Jestem w trakcie kupna samochodu (pierwsze MINI). Posiadam numer VIN, lecz niestety strony typu vin-info lub autodna nie pokazują historii pojazdu ani innych cennych informacji.
Czy można jakoś sprawdzić tego typu informacje posiadając numer VIN, lecz bez zgody i wiedzy właściciela?
Czy można sprawdzić historię pojazdu bez zgody sprzedającego
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mercedes C180 W202
Re: Czy można sprawdzić historię pojazdu bez zgody sprzedającego
Teoretycznie nie, praktycznie tak. Zależy od ASO. Generalnie jeżeli kupowany przez Ciebie samochód posiada elektroniczną książkę serwisową to bez zgody właściciela możesz się dowiedzieć, czy było coś robione w samochodzie. Jeżeli natomiast auto nie ma elektronicznej książki to jedyne informacje, jakie możesz uzyskać będą dotyczyły napraw gwarancyjnych. Szczegółowe informacje na temat takich napraw bez zgody właściciela nie powinni dawać w salonie, aczkolwiek wiele osób twierdzi, że nawet telefonicznie można się wiele dowiedzieć. Osobiście zawsze zostawałem odsyłany z kwitkiem, gdy chciałem sprawdzić auto po VINie w ASO 

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Clubman
Sa w PL serwisy MINI, ktore podaja taka informacje telefonicznie bez najmniejszych problemow.
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
O! Super!mateo pisze:Sa w PL serwisy MINI, ktore podaja taka informacje telefonicznie bez najmniejszych problemow.
Czy mogę prosić o namiar na takie serwisy?
Będę ogromnie wdzięczna

-
- Nowy
- Posiadane auto: R56 JCW /F56 Cooper D
W niektórych serwisach mówią otwarcie (przez telefon na infolinii), że nie mogą udzielić konkretnych informacji, aale mogą za to potwierdzić lub zaprzeczyć
, rozmowy mają nagrywane pewnie dlatego tak.