Hamulce - ASO

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Motorynia
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Hamulce - ASO

Post autor: Motorynia »

Dzień dobry :-). Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: Hamulce - ASO

Post autor: maniujr »

Cześć

Większość tu obecnych (łącznie ze mną) w miarę możliwości i umiejętności robi tarcze i klocki samemu. Nie jest to jakiś rocket science ;)

Imho w ASO za tak banalną rzecz, którą ogarnie Ci każdy mechanik, sporo przepłacisz.
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
Kontakt:

Post autor: Kuner »

Motorynia pisze:Dzień dobry :-). Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
A czemu musisz takowy przegląd zrobić w ASO? Auto już nie ma gwarancji więc chyba nie msuisz :)

P.S Zapraszam do nas - www.swiatMINI.pl :)
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI

Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.

tel. 665 885 775; 690 094 000
Motorynia
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Sama to ja mogę na drutach porobić - no hamulców nie zmienię raczej :-).Zakładam, że w ASO przepłacę - pytanie tylko ile. W sensie: czy wolę przepłacić, ale załatwić wszystko w jednym miejscu, czy jednak ta przepłata jest na tyle duża, że lepiej stracić czas i z hamulcami pojechać nie do ASO?
Motorynia
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kuner pisze:
Motorynia pisze:Dzień dobry :-). Czy ktoś z forum robił ostatnio same klocki lub klocki +tarcze w ASO i orientuje się w cenach? Dotychczas robiłam to poza ASO, ale wielkimi krokami zbliża się grubszy przegląd, który muszę zrobić w ASO i zastanawiam się, czy nie machnąć tego przy okazji (dotyczy Coopera S z 2004 r). Z góry dzięki za ewentualne info.
A czemu musisz takowy przegląd zrobić w ASO? Auto już nie ma gwarancji więc chyba nie msuisz :)

P.S Zapraszam do nas - http://www.swiatMINI.pl :)
Normalnie serwisuję się w Servicemile - mam ich pod nosem i jestem zadowolona :-). Niestety, co jakiś czas mam problem z obrotami, które mi falują w korkach. Nie zawsze, ale jest to dość upierdliwe. Niestety w Servicemile nie udało się zdiagnozować dlaczego tak się dzieje, więc postanowiłam, że przy większym przeglądzie podjadę tam, gdzie powinni mieć wszelkie możliwe sprzęty do wyśledzenia, o co chodzi :-). Was już kiedyś wypatrzyłam, ale strasznie jesteście daleko i jeszcze w jakiejś odnodze Al.Krakowskiej, która jest wiecznie zakorkowana, więc w efekcie jakoś do Was nie dotarłam :-).
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

obwodnica poludniowa to do raszyna teraz rach-ciach
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Motorynia pisze:
Kuner pisze:

P.S Zapraszam do nas - http://www.swiatMINI.pl :)
Normalnie serwisuję się w Servicemile - mam ich pod nosem i jestem zadowolona :-). Niestety, co jakiś czas mam problem z obrotami, które mi falują w korkach. Nie zawsze, ale jest to dość upierdliwe. Niestety w Servicemile nie udało się zdiagnozować dlaczego tak się dzieje, więc postanowiłam, że przy większym przeglądzie podjadę tam, gdzie powinni mieć wszelkie możliwe sprzęty do wyśledzenia, o co chodzi :-). Was już kiedyś wypatrzyłam, ale strasznie jesteście daleko i jeszcze w jakiejś odnodze Al.Krakowskiej, która jest wiecznie zakorkowana, więc w efekcie jakoś do Was nie dotarłam :-).
Korków w Raszynie już nie ma a jest do nas dokładnie 10 km od PKiN więc chyba nie tragedii :)

maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

Kuner - wysłałeś mi filtr paliwa ? ;)
Awatar użytkownika
Kuner
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Nie ma mnie w fabryce ale widziałem że chłopakli coś działali z tematami...

EDIT: sprawdziłem - podobno już nawet dostarczono :)

ODPOWIEDZ