restaurowanie zabytkowych pojazdów ???
Moderator: flapjck1
restaurowanie zabytkowych pojazdów ???
cześć chciałbym zacząć restaurować jakiś pojazd tak dla zabawy. Mam na oku motocykl triumph cornet albo samochod triumph tr6 lub spedfeier. Orientuje się może ktos jak z dostępem do częsci do tych pojazdów ?? szczerze motocykl moze byc mniej pracohłonny ale malo informacji na temat tego pojazdu. Pozdrawiam Paweł
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: restaurowanie zabytkowych pojazdów ???
Z częściami do triumpha spitfire nie ma żadnych problemów,czy to nowymi,czy używanymi.Możesz zapytać Rogala,On ma w ofercie swojego sklepiku takowe,ale raczej na zamówienie.Nie wiem,czy do końca Zdajesz sobie sprawę z przedsięwzięcia na jakie się porywasz,chyba że to odrestałrowanie ma być tylko z grubsza.Tylko,że na takie,to szkoda Twojego czasu i pieniędzy,jeśli już,to Zabierz się za to pożądnie.W razie decyzji na tak,Możesz liczyć na wskazówki i porady. I przenieś się z tym tematem do odpowiedniego działu na stronie
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
A ile fantazji i optymizmu oraz cierpliwości
acha czyli zanim skończę to może nie być już benzyny w obrocie hmmmm kusi mnie bardzo takie autko narazie zbieram fundusze i musze jeszcze wiele przemyslec ale dzieki za wszelkie info Pozdrawiam
Ulver pisze:Oj temat rzeka
Ja w chwili obecnej robię generalkę Mini i dwa wnioski:
1. Budżet rozrósł się niemiłosiernie od tego zakładanego (prawie 3 razy więcej)
2. Nigdy więcej tego nie zrobię. Wymaga strasznie dużo wolnego czasu.
Mi to samo powtarzali i nie chciałem wierzyć, teraz mogę tylko potwierdzić
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a ja jestem innego zdania
mi remont miniaka sie podobal
i bardzo chetnie podejme sie nastepnego, jesli tylko fundusze mi na to pozwola, a te sa rzeczywiscie niemale potrzebne, zwlaszcza jesli wszystko sie zleca na zewnatrz
mini jest o tyle dobrym samochodem ze mozna do niego dostac wszystko, najmniejsza srubke ( mowa oczywiscie o nowych czesciach )
z innymi modelami jest juz gorzej
aczkolwiek angielskie samochody ( przynajmniej te bardziej popularne modele ) sa pod tym wzgledem przyjemne w remontach, wiele naprawde wiele czesci jest dostepnych
rownie dobrze jest chyba tylko z mercedesami tylko ze np do przecietnego anglika kopulka aparatu zaplonowego nie bedzie kosztowac wiecej niz 10 GBP a juz np do niektorych silnikow mercedesa kosztuje znacznie wiecej
generalnie polecam anglika do remontu, warto chyba przytargac jakas sztuke z usa, z tym ze trzeba uwazac bo z kolei jankesi maja mierne pojecie o naprawach europejskich samochodow ( opinia z ktora sie spotkalem nie raz i od ludzi ktorzy znaja temat )
piekne sa tez wloskie: alfa romeo, lancia, niektore modele fiata
nie mowiac o ferrari maserati i lamborghini
generalnie najwiecej problemow zawsze sprawia nadwozie, to wychodzi najdrozej i czasami naprawde trudno kupic jakies elementy blacharskie
mi remont miniaka sie podobal
i bardzo chetnie podejme sie nastepnego, jesli tylko fundusze mi na to pozwola, a te sa rzeczywiscie niemale potrzebne, zwlaszcza jesli wszystko sie zleca na zewnatrz
mini jest o tyle dobrym samochodem ze mozna do niego dostac wszystko, najmniejsza srubke ( mowa oczywiscie o nowych czesciach )
z innymi modelami jest juz gorzej
aczkolwiek angielskie samochody ( przynajmniej te bardziej popularne modele ) sa pod tym wzgledem przyjemne w remontach, wiele naprawde wiele czesci jest dostepnych
rownie dobrze jest chyba tylko z mercedesami tylko ze np do przecietnego anglika kopulka aparatu zaplonowego nie bedzie kosztowac wiecej niz 10 GBP a juz np do niektorych silnikow mercedesa kosztuje znacznie wiecej
generalnie polecam anglika do remontu, warto chyba przytargac jakas sztuke z usa, z tym ze trzeba uwazac bo z kolei jankesi maja mierne pojecie o naprawach europejskich samochodow ( opinia z ktora sie spotkalem nie raz i od ludzi ktorzy znaja temat )
piekne sa tez wloskie: alfa romeo, lancia, niektore modele fiata
nie mowiac o ferrari maserati i lamborghini
generalnie najwiecej problemow zawsze sprawia nadwozie, to wychodzi najdrozej i czasami naprawde trudno kupic jakies elementy blacharskie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ja myśle o sprowadzeniu triumph a z niemiec do 8 tys eurosów. W Anglii jest wiele firm które restauruja te zabytki wiec z częśćmi nie powinno być problemu jedyny mój ogranicznik to budżet. nietety nie jestem dziedzicem fortuny rodziny Hilton więć gromadzenie kasy troche zabiera czasu heheh ale naszczęscie nie mam bandy bachorów na utrzymaniu więc mże mi się uda
a rzeby kto nie myślal że jestem przeciw podsatawowej kórki społecznej bo to jest naprawdę cool .......... Jednak narazie ciekaszym dla mnie zajęciem jest bycie wiecznym studentem
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
spytaj makrojala ile go kosztowalo jego spitfire, ale wydaje mi sie ze wszystkie koszty sprowadzenia auta do polski ( z cena zakupu oczywiscie ) byly znacznie nizsze niz te 8 tys oiro
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
oo nieżle dzięki za ten link
za 2 ys dolków sa całkiem niezłe!!! spoko tylko jakzałatwić auto z usa? przeciez tam ponie nie polece!! ((
za 2 ys dolków sa całkiem niezłe!!! spoko tylko jakzałatwić auto z usa? przeciez tam ponie nie polece!! ((
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Z U.K. też wyrwiesz takie auto w dobrych pieniążkach,mimo że kiera jest nie na swoim miejscu.Z przeróbką też nie dogonisz 8 tys eryków,a mamy bardzo bliskiego znajomego,który może Ci w tym pomóc.Jeszcze mogę Ci zasugerować,bo już mi tu się mąż wkręca jak mu co wspomnę o triumphie,że dużo łatwiejszy mimo swojej prostoty budowy jest jeszcze karmann od triumpha i części też mają niższe ceny,poza tym wszystko jest dostępne w R.P. Efekt końcowy podobny,to piękne i to wspaniałe jak zresztą wszystkie klasyki
Jeszcze mi tu mąż wtrąca,że Masz szukać w razie czego Triumpha mk2,bo jest ciekawszy
Jeszcze mi tu mąż wtrąca,że Masz szukać w razie czego Triumpha mk2,bo jest ciekawszy
Witam, jezeli cie to naprawde interesuje do dostarcza ci auto jakie sobie wybierzesz z USA,bezposrednio pod twoje drzwi. Koszt ok.1000 dudkow.no oczywiscie plus koszt auta.PawcioCooper pisze:oo nieżle dzięki za ten link
mnie zainteresuje ten motor.........chętnie zobaczę.......
mysle,ze4 wszyscy chetnie zobaczymy,co tam ostatno wyremontowales engels... Jetseśmy fanami motoryzacji i napewno ucieszy nasze oko każdy pojazd w dobrym wykonaniu,a już szczegolnie jesli bedzie to jakiś zabytek,lub chociaż pojazd godny renowacji chyba wszyscy czekamy na jakieś fotki i opisy... pozdr