Mini Cooper S R56 - szlam pod korkiem od oleju
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Mini Cooper S R56 - szlam pod korkiem od oleju
Hej hej,
ma opcje do kupenia Coopera S z 2012 r z niskim przebiegiem 30kkm. Auto wyglada na bardzo zadbane, serwisowane etc. Jest jeden maly problem, poniewaz pod korkiem do oleju zbiera sie taki szlam (budyn - ponoc jest to skondensowana woda). Z tego co czytalem moze sie tak zdarzac jak auto jezdzi na dosc krotkich dystansach ale z tego co mi znajomy mowil jest tez opcja taka, ze jest po prostu nieszczelnosc na uszczelce pod glowica i moze uciekac plyn chlodniczy.
Czy jest mozliwosc, ze przy takim niskim przebiegu mozna bylo uszkodzic uszczelke? Wiecie jak najlepiej wykluczyc taka ewentualnosc? (jak sprawdzalem zbiornik z plynem chlodniczym to poziom byl ok).
Dzieki z gory za odp,
ma opcje do kupenia Coopera S z 2012 r z niskim przebiegiem 30kkm. Auto wyglada na bardzo zadbane, serwisowane etc. Jest jeden maly problem, poniewaz pod korkiem do oleju zbiera sie taki szlam (budyn - ponoc jest to skondensowana woda). Z tego co czytalem moze sie tak zdarzac jak auto jezdzi na dosc krotkich dystansach ale z tego co mi znajomy mowil jest tez opcja taka, ze jest po prostu nieszczelnosc na uszczelce pod glowica i moze uciekac plyn chlodniczy.
Czy jest mozliwosc, ze przy takim niskim przebiegu mozna bylo uszkodzic uszczelke? Wiecie jak najlepiej wykluczyc taka ewentualnosc? (jak sprawdzalem zbiornik z plynem chlodniczym to poziom byl ok).
Dzieki z gory za odp,
Re: Mini Cooper S R56 - szlam pod korkiem od oleju
Jakby Ci tu odpowiedzieć ? Moja żona jeździ do pracy ok 8 km w tą i z powrotem auto ma też tą samą przypadłość i nic się nie działo z autem a jest kupiona w salonie ja po prostu częściej wym.olej tak co 10 tyś
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Wg mnie to tak jak mówi Twój znajomy - z tym, że to powinna być popularnie mówiąc "kawa z mlekiem"
Myślę, że to nie zależy od przebiegu, może być zależne np. od stylu jazdy, może od wady materiału, od tego jak silnik wyszedł z fabryki.. itp.
Poziom płynu był ok a czy jego kolor też był ok?
Myślę, że to nie zależy od przebiegu, może być zależne np. od stylu jazdy, może od wady materiału, od tego jak silnik wyszedł z fabryki.. itp.
Poziom płynu był ok a czy jego kolor też był ok?
Bzyku
-
- Posiadane auto:
kolor plynu tez byl ok no i ten szlam byl wlasnie takiego koloru kawy z mlekiem. Gdyby pojechac z autem do serwisu to czy sa w stanie w dosc latwy sposob stwierdzic czy uszczelka jest ok?
btw, olej na bagnecie byl ok, bez budyniu. Auto stalo przez dluzszy czas w garazu (okolo 3 tyg bo zostalo wyrejestrowane)
btw, olej na bagnecie byl ok, bez budyniu. Auto stalo przez dluzszy czas w garazu (okolo 3 tyg bo zostalo wyrejestrowane)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jakie dystanse robisz teraz? jednorazowo od odpalenia do zgaszenia silnika?
jak robisz odcinki po kilka km bez pelnego rozgrzania silnika to bedzie sie tak robilo nawet w pelni sprawnym silniku
jak robisz odcinki po kilka km bez pelnego rozgrzania silnika to bedzie sie tak robilo nawet w pelni sprawnym silniku
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Posiadane auto:
jeszcze nie kupilem tego mini, ale z tego co sprzedawca mowil to jego zona wlasnie krotkie dystanse robila, do sklepu czy odwiezc dziecko do szkoly.
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja takiego nalotu nabawiam się po 2 tygodniach jazdy do pracy 10 km w te i 10 km z powrotem. Potem standardowe wypady po 700 km i już jest ładnie.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Woda się skrapla i emulguje z powodu małego przebiegu Wytrzyj korek. Następnie przepal go, czyli agresywna jazda przez kilka dni. Tak żeby wentylatory pracowały cały czas. Powinno przejść.
I uważaj na mandaty.
Ale kupić ryzyko.
I uważaj na mandaty.
Ale kupić ryzyko.
Wszystko robi na kolanie.
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
-
- Posiadane auto:
dzieki Panowie za Wasza pomoc, stwierdzilem, ze odpuszcze tego i poszukam innego. Tak jak mowicie, jest ryzyko, ze cos tam moze byc nie tak
-
- Nowy
- Posiadane auto: Brera Q4; FF
Normalne taki objaw to uszkodzona uszczelka pod głowicą, do sprawdzenia testerów na obecność spalin w układzie chłodzenia.
dokładnie tak 5 minut roboty, kilka miesięcy temu kolega kupił auto z nalotem pod korkiem ,dzisiaj nie ma śladu po nalocie wszystko sprawnefx25 pisze:Normalne taki objaw to uszkodzona uszczelka pod głowicą, do sprawdzenia testerów na obecność spalin w układzie chłodzenia.
-
- Posiadane auto:
dzieki chlopaki za pomoc, kupilem innego miniaczka. nalotu bylo doslownie minimalne ilosci, w porownaniu do tamtego poprzedniego gdzie szlamu bylo naprawde sporo. Przegonilem go 800km i wszystko zniknelo. tester szczelnosci sie jak najbardziej przydal