Witam,
Zmienialem olej + filtry i uslyszalem, ze brakuje elementu wnetrza obudowy/glowki filtra oleju, ktorego zadaniem jest dociskanie wkladu filtra oleju. W efekcie filtr w zasadzie nie filtruje Uslyszalem, ze to typowe w miniakach (!?), prawdopodobnie przy wymianie ktos wczesniej wyrzucil ten wklad.. .
Mam opcje kupic cala uzywana obudowe filtra za ~150 zlociszy, lecz ja potrzebuje jedynie tego docisku..Jak nazywa sie ta czesc, czy mozna ja gdziekolwiek znalezc i nabyc osobno ?
Jezeli nie to po prostu kupie cala obudowe aby z niej wyjac maluki fragment
Przezyje, tylko ze to troche bez sensu ..
pozdrowka
R50 1.6 Gdzie znalezc wnetrze obudowy - docisk filtra oleju?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: R50 1.6 Gdzie znalezc wnetrze obudowy - docisk filtra oleju?
nieuwazni ( nieswiadomi ) mechanicy wypierdzielaja ten detal ze starym filtrem czesto, podejrzewam z to jest przyczyna dosc czestych zgonow silnikow w New Mini
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Na ten moment nawet nie mam pewnosci jak wyglada element, ktorego szukam.
Podobno tutaj https://drive.google.com/file/d/0BxZZ_E ... sp=sharing czegos brakuje
Podobno tutaj https://drive.google.com/file/d/0BxZZ_E ... sp=sharing czegos brakuje
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Proszę bardzo:
- Załączniki
-
- filter_cover.jpg (39.07 KiB) Przejrzano 239 razy
Bardzo ale to bardzo dziękuję !! Wcześniej nie wiedziałem, że są dwa warianty pokrywy filtra..
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dodam, że ten z koszyczkiem (11427563763) kosztuje ok. 100zł nówka, więc nie ma co myśleć o kupnie całego używanego modułu olejowego za 150zł.