Problem z miniakiem

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Madzia

Problem z miniakiem

Post autor: Madzia »

Mam pytanko! Kupiłam Miniaka one D 1,4 i bardzo słabo jeździ, po odwiedzinach mechaników została zregenerowana turbina która nie chodziła,wymienione wtryski sprawdzony przeplywomierz a samochód nadal jedzi tak samo,może miał ktoś podobny przypadek i jest w stanie mi pomóc?
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Problem z miniakiem

Post autor: Ajo_00 »

To tylko 75KM on będzie tak słabo jeździć :mrgreen:
A tak na poważnie to jeszcze do sprawdzenia to co typowe w DIESEL-ach czyli EGR, podciśnienia, a co do przepływomierza to nie taka oczywista sprawa ze sprawdzone (jak sprawdzone) bo to jest takie cholerstwo ze dopiero 100% pewności się ma po wymianie na nowy.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

i to nie zawsze nowy jest dobry
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
pape78

Post autor: pape78 »

Madzia pisze:Mam pytanko! Kupiłam Miniaka one D 1,4 i bardzo słabo jeździ, po odwiedzinach mechaników została zregenerowana turbina która nie chodziła,wymienione wtryski sprawdzony przeplywomierz a samochód nadal jedzi tak samo,może miał ktoś podobny przypadek i jest w stanie mi pomóc?
to ile Cię taka przyjemność kosztowała ?? bo też mam 1.4D - ale jak dla mnie to na taką moc radzi sobie dobrze :)
kkrawat

Post autor: kkrawat »

Przede wszystkim potrzebna jest porządna diagnostyka - wymiana na "oko" niestety się nie sprawdza...

Mamy w domu Mini One D właśnie taki 75KM i bez przesady - tym autem można normalnie jeździć w końcu ma 180Nm a to one odpowiadaja za przyspieszanie..z 3-4 biegu przyspiesza juz swobodnie od 2000rpm..
strefakrzysiek

Post autor: strefakrzysiek »

Zacznij od zmiany mechanika. Turbina nie działała, przepływomierz, wtryski ???
Wszystko da się zdiagnozować, skoro to wszystko wymieniłeś to twoj miniak chyba na lawecie do ciebie przyjechał.
tacim

Post autor: tacim »

To kutaf.. szlak mnie trafia jak idę do mechanika a on uczy się na moim aucie i jeszcze za naukę mam mu płacić.
ODPOWIEDZ