkować...sebaah pisze:Katharina71 Dziekuję Bardzo za odpowiedz, współczuje że czeka Cię wymiana, na pewno zastosuje się do rady. Pozdrawiam i Powodzenia!
Help! Coś hałasuje przy przyspieszaniu
Re: Help! Coś hałasuje przy przyspieszaniu
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Po nowym roku (sądzę że w pierwszej połowie stycznia) będą u mnie dostępne zestawy naprawcze skrzyni biegów GS5-65BH w cenie 600-700 zł.
W skład wchodzi 6 łożysk, uszczelniacze półosi, uszczelniacz wałka sprzęgłowego, oraz uszczelka pokrywy 5tego biegu. rzadko siadają pozostałe podzespoły.
Może warto zamiast wymieniać skrzynie - naprawić ją na nowych gratach i mieć spokój.
W skład wchodzi 6 łożysk, uszczelniacze półosi, uszczelniacz wałka sprzęgłowego, oraz uszczelka pokrywy 5tego biegu. rzadko siadają pozostałe podzespoły.
Może warto zamiast wymieniać skrzynie - naprawić ją na nowych gratach i mieć spokój.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Wow! Dobrze wiedzieć, że takie rzeczy już u Was będą dostępne, chociaż mam nadzieję, że ta wiedza nigdy mi się nie przyda
innym też tego życzę 

z nieba mi spadasz chyba tylko czy do R50 te zestawy tez będą się nadawać?Kuner pisze:Po nowym roku (sądzę że w pierwszej połowie stycznia) będą u mnie dostępne zestawy naprawcze skrzyni biegów GS5-65BH w cenie 600-700 zł.
Ten zestaw jest dedykowany do przedliftowej R50. Ta skrzynka Midland'a lubi się sypać. Przerabiałem to w zeszłym roku.
No to git. Zatem biorę od ręki jak tylko będzie.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Dokładnie - ten zestaw jest do przedliftowego R50.
Jestem na etapie negocjacji ceny zestawów naprawczych do skrzyni Getrag (rzadko bo rzadko, ale siadają) zatem sądzę że do końca stycznia będę miał zestawy do każdej skrzyni w MINI.
oczywiście jeśli w danej skrzyni są uszkdozone poszczególne biegi itd to dodatkowo można będzie domówić inne części.
Jestem na etapie negocjacji ceny zestawów naprawczych do skrzyni Getrag (rzadko bo rzadko, ale siadają) zatem sądzę że do końca stycznia będę miał zestawy do każdej skrzyni w MINI.
oczywiście jeśli w danej skrzyni są uszkdozone poszczególne biegi itd to dodatkowo można będzie domówić inne części.
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
I tym sposobem będzie można zaoszczędzić pewnie ze 2k?
- Kuner
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Trochę to trwało, ale od dzis juz w ofercie Zestaw naprawczy (łozyska) do skrzyni biegów MINI ONe Cooper R50 (GS5-65BH). Serdecznie zapraszam: http://swiatmini.pl/sklep/index.php?id_ ... er=product
Jak mi trójka czasami wchodzi z lekkim zgrzytem to ten zestaw jest lekarstwem na to? Jest sens wogóle to poprawiać? R50 z 2001r.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Na pewno skorzystam jak tylko będę miała pewność, że zestaw mnie uratujeKuner pisze:Trochę to trwało, ale od dzis juz w ofercie Zestaw naprawczy (łozyska) do skrzyni biegów MINI ONe Cooper R50 (GS5-65BH). Serdecznie zapraszam: http://swiatmini.pl/sklep/index.php?id_ ... er=product

Witam!
Mini r50 przedlift
Mam podobny problem, z tym,że hałas taki jakby kończyło się łożysko występuje u mnie na każdym biegu, w zakresie obrotów 3,5 do 7tys przy przyspieszaniu i zaraz po odpuszczeniu gazu, również na wstecznym jak szybciej jadę.
Hałas dochodzi z lewej strony auta z pod pedałów.
Dodam również iż auto ma lekkie wibracje tylko na kierownicy, co myślicie?
przegub wew czy skrzynia?
na podnośniku przy przyspieszaniu zero hałasu/zgrzytu
Mini r50 przedlift
Mam podobny problem, z tym,że hałas taki jakby kończyło się łożysko występuje u mnie na każdym biegu, w zakresie obrotów 3,5 do 7tys przy przyspieszaniu i zaraz po odpuszczeniu gazu, również na wstecznym jak szybciej jadę.
Hałas dochodzi z lewej strony auta z pod pedałów.
Dodam również iż auto ma lekkie wibracje tylko na kierownicy, co myślicie?
przegub wew czy skrzynia?
na podnośniku przy przyspieszaniu zero hałasu/zgrzytu
U mnie chyba to samo, przy 2 biegu- halas jakby z lewego przedniego kola- mechanik mowi ze to tak opony halasuja, ze lozyska sa ok. CCzy to moze byc skrzynia?? Czasem wsteczny wchodzi z oporem... Qrna, albo za bardzo wszystkiego slucham??? Przesadzam??? Po moich przejsciach z absem chyba jestem przewrazliwiona troche... :/