polerowanie felg.
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: polerowanie felg.
magnezowych felg nikt teraz w polsce nie chce spawac wiec nie dziwota ze miales z nimi problemy
a polerowanie tez jest bardzo trudne bo to cholernie twardy material
a rzeczywiscie problem z polerowaniem tych konkretnych felg moze wynikac z malo podatnego na ten zabieg materialu
a polerowanie tez jest bardzo trudne bo to cholernie twardy material
a rzeczywiscie problem z polerowaniem tych konkretnych felg moze wynikac z malo podatnego na ten zabieg materialu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jeszce jest kwestia ze aluminium i amuminium to nie to samo - nie kazde wyglada dobrze po polerce
klamki
http://img246.imageshack.us/img246/189/p1150202mv5.jpg
klamki
http://img246.imageshack.us/img246/189/p1150202mv5.jpg
wtrącanie się
Sorry, że się wtrącam, ale spojrzałem na zdjęcie tych klamek i przypomniało mi się , że takowych szukam.
Są może na zbyciu
pzdr
a co to jest "amuminium"
Są może na zbyciu
pzdr
a co to jest "amuminium"
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
ta wygladaja kolka z www.polerka.tk
- Załączniki
-
- DSC01278mini.jpg (72.46 KiB) Przejrzano 646 razy
-
- DSC01277mini.jpg (75.69 KiB) Przejrzano 646 razy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
te akurat sa pomalowane, ale generalnie polerke myje sie ludwikiem
Polerka c.d.
Magnezowe też daje się spawać.Robił to kiedyś w Gdańsku Pan Przetocki ale niestety zmarł. Spawał
prawie wszystko.Właśnie u niego spawałem szerokie 10" "elektrony" firmy Abarth do jednego zmoich pierwszych
minieczków.Był to koniec lat 60-tych ubiegłego wieku. Warsztat spawalniczy tego Pana przypominał bardziej
dawna kużnię z piecem i dmuchającym miechem a na ścianach wisiały kawałki różnych części opisane jaka to
marka i co to za element.Służyły te części jako spoiwo w czasie spawania.Piec zaś służył do wygrzewania spawanych części oraz ich studzenia razem z piecem.Zapobiegało to powstawaniu zbędnych naprężeń a tym
samym odkształceń spawanych elementów.
prawie wszystko.Właśnie u niego spawałem szerokie 10" "elektrony" firmy Abarth do jednego zmoich pierwszych
minieczków.Był to koniec lat 60-tych ubiegłego wieku. Warsztat spawalniczy tego Pana przypominał bardziej
dawna kużnię z piecem i dmuchającym miechem a na ścianach wisiały kawałki różnych części opisane jaka to
marka i co to za element.Służyły te części jako spoiwo w czasie spawania.Piec zaś służył do wygrzewania spawanych części oraz ich studzenia razem z piecem.Zapobiegało to powstawaniu zbędnych naprężeń a tym
samym odkształceń spawanych elementów.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: wtrącanie się
IVO pisze:Sorry, że się wtrącam, ale spojrzałem na zdjęcie tych klamek i przypomniało mi się , że takowych szukam.
Są może na zbyciu
pzdr
a co to jest "amuminium"
ale to zwykłe czarne klamki po polerce
amuminium to taka odmiana aluminium
Polerowanie.
Niektórzy nazywają ten stop prościej - "szajsmetal".