To na nastepnej wymianie kup sobie Motula 5w-30 x-cleana albo x-cessa nie wiem ktory bedzie pod twojego akurat. Castrol to woda nie olej. Sprawdzaj stan oleju raz na tydzien bo moze ubywac ja i inni juz to przerabiali z castrolami...kamilkp pisze:Wymieniłem wczoraj olej, wlałem Castrola Edge 5W-30. Ale za przeprogramowanie komputera chcieli dodatkowe 30 zł więc poszukam jak to zrobić sam, tylko pytanie, na ile km ustawić? Co ile się powinno olej wymieniać?Olo pisze:Samemu sie zeruje inspekcje servisowa na forum nawet jest link do youtuba. Jak nie to poszukaj mini cooper oil incpection
Oil service inspection
Re: Oil service inspection
Panowie. Dziś wymieniłem tarcze, klocki, czujniki i płyn. Licznik wymiany płynu hamulcowego wskazuje uwaga .... -1140 (masakra, chyba, że ktoś nie kasował). Chcę go skasować ale nie bardzo mogę znaleźć instrukcję. Jeśli ktoś wie proszę o pomoc.
PS. Ktoś napisał na forum, że przy włączonym zapłonie trzeba trzymać przycisk ciśnienia w kołach przez ok 30 sek. ale ta metoda nie pomogła.
Kasowanie kontrolki czujnika przez zdjęcie (+) z akumulatora na 5 min zadziałało.
PS. Ktoś napisał na forum, że przy włączonym zapłonie trzeba trzymać przycisk ciśnienia w kołach przez ok 30 sek. ale ta metoda nie pomogła.
Kasowanie kontrolki czujnika przez zdjęcie (+) z akumulatora na 5 min zadziałało.
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R50 2004
Po zmianie oleju zresetowałem licznik odmierzający km do zmiany oleju. Przed skasowaniem wyświetlał się napis Oil service a teraz pisze inspection i 25000. Czy inspection i oil service to dwie różne rzeczy, które trzeba kasować osobno?
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
ja mam pytanie: jak zresetować czas wymiany płynu hamulcowego?
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Jakiś czas temu kasowałem licznik od hamulców i z tego co pamiętam podobnie jak oleju tylko musisz wcisnąć w momencie jak wskazuje stan hamulców.
Mam nadzieje że mniej więcej zrozumiałeś:)
Mam nadzieje że mniej więcej zrozumiałeś:)
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
dzięki tak jak mówiłeś, przełączyłem podczas procesu z inspection na symbol zegarka i zresetowałem.