restaurowanie zabytkowych pojazdów ???

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

mini23

Re: restaurowanie zabytkowych pojazdów ???

Post autor: mini23 »

engel.49 pisze:
mini23 pisze:engels,nie zagaduj chlopie, tylko wrzucaj te fotki,bo mnie to ciekawi,mo kolega kupil taka "jamszke" jakis czas temu i rzeźbi ja w salonie u siebie w domu :P

doda
m,ze akcja dzieje sie na dywanie oczywiście..:P :twisted:
Mini 23- mysle ,ze juz niedlugo spotkamy sie na Zabobrzu to pogadamy. Pozdrawiam.

No teraz to mnie zabiles... na zabobrzu..??? Co znaczy ta ?Ódź pod Twoim loginem..??? Miaszkasz w lodzi,czy jak,a może jesteś marynarzem :twisted: ?? hehe, poprostu nie mam zadnego pomyslu na Twoja osobe... Na Zabobrzu,na spocie KTKat może..?? czy jak..?? hehe..
no nie moge spac przez ciebie... Moj email masz pod spodem,więc jak masz jeszcze jakies fotki,to slij mi je,a może ja je wrzucę na forum,czy cos...

Dobra to powiedz mi chociaz,czy znamy się dobrze,czy raz ze soba rozmawialismy..?? i naprawdea masz miniaczka,jest on w jg..??
engel.49

Post autor: engel.49 »

mini23 pisze:
engel.49 pisze:
mini23 pisze:engels,nie zagaduj chlopie, tylko wrzucaj te fotki,bo mnie to ciekawi,mo kolega kupil taka "jamszke" jakis czas temu i rzeźbi ja w salonie u siebie w domu :P

doda
m,ze akcja dzieje sie na dywanie oczywiście..:P :twisted:
Mini 23- mysle ,ze juz niedlugo spotkamy sie na Zabobrzu to pogadamy. Pozdrawiam.

No teraz to mnie zabiles... na zabobrzu..??? Co znaczy ta ?Ódź pod Twoim loginem..??? Miaszkasz w lodzi,czy jak,a może jesteś marynarzem :twisted: ?? hehe, poprostu nie mam zadnego pomyslu na Twoja osobe... Na Zabobrzu,na spocie KTKat może..?? czy jak..?? hehe..
no nie moge spac przez ciebie... Moj email masz pod spodem,więc jak masz jeszcze jakies fotki,to slij mi je,a może ja je wrzucę na forum,czy cos...

Dobra to powiedz mi chociaz,czy znamy się dobrze,czy raz ze soba rozmawialismy..?? i naprawdea masz miniaczka,jest on w jg..??
Witam.Mini 23 nie jestem marynarzem, jestem pilotem wiec szybszym.Spii spokojnie,tak znamy sie ,tak rozmawialismy ze soba, tak mam prawdziwego Miniaka. Niebawem sie zobaczymy jak powyzej. Zadzwonie do ciebie z BARONA na placu. Telefon twoj jeszcze chyba mam. Pozdrawiam.
beamish

Post autor: beamish »

mini23, powinieneś zacząć się bać, engels zadzwoni z Barona, a potem przeleci Cię Miniakiem na Zabobrzu i ukryje się w ?odzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

To samo chciałem napisać, na temat off-topicu.

macko
Maliny fotki z klasykami, czy generalnie fotki z klasykami? :mrgreen:

Ja bym chętnie zobaczył Cobrę, wzdłuż i wszerz, od tyłu przodu i z góry :D No i coś więcej na ten temat, jak budowana, na jakich podzespołach, skąd karoseria itd itd :) Może nie zupełnie trafia to w temat, ale na pewno daleko nie odbiega.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

Niestety,a może dobrze Macko,jest tak faktycznie.Wszędzie gdzie się obracam,może z wyjątkiem pracy,to tylko stare auta.Większość znajomych męża ,przez co i moich,to albo miłośnicy klasyków albo motocykliści,ale na szczęście zostało w moim mężu trochę nowoczesności,bo na co dzień jeździ wspólczesnym samochodem i ubiera się normalnie :mrgreen: .Najbardziej te zainteresowania ujawniają się latem 8) ,jak zaczynają się zjazdy całej gwardii,to na motocyklach,to jakimś świeżo odrestaurowanym antykiem albo jeszcze jakimś lotusem 7,czy inną repliką.A jak wtedy wzrastają obroty producentów piwa :!: :?: .W sumie jest wtedy wesoło,ale na dłuższą metę trochę męczące.No,ale czego się nie robi dla ukochanej osoby,między innymi przez to trafiłam do tego naszego grona :D :D i tu na forum mini.I tak cieszę się ,że mimo takich zainteresowań mojego męża,wokół całej działki przy domu i na podwórzu mamy ład i porządek ,mąż jest uczulony na tym punkcie,a widziałam u innych takich hobbystów jak potrafi wyglądać za domem :?

Dziwczynie Możesz Powiedzieć,że i tak przesiąknie tyn mimo woli,prędzej,czy później,niestety od tego nie da się uciec,zwłaszcza jeśli się kocha :oops: tą drugą połowę

Już odpowiadam.Z Cobrą mam kategoryczny zakaz (od męża) prowadzenia jakichkolwiek dyskusji na tym forum.W imieniu męża na rozmowy w tym temacie zapraszam na stronę www.mirkamotors.pl i na tamtejsze forum.Chyba gdzieś na tamtej stronie też się załapałam na fotkę w warsztacie producenta :roll: Tam Możecie wypytywać do woli o wszystko związane z tym autem,rozwijać dyskusje na forum,bo coś kiepsko się rozwija i nacieszyć oczy fotkami z cobrą
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
engel.49

macko pisze:Panowie

fajnie gadacie ale zdaje się to wszystko lepiej na priv, bo mocno odbiegliście od tematu wątku.

Co do mustanga to tez mi sie poda, ale chyba bardziej jako ikona lat 60tych, a nie samochód, w którym byłbym zakochany. A tak swoją drogą Malina, to w bardzo samochodowo-klasycznym środowisku się kręcisz i nie mówię tu o naszym forum :-)

Moją dziewczynę powoli zarażam samochodową pasją ale jeszcze troche przede mną ;)
chętnie obejrzę jeszcze jakieś fotki z klasykami (niekoniecznie amerykańskimi :))

pozdrawiam
mack o
Hallo HALOOO!!! przygadywal kociol garkowi, a czy ty z Malina nie odbiegasz czasem calkiem od tematu--wasze ostatmie posty. Pozdrawiam ,samokrytyki troche panowie i panie,naprawde nikomu nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

:mrgreen: :mrgreen: :shock: :mrgreen: :P Potwierdzam słowa Flapjcka - NIE KARMI? TROLLA
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Ostatnio zmieniony 17 sty 2007, 21:45 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Tą stronę już kiedyś odwiedzałem, ale mozesz napisać chociaż która to Cobra? Tzn. ta czerwona czy niebieska w galeri?
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

:) Sadam,nie kumam,przecież prawie wszystkie tamtejsze fotki są z cobrą,chyba,że Pytasz,która to nasza? Niestety nie ma jej na tamtej stronie,ale zamiast tego na tej fotce,o którą pyta Flapjck ,to niestety ja :wink: :roll: ,a ten pan ,to producent Lech Mirka

Porsche 356 repliki, robi ktoś od niedawna w RP,ale nie widziałam jeszcze gotowego produktu,na allegro dość często wystawia swoją ofertę,a siudemki ma kilku znajomych,tylko nie wiem ,czy jako kobitka chciałabym czymś takim jeździć,to dość spartańskie auto,a mini przy nim,to wręcz luksus
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

no właśnie pytam o waszą :) czemu niestety? :D

356 Speedster? :D dobry wybór, piękne auto, też mi się marzy tak samo jak jakaś 911 wczesna (np. Carrera 2,7 RS z 73, jeśli sie nie mylę), widziałem taką na aukcji w Stanach, 1 000 000$ za nią chcieli, pomarzyć można:D

Osobiście na kolana ostatnio rzucają mnie angielskie wytwory z błotnikami zjeżdżającymi w dół idąc w stronę tyłu samochodu. Dokładnie tak jak w Triumphie, którego zdjęcia wrzuciłem na poprzednich stronach. Jak ktoś takiego restaurował lub podobnego to chętnie posłucham doświadczeń. Malina, wspominałaś coś o Triumphach męża, co to dokładnie było?
mini23

u mnie obok miasta jest taki gośc,ktory restauruje zabytki typu porsche i wiem,ze zjezdzają się do niego ludzie z calej europy, full niemcow..
remont atkeigo auta to coanjmniej kilka miesiecy i kilkanascie tyś euro samych kosztow remontu, na niczym nie oszczedzaja.... z tego,co slyszalem..

-super sprawa...
engel.49

mini23 pisze:u mnie obok miasta jest taki gośc,ktory restauruje zabytki typu porsche i wiem,ze zjezdzają się do niego ludzie z calej europy, full niemcow..
remont atkeigo auta to coanjmniej kilka miesiecy i kilkanascie tyś euro samych kosztow remontu, na niczym nie oszczedzaja.... z tego,co slyszalem..

-super sprawa...
. OK Mini 23. nie chce abys nie mogl przeze mnie spac.Troche ci sie teraz ujawnie,a twoja inteligencja powie ci reszte. Mozemy sie spotkac w przyszlym tygodniu/ zadzwonie lub napisze do ciebie/ wkolo Jeleniej Gory w Cieplicach,w garazu w ktorym juz kiedys byles z Arturem . Prosze cie jednak abys o tym co kiedys tam juz widziales i zobaczys teraz, nikomu na forum o tym nie opowiadal .Mysle ze sie rozumiemy. Mini 23 ja nierozumie co tznaczylo ktkat. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

robilem u takiego goscia ktory za jedna roboczogodzine kaze sobie placic 15 EURO przecitne auto z lat 60-70 to jakies 1000 h pracy

do tego dochodza oczywiscie czesci
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
mini23

a widzisz.... mialem tylko 3 pomysły na osobe,ktorą mogles byc... i oczywiście prawidlowa odp, byla wsrod nich... trochę mnie zmyliły Twoje niektore posty i dla tego nie bylem pewien... :twisted: Juz nie moge sie doczekac,aby zobaczyc co z tego wyszlo... mam nadzieje,ze jesli juz odpaliles potworka,to mnie chociaz przewieziesz... 8) Rozumiem,ze Twoj projekt juz skonczony...

mysle,ze wszyscy chetnie zobaczą fotki Twojego miniaczka jak je tu wrzucisz, jak nie to może mi pozwolisz.. :) :twisted:

w akżdym razie,aby nie wychodzić na off topic kończe ta zgadywankę w tym dziale i juz nie moge się doczekac spotkania.... Dzoń i pojawię się w znanym mi miejscu. Moj nr tel: 605921305 pozdrawiam Remik
ODPOWIEDZ