MINI ONE R50 INDI BLUE
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
MINI ONE R50 INDI BLUE
witam, samochód mam już prawie rok, jest to ONE z 2001 roku w pakiecie SALT, przebieg 149 tyś.
Rzeczy, które dodałem po zakupie:
~ grill maski i zderzaka z pakietu Aero
~ nakładka lusterka wstecznego Union Jack
~ sprężyny H&R (-30mm)
~ felgi Japan Racing JR9 17cali, szerokość 8,5, opony NANKANG NS2 17x45x205
~ radio PIONIER
~ pomalowane lusterka na biało
Plany:
~ program z coopera
~ pomalowanie maski (odpryski po kamieniach)
Samochód kupiłem przez przypadek, miałem kupić zupełnie coś innego - zdroworozsądkowego, jednak zobaczyłem gdzieś na sprzedaż MINI i od razu przypadło mi do gustu
zdjęcia słabe, robione telefonem. Obiecuje, że na dniach zrobię lepsze.
Rzeczy, które dodałem po zakupie:
~ grill maski i zderzaka z pakietu Aero
~ nakładka lusterka wstecznego Union Jack
~ sprężyny H&R (-30mm)
~ felgi Japan Racing JR9 17cali, szerokość 8,5, opony NANKANG NS2 17x45x205
~ radio PIONIER
~ pomalowane lusterka na biało
Plany:
~ program z coopera
~ pomalowanie maski (odpryski po kamieniach)
Samochód kupiłem przez przypadek, miałem kupić zupełnie coś innego - zdroworozsądkowego, jednak zobaczyłem gdzieś na sprzedaż MINI i od razu przypadło mi do gustu
zdjęcia słabe, robione telefonem. Obiecuje, że na dniach zrobię lepsze.
- Gutowski
- Swój Człowiek
Re: MINI ONE R50 INDI BLUE
Nie wiem dlaczego po dodaniu na fotosik zdjecia stracily rozdzielczosc
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
to wklejaj je do postu jak człowiek , bo sie zle to ogląda z linkami. A auto bardzo ładne , lubie te kolory ,i felgi trafione . pomyśl jeszcze nad glebą 3-4 cm.Gutowski pisze:Nie wiem dlaczego po dodaniu na fotosik zdjecia stracily rozdzielczosc
- Gutowski
- Swój Człowiek
Dzieki. Nastepne juz beda wg rady.
Gleba nizej to juz tylko gwint. Teraz mam sprezyny -30 i nie wiem czemu tak wysoko siedzi
Gleba nizej to juz tylko gwint. Teraz mam sprezyny -30 i nie wiem czemu tak wysoko siedzi
- Gutowski
- Swój Człowiek
chociaż jedno zdjęcie bezpośrednio w temacie:
- Załączniki
-
- 1.jpg (152.8 KiB) Przejrzano 3755 razy
- Gutowski
- Swój Człowiek
kolejne zdjęcia w temacie.
- Załączniki
-
- 4.jpg (62.69 KiB) Przejrzano 3694 razy
-
- 3.jpg (99.31 KiB) Przejrzano 3694 razy
-
- 20140228_162525.jpg (148.7 KiB) Przejrzano 3694 razy
Ostatnio zmieniony 07 mar 2014, 11:28 przez Gutowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gutowski
- Swój Człowiek
i kolejne.
- Załączniki
-
- 6.jpg (167.43 KiB) Przejrzano 3689 razy
-
- 5.jpg (97.69 KiB) Przejrzano 3689 razy
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Spoko miniacz, ladne felgi, faktycznie aż się prosi o glebę. Bardzo fajnie wygląda ten grill, tez chciałem zmienić u siebie, gdzie kupiłeś i za ile, z której wersji to jest?
- lookee94
- Swój Człowiek
Co to jest za wydech, bo wygląda na nieorginalny. Chyba, ze sama nakładka zmieniona..
- Gutowski
- Swój Człowiek
no jedynie gwint bo sprężyny już są. ale to na razie zbyteczny wydatek. Na żywo wygląda to lepiej niż na zdjęciach
grill górny kupiłem na allegro używany a dolny od jakiegoś użytkownika forum, musiałem go przyciąć i wkleić na masie z bolla bo tak by strasznie wystawał.
Wydech to ulter na wolnych obrotach sobie mruczy, przy dodaniu gazu na 1500 obrotów i spuszczaniu nogi z gazu słychać jakby strzelał tak basowo, nie słychać tego w środku.
grill górny kupiłem na allegro używany a dolny od jakiegoś użytkownika forum, musiałem go przyciąć i wkleić na masie z bolla bo tak by strasznie wystawał.
Wydech to ulter na wolnych obrotach sobie mruczy, przy dodaniu gazu na 1500 obrotów i spuszczaniu nogi z gazu słychać jakby strzelał tak basowo, nie słychać tego w środku.
- lookee94
- Swój Człowiek
Tez mam ulterka tylko z inną końcówka, większa srednica i lekko ścieta, faktycznie fajny dźwięk ma. Gwint fajna rzecz, ale ciekaw jestem jak z komfortem, na dłuższe trasy może być średnio. U siebie pomaluje orginalny grill pod kolor auta, razem z chromami i zobaczymy jak będzie wyglądać. Możesz pomyśleć jeszcze o przyciemnieniu szyb, sam się na takie coś czaje ale narazie trzeba rdzę wytepic ;d
Na gwincie da się jeździć, tylko trzeba umieć
Faktycznie siedzi wysoko jak na te sprężyny ale norma przy H&R, przy Prokitach troszkę niżej by siadł.
Jeśli chodzi o kolory to powiem szczerze, zazdroszczę Jednak wiem z doświadczenia, że srebrny jest najlepszy jeśli chodzi o utrzymanie czystości więc na pewno przy tym zostanę, chyba, że mi coś odwali i chłopaki z TK mnie przekonają to wtedy wpadnie pomarańczowy PlastiDip/Lak z czarnymi dodatkami...
Tak z ciekawości, podasz mi wymiary koła? Razem z ET? Fajnie to u Ciebie wygląda ale faktycznie prosi się o jakieś 4cm w dół i lekkie cambery z tyłu na pewno, z przodu też. I można uzyskać coś w te klimaty
Faktycznie siedzi wysoko jak na te sprężyny ale norma przy H&R, przy Prokitach troszkę niżej by siadł.
Jeśli chodzi o kolory to powiem szczerze, zazdroszczę Jednak wiem z doświadczenia, że srebrny jest najlepszy jeśli chodzi o utrzymanie czystości więc na pewno przy tym zostanę, chyba, że mi coś odwali i chłopaki z TK mnie przekonają to wtedy wpadnie pomarańczowy PlastiDip/Lak z czarnymi dodatkami...
Tak z ciekawości, podasz mi wymiary koła? Razem z ET? Fajnie to u Ciebie wygląda ale faktycznie prosi się o jakieś 4cm w dół i lekkie cambery z tyłu na pewno, z przodu też. I można uzyskać coś w te klimaty
- Załączniki
-
- black_mini_cooper_white_bbs_rs.jpg (87.65 KiB) Przejrzano 3658 razy
- lookee94
- Swój Człowiek
Taa tylko ze tutaj to hydraulika musi być, na czymś takim się nie da jeździć, na pewno nie u nas. Co do gleby to spoko ale jak się mało jeździ, a najlepiej tylko po mieście, raczej odpada jeżdżenie do wawy z czewy i z powrotem kilka razy w miesiącu :/ a już na pewno nie dojechal bym w 2,5h :/
ps. myślę, że ten kolor nie jest jeszcze taki zły do utrzymania, u mnie na czarnym lakierze to jest masakra, wyjadę z myjni a pod domem juz widać kurz... Ale czarny ladny kolor, mi osobiście się podobają jeszcze w ciemnym graficie, ciemny brąz tez spoko
ps. myślę, że ten kolor nie jest jeszcze taki zły do utrzymania, u mnie na czarnym lakierze to jest masakra, wyjadę z myjni a pod domem juz widać kurz... Ale czarny ladny kolor, mi osobiście się podobają jeszcze w ciemnym graficie, ciemny brąz tez spoko
Zmartwię Cię , ten miniacz jest w pełnym staticu, czyli gwint, i uwierz, da się tym jeździć
Gwint niestety uniemożliwia jazdę z prędkością 100km/h przez dziury, ale spokojnie te 50/60 można jechać. Cały zeszły sezon jeździliśmy naszym democarem, Hondą Civic w coupe, najniższą w EU (1cm od ziemi znajdował się kolektor wydechowy) i bez problemu jeździliśmy po PL, WWA, KRK, ŁÓDŹ, CZĘSTOCHOWA, DĄBROWA, wszędzie auto wjechało, chociaż momentami było zabawnie , np. jak przez progi przejeżdżaliśmy na deskach I tak, to było na gwincie
Też dużo się poruszam samochodem po Polsce, a i tak moje Mini już czeka grzecznie na gwint AP który gdzieś sobie grzecznie leży w garażuu....
Podemotywuje Cie jeszcze kolego, co jest na gwincie i jeździ...
Gwint niestety uniemożliwia jazdę z prędkością 100km/h przez dziury, ale spokojnie te 50/60 można jechać. Cały zeszły sezon jeździliśmy naszym democarem, Hondą Civic w coupe, najniższą w EU (1cm od ziemi znajdował się kolektor wydechowy) i bez problemu jeździliśmy po PL, WWA, KRK, ŁÓDŹ, CZĘSTOCHOWA, DĄBROWA, wszędzie auto wjechało, chociaż momentami było zabawnie , np. jak przez progi przejeżdżaliśmy na deskach I tak, to było na gwincie
Też dużo się poruszam samochodem po Polsce, a i tak moje Mini już czeka grzecznie na gwint AP który gdzieś sobie grzecznie leży w garażuu....
Podemotywuje Cie jeszcze kolego, co jest na gwincie i jeździ...
- Załączniki
-
- Mini5_zpsd509ee93.jpg (76.8 KiB) Przejrzano 3651 razy
- lookee94
- Swój Człowiek
Tez bym tak.chciał, ale z moja jazda to nie możliwe, chyba, że bym miał płytę pod całym autem