Dzialanie wycieraczek
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Re: Dzialanie wycieraczek
Zlej porządnie wieloklin WD40 i delikatnie podważaj powinno zejść.
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Podłączę się pod temat ze swoim pytaniem.
Spotkało mnie niemałe zaskoczenie, gdy przy pierwszym deszczu odpaliłem wycieraczki i okazało się, że nie ma żadnego trybu pośredniego pomiędzy wyłączonymi, a działającymi nieustająco. Przełącza się jedynie stając na światłach, gdy wycieraczki są odpalone.
Nie ukrywam, że jest to cholernie irytujące przy lekkim deszczu/mżawce, gdy co chwilę trzeba sobie "kliknąć", żeby zebrało z szyby.
I teraz pytanie - czy po prostu jest coś co mogę odpalić z poziomu menu tak jak z kierunkowskazami (jednokrotne/trzykrotne mignięcie), czy wszystkie MINIaki tak mają? Trochę ich objeździłem, ale żadnym nie jeździłem w deszczu, więc nie mam punktu odniesienia.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi
Spotkało mnie niemałe zaskoczenie, gdy przy pierwszym deszczu odpaliłem wycieraczki i okazało się, że nie ma żadnego trybu pośredniego pomiędzy wyłączonymi, a działającymi nieustająco. Przełącza się jedynie stając na światłach, gdy wycieraczki są odpalone.
Nie ukrywam, że jest to cholernie irytujące przy lekkim deszczu/mżawce, gdy co chwilę trzeba sobie "kliknąć", żeby zebrało z szyby.
I teraz pytanie - czy po prostu jest coś co mogę odpalić z poziomu menu tak jak z kierunkowskazami (jednokrotne/trzykrotne mignięcie), czy wszystkie MINIaki tak mają? Trochę ich objeździłem, ale żadnym nie jeździłem w deszczu, więc nie mam punktu odniesienia.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi
Szymon
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Co było przyczyną tej dziwnej pracy wycieczki tylnej? Ja mam to samo i ostatnio zauważyłem, że z pod zamka klapy bagażnika wydostaje się jakaś woda... Czeka mnie wymiana jakiejś uszczelki?iad pisze:mam problem z tylną wycieraczką, działa i zatrzymuje się w miejscach jej tylko znanym.
Po odkręceniu osłony bagażnika zauważyłem tam trochę wody, najprawdopodobniej leje się przez tą gumową uszczelkę w szybie.
I moje pytanie czy ta gumowa część to nr 61627129283
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=45
Drugie pytanie jak ściągnąć tylną, odkręcam nakrętkę ale ramie wciąż się mocno trzyma, nie chce ciągnąć na siłę aby nie połamać, czy jest jakiś sposób oprócz siłowego?
Napisz proszę jak sobie z tym poradziłes?
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Jeszcze się za to nie zabrałem, bo miałem problem ze ściągnięciem wycieraczki a nie chciałem tego urwać. Zabiorę się w ten weekend za to. Na razie kupiłem ściągacz do wycieraczki (15 zł) i uszczelkę (około 10 zł w BMW). Woda przecieka właśnie przez tą uszczelkę gdzie wychodzi trzpień wycieraczki. Więcej napisze jak to naprawię.rosti pisze:Co było przyczyną tej dziwnej pracy wycieczki tylnej? Ja mam to samo i ostatnio zauważyłem, że z pod zamka klapy bagażnika wydostaje się jakaś woda... Czeka mnie wymiana jakiejś uszczelki?iad pisze:mam problem z tylną wycieraczką, działa i zatrzymuje się w miejscach jej tylko znanym.
Po odkręceniu osłony bagażnika zauważyłem tam trochę wody, najprawdopodobniej leje się przez tą gumową uszczelkę w szybie.
I moje pytanie czy ta gumowa część to nr 61627129283
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=45
Drugie pytanie jak ściągnąć tylną, odkręcam nakrętkę ale ramie wciąż się mocno trzyma, nie chce ciągnąć na siłę aby nie połamać, czy jest jakiś sposób oprócz siłowego?
Napisz proszę jak sobie z tym poradziłes?